СМЪРТОНОСЕН ЛИ Е БЕЛИЯТ ХЛЯБ И ЗАЩО ВОДИ ДО РАК?

При проведено проучване в САЩ е установено, че в рамките на 15 минути след като човек изяде 100 грама рафинирани въглехидрати (хляб, чипс, захар, бял ориз, бисквити и т.н.), функцията на човешката имунна система отслабва повече отколкото с 90%. Доказват още, че термофилната мая, от която се произвеждат хлебни изделия, причинява растеж на ракови тумори.

Френският учен Етиен Волф успява експериментално да култивира ракови тумори, които нарастват три пъти за 2-3 седмици само като ги постави в разтвор с ферментиращ екстракт от дрожди. Всички продукти от химически дрожди стимулират растежа на раковите клетки.
Проучване, публикувано в Journal of Cancer, също установява връзка между консумацията на бял хляб и повишения риск от рак.
Проучването установява, че хората, които ядат предимно бял хляб (до 5 филии на ден), имат два пъти по-голям риск от рак на бъбреците, отколкото тези, които ядат малко бял хляб (не повече от 1,5 филии на ден).
По време на опити върху животни е установено, че калиевият бромат, който дава кваса на хляба, е свързан с рак на бъбреците и щитовидната жлеза. Азодикарбонамидът се използва за избелване и ферментация. При термична обработка обаче това вещество става вредно и канцерогенно. Ето защо, ние самите забелязваме, че когато ядем бял хляб, често приемаме по-голямо количество.
При консумация на прекомерно обработен бял хляб нивото на кръвната захар скача, което ни кара да ядем още повече. Това индиректно насърчава наддаването на тегло.
Затлъстяването може да бъде първият рисков фактор. Разбира се, с течение на времето могат да се появят заболявания, свързани със затлъстяването като:
  • артериална хипертония
  • захарен диабет
  • заболявания на сърцето
  • заболявания на кръвоносната система
  • ставни заболявания
  • депресия.
На един от конгресите по вегетарианско хранене в Талин през 1990 г. е направена презентация за хляба. Ораторът твърдял, че хлябът е смъртоносен продукт за човешкото здраве. Подувайки се от чревни сокове, той подкислява вътрешната среда на тялото, превръщайки се в бучки глина, залепвайки се за стените на червата, водейки до запушване.
Факти: След глада в Украйна през 1933 г. много смъртни случаи, особено сред децата, не са от глад, а от преяждане след появата на хляба на новата реколта.
След изтощителния глад хората просто не могли да устоят да не го изядат, което довело до масови смъртни случаи от волвулус.
Как се прави хляб? Хлябът се пече във фурната при температура около 300 ° C. Но въглехидратите и всички други компоненти на храната, преработени при температури над 100 ° C, са вещества, които не се различават от съдържание на мъртва клетка.
Ядейки хляб, човек изяжда мъртва смес от мъртви клетки. Това обяснява защо трудно се яде сух, без да се прибягва до смесване с вредни мазнини, течности, което е изключително вредно за храносмилането.
Освен това хлябът не съдържа ензими, нито жизнена енергия, но напротив - абсорбира ги, за да пробва храносмилането на мъртвите клетки, които се отлагат в организма под формата на токсини и отрови. Затова любителите на хляба изпитват умора, мързел, сънливост и сутрин имат лигавичен секрет.
Йогите твърдят, че индустриалният хляб често съдържа твърде много сол.
Повечето брашна съдържат много захар, мляко, яйца - често включени в рецептата. Такъв хляб подкислява организма много повече от обикновено, може да предизвика ферментация в стомаха и червата и допринася за запек. А гъбичките от дрожди, които съставят квасното тесто, са най-силните алергени.
Преди десетилетия за печене на хляб у дома се е използвал естествен малц, хмелна мая. Те са активни само при температури 20-25 ºС, умират при 37 ºС. Хлябът, правен тогава, може да се нарече полезен. Но тази дума по никакъв начин не може да се каже за днешния хляб. Защо ли? Сегашният хляб - дрожди, унищожаващи чревната микрофлора „Солено-бяла отрова, захарно-сладка отрова, хлябът като цяло е отрова! “(От филма„ Любов и гълъби “) 
Термотолерантната мая се използва за ускоряване на процеса при производството на хляба в последните десетилетия.
Учените, изучавали този въпрос, попаднали на източници от Хитлерова Германия в библиотеката на Ленин, където описвали, че тази мая се отглежда върху човешки кости, че ако Русия не умре във войната, тогава тя ще умре от дрожди. Специалистите нямали право да правят връзки към източници, да ги копират. Документите бяха квалифицирани. 
Термотолерантната мая е по-устойчива от тъканните клетки - тя не се унищожава нито по време на готвене, нито от слюнка в човешкото тяло. Клетки- убийци на дрожди, клетки-убийци убиват чувствителни, по-малко защитени клетки на тялото. Но използването на вредни дрожди е много икономично за пекарните. Дрождите многократно ускоряват процеса на приготвяне на хляб. Мнозина не искат да чуят за вредата им, за да не понесат парични загуби в производството.
Хлябът, който сега се продава в магазините, несъмнено е вреден, както признават дори ортодоксалните лекари. Пече се от „мъртъв“ продукт - брашно. И това не е нищо повече от празен въглехидрат. Почти всички витамини и микроелементи се отстраняват с черупката (триците) и зародиша. След това брашното се избелва, към него се добавят аромати, антиоксиданти и изкуствени витамини.
Въпросът е - защо първо да премахнете живи витамини, след това да добавите изкуствени? Да, за вкус! В допълнение, такова брашно се съхранява по -дълго от "живото" брашно.
Рафинираното брашно се превръща в продукт, образуващ слуз, който се спуска на дъното на стомаха и шлакира тялото ни. Рафинирането е скъп и дълъг процес, който убива жизнеността на зърното. И е необходимо само, за да не се разваля брашното възможно най -дълго. Цялото брашно не може да се съхранява дълго време, но това не е задължително. Оставете зърното да се съхранява и от него, ако е необходимо, можете да приготвите брашно, съветват специалистите.
Вреден ли е хлябът? Един от най-важните отговори в това отношение е средиземноморската диета. Тя препоръчва замяната на рафинираните зърнени храни с пълнозърнести. Пълнозърнестите култури също имат своето място в DASH-диетата, т.е. диетичните препоръки за предотвратяване на високо кръвно налягане и диабет.
Разбира се, има и полезен хляб. Този от ръж, например.
Той е изключително богат на витамини и минерали, в него се съдържат натрий, фосфор, желязо, калций, витамин В и Е.
 Този хляб също повишава нивото на кръвната захар, но в много малко количества.
Продуктът има невероятното свойство да помага на организма да се отърве от лошия холестерол. Освен това ръженият хляб има уникално антиоксидантно въздействие върху организма. Нещо повече, знаете ли, че продуктът има положително действие върху храносмилателната система? Благодарение на него се подобряват функциите й.
Какви са ползите от пълнозърнестия хляб? Подобно на ръжения, той също съдържа много полезни вещества - богат е на фибри, витамини и минерали. При консумация на такъв хляб се наблюдава намаляване на теглото, тъй като този хляб оставя за дълго време чувството на ситост в хората. Наблюдава се още намаляване на нивата на кръвната захар и триглицеридите.
Многозърнестият и пшеничният хляб по нищо не отстъпват на другите в многозърнестия се съдържат витамин Е и РР. А пшениченият се препоръчва за хора, които имат язва на стомаха или гастрит.














Коментари