ИМА ЛИ ВЪНШЕН НАТИСК ДА КРИЕМ ДРЕВНАТА НИ ИСТОРИЯ?





Това е уникална карта на Аспарухова България, която ни бе изпратени от бесарабски българи, преселници в Украина. 
Преди дни във фейсбук с мен се свърза Габриела Стамова, за да ми даде източника за популяризирането на тази карта - книга на нейната майка, която препоръчвам на всеки, който иска да види истинското измерение на българското величие. 

Съдбините на България

Издател: Металика ООД
От старите карти ясно се вижда, че България е била империя, разположена на два континента, които носят български имена - ЕврОПА (древна област, съседна на Род-ОПА) и АЗ-ия (както и АЗ-овско море, носители на древното българско АЗ).
Граници на Аспарухова България са другите държави с това име на неговите братя, както и на Кубратова Волжка и Велика България, Киев на Кубратовия брат Шамбат и т.н. На изток и на запад Аспарухова България е граничила с другите Българии.
Защо не учим това в училище? Логичен въпрос. Но отговорите са още по-логични:
- До Освобождението ни Раковски и други будители като него са се опитвали да върнат скритата българска история, като намират в редица библиотеки архивите, които категорично доказват древния произход на българите, тяхната висока цивилизованост, която са дали на народите на двата континента, които пък носят и български имена, както вече видяхме. Както и арийския ни произход, запазен в етническото ни име и напомнящ, че стратото име на Балканите е Ариана. Без съмнение и д-р Ганчо Ценов е последовател на Раковски, но прави още по-сериозни изследовтелски проучвания, достигайки до древни архиви, скрити във Ватикана, и така доказва пръв, че българите са автохтонно население на земите ни.

През 1910 г. издава основния си труд „Произходът на българите и начало на българската държава и българската църква“. В нея излага хипотезата, че българският народ е формиран от смесването главно на хуно-българи и готи/гети, които две групи той смята за стари трако-илири и келто-скити и които в историческо време са били автохтонни европейски народи от Херодотова (европейска) Скития. Той отрича тюркския произход на прабългарите и ги смята за автохнтонен балкански народ, като твърди, че Волжка България и средновековните тюркоезични волжки българи не са съществували. Ценов настоява, че Александър Македонски, Юстиниан I и Велизарий са българи.
Цитат: ‎"Европа" отначало е област в България. "Азия" е име на Анатолия. По-късно континентите започват да се наричат с тези имена. Ето и къде точно е първоначалната земя Европа (до Родопа) - това е днешна Източна Тракия - земята от западната страна на Босфора:
http://bgsviat.narod.ru/drevnobulgarskaistoria/Oblast_Evropa_v_Trakia.bmp Край на цитата
  
                     
Истинската история на България потъва заедно с българската държавност през 14 век - при навлизането на османските окупатори, към Ватикана са изнесени от българските манастири тонове с документи за древния ни корен. Както знаят по-начетените от нас, Бати-Кан (името ни напомня друго българско название БАЛ+КАН = Голям Владетел. Вече има написано подробно как католическата църква е създадени от български духовници, но с течение на времето тази църква става враждебна към всичко българско) издава смъртна присъда на българите още в началото на 13 век, когато Калоян спира нашествието на кръстоносците, окупирали и разрушили Византия. (както знаем, в библиотеките на Ватикана е невъзможно да отиде обикновен човек или специалист. Досега двама българи са били там - д-р Стефан Гайд, който получава духовна степен, за да може да чете тези архиви. След като задълбочено чете, той издаде цяла поредица за древната ни история, заради което официалната ни наука му обяви война, а брат му беше пребит в центъра на София. Божидар Димитров също посети библиотеките на Ватикана, но отказва все още да говори какво е прочел там.) Огромен архив от нашата история е отнесен по-късно - след 1944-та от КГБ.
Няколко десетилетия след османското нашествие (да не се бърка с турско, тъй като Турция е последната държава, освободена от Османското робство преди 95 години, както отбелязва и създателя на нашите съседи Ататюрк), гърците изгарят каквото е останало от нашите архиви. За да променят изцяло историята на нашата цивилизация и да я присвоят, както ни отнемат дори Орфей, Дионис, Троя и т.н.
Следващият удар по българската история е нанесен от руските имперски амбиции - използвайки заличаването на България и унищожавайки нашите държави около Волга (истинското име на реата е БОЛГА)- Волжка и Велика България, те превземат останалата част от историята ни - така българската азбука става славянска, цялата българска духовност и култура - също.
След Освобождението - в период от около 60 години, българските учени наваксват 5-те века затъмнение за истинската ни история и отново я възстановяват. Не е тайна, че Хитлер е бил вманиачен на тема арийски произход на петата раса (в света има две държави и една област в Германия, които носят в името си арийския произход - БОЛГ+АРИА, хУнг+Ариа и Бав+АРИА) и е бил няколко пъти в страната ни в търсене на свещения граал, допитвал се е до Ванга, заровил се е в дупката в Царичина, а според някои и в гробницата на египетската принцеса БАСТЕТ до Малко Търново. 

А за да отговоря и на главния въпрос - защо това не се учи в учебниците ни, ще кажа:
Политиката в световен мащаб има и световен интерес към историята. За съжаление.
През 1944-та съветската политика, стъпила върху българската свобода, въвежда свои закони. Българите във Волжка България стават татари, а държавите им Татарстан, Чувашия, Башкирия и т.н. Над 15 милиона българи сменят името на етноса си, но и до днес милеят за името БЪЛГАРИ.
Тук съветската политика дели българите на парчета, Сталин - подкрепян от българските комунисти, създава македонски език и Македония.
Какво прави той с историята ни? Амбицията в Европа да няма древни народи, а всички да имат начало от средновековието - плюс-минус някой век за едните или другите, е налице. Гърците още по време на османската инвазия признават Русия за наследник на Византия, и така този проблем отпада. Но българите? Как да ги лишим от техния древен и славен произход?
По най-милиционерския и тъп начин - показваме някакъв договор на Византия с България от 681-ва и толкоз. А на въпросите, които следват
- Защо бащата на  Аспарух е имал друга България на изток, която е наречена Велика?
- Защо братът на Кубрат - Шамбат, прави съседна до Велика България държава със столица Киев?
- Защо в архивите пише, че Аспарух "пресича" Дунава, за да спаси българите от робството на Източната римска империя?
- Защо Аспарух е убит във война в днешна Украина, като границите ни са били до Дунав и Черно море?
- Защо Източната римска империя плаща данък на Аспарух - защото тази земя му принадлежи по родово право, както по-късно се връщат наши земи от БАТИКАН. По времето на Калоян папа Инокентий призовава Унгария да ни върне земи, които ни принадлежат по РОДОВО ПРАВО.
На тези логични въпроси - отговор никой не дава. До 1989 г. е имало заплаха с концлагари за всеки, който се е осмелявал да търси древните корени на българите.
Дори и дъщерята на тогавашния ни тоталитарен управник Тодор Живков - Людмила, е убита заради смелостта й да търси този корен. Не случайно тя е първата след 1944-а, която има възможност да се възпротиви на тази явна кражба от историята ни. След срещи с държавни управници в Азия и Европа, дори и в Мексико, тя открива много от скритата ни история. При честването на 1300-години България, организирано с цел да се изнесе повече от истината за българите, не случайно до Тодор Живков идват официални писма от Индия и Япония, в които техните президенти пишат: Та вие имате толкова древна хилядолетна история, как е възможно да празнувате само 1300 години?
Няколко месеца след като се вдига шум и то на високо ниво в световен мащаб за всичко, което Людмила започва да прави, тя умира при странни обстоятелства. 



Българската империя на духа е разположена и днес на тази територия, където има българи, които се гордеят с корена си! 
За да фокусираме вниманието на българите върху истинските му герои, които наистина са пример за младото ни поколение, учредихме награди за патриотизъм, силен български дух и защита на културно-историческото ни наследство.
Наградите се връчват всяка година на празника на Будителите - 1 ноември. Събитието отбелязване и годишнините от издаването на вестника за българския дух Велика БОЛГАРИА.
Сдружение "Велика Болгариа" издаде със свои средства и дарения от БЪЛГАРИ-ПАТРИОТИ първите 11 броя на вестника за българския дух - "Велика Болгариа". При този външен натиск е срамно да не се говори за древната ни история. Ние считаме за наш дълг да не спираме да правим това.
Може да станете част от нашата благородна идея да популяризираме Българската империя на духа, както я нарече акад. Д. Лихачов, като ни подкрепите.

Коментари

  1. Защо търсеха дедо Зиези в "скалата", в Царичина? Щото знаят прекрасно за древната консервация с бетон.
    Сега се правят на улави.

    ОтговорИзтриване
  2. Не споменавате за първият български учен, проф. д-р Ганчо Ценов, който е платил милиони, благодарение на богатия произход на своята съпруга - германка, за да чете в оригинал на различни стари езици документите от секретния архив във Ватикана преди 100 г., чиято теория и книги за българския автохтонен произход биват отхвърлени от тогавашните водещи историци, обслужващи чужди интереси, с което правят всичко възможно да скрият и преиначат истинската история на България и нейната роля и принос за развитието на европейската и въобще на човешката цивилизация. Евгений Тенев

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ами че нашата официална историческа наука и днес се държи както преди сто и повече години - правят се че д-р Ганчо Ценов не е съществувал, че не е създал своите трудове, че ние сме търки/татари/монголоиди и пр. и пр. мерзости проповядвани от гъзоблизците на Руската Имперска канцелари като се започне с Васил Златарски и шайката псевдоучени около него!!!

      Изтриване
    2. Абсолютно! А публикуваната карта е скромно неточна!! Симеоновата империя стига до Пелопонес на юг, а Адриатическото крайбрежие се простира почти до началото на Хърватското...

      Изтриване
  3. http://ydara.com/index.php?option=com_content&view=article&id=3620:2014-01-05-16-33-02&catid=141:2013-08-13-07-02-31&Itemid=213
    и нашите царе са знаели, че са исконни наследници те, а не византойския император

    ОтговорИзтриване
  4. Да името ВатиКан е от древноБългарската дума БалКан, но в буквален превод означава няколко неща близки по значения Бал е бог, божие, а Кан е твърдина, постоянство, закон, нещо непроменливо и не престъпно. Също в известен смисъл означава и голям владетел, но в много по късен етап в историята. Както и светъл владетел.
    От думата Кан произлизат няколко думи в езиците като КОНстанта в латинския за постоянна, непроменлива величина, като КАМък, КАНара в смисъла на твърдост и непроменливо и думата заКОН в смисъла за нещо не престъпно.

    ОтговорИзтриване
  5. СЪБУДИ СЕ БЪЛГАРИНО
    Дойде време да се опомним, да се присетим що е туй дето ни е пазило като народ и ни превежда от ера в ера, та чак до днешния ден. Туй е нашата история, култура и традиции. Те са като корена на дървото. Ако го отсечеш, дървото умира. Тъй погиват и народите. Сега чужда култура и традиции на младите продават, а историята ни преиначават. Корена ни секат. За това сме се прегънали и едвам дишаме.Не бой се народе! Дебел ни е корена и много на дълбоко отива.Но време е дъх да поемеш, глава да повдигнеш и жалките секачи в дън земя да прогониш. Те няма да те пожалят. Не ги жали и ти! Децата ни чезнат, родът ни погива, а не бива, защото с нас и светът ще погине.
    БЪДЕТЕ БЪЛГАРИ ПО ПРИЗВАНИЕ
    Българин не се раждаш! Българин ставаш! Българите не лъжат, не завиждат, не лицемерничат, не мразят другите. Българин означава осъзнат, светъл и духовно буден човек. Мнозина се наричат българи, но не са такива. Те са самодоволни хорица, които живеят само в материалния свят, за тях съществуването е издигнато в култ. Те живеят, за да задоволят своето его, интересува ги единствено храната, властта, славата, нагонът, парите. За тях най-важното нещо е оцеляването, а когато не са застрашени, те отчаяно се забавляват, опитвайки да забравят страха, самотата и слабостта си. Да си Българин, е призвание, до което всеки човек трябва да стигне. Думата Българин, означава Божи хора , Благи хора. Всеки човек в света може да стане Българин, стига да го поиска. Иманата на днешните Държави България и Израел не са само имена на държави и нации. Израил са всички хора по земята днес .Това са хората които са Извън Рая, Из Рая, Израел, Българин е човек стъпил на последното стъпало в еволюцията чрез прераждания и инкарнация, преди да достигне до състоянието Рай. А Рай не е само митична земя, Рай е и състояние на Духа. Мисията на всеки човек е в един човешки живот от Израил да стане Българин. Просто Вярвайте, че Красива и Вълшебна приказка започна за България и Човечеството, още не го знаят хората и не разбират какво се случва , но всичко с времето си. ОРЕНДА Само заЕДНО в ЕДИНеНИЕ можем да ВЪЗКРЕСЕМ от пепелта ФЕНИКСА на ЧОВЕЧЕСТВОТО БОГ-АРИЯ
    СъЕдинЕниеТО Прави СИЛАТА
    БОЖИЯТ НАРОД , БлагАрите
    Благите хора
    Свѣтозаръ Кончарски

    ОтговорИзтриване
  6. СВЕТИЯ ГРААЛ
    Ето и прословутата чаша на Граала"IYI"
    .На латински Сангреал - Чиста кръв, Царска кръв в буквален превод. Ето и знака, чашата - СВЕТИЯ ГРААЛ = IYI = НаРода на ДУЛО БОГ-АРИЯ. ДНК-то ни е много важно и точно ДНК-то ни е СВЕТИЯ ГРААЛ , а това IYI е знака на СВЕТИЯ ГРААЛ прословутата чаша Y, но всъщност това е Чистата кръв на първия НаРод този на ДУЛО, на латински САНГРЕАЛ буквално преведено означава Чиста кръв, Царска кръв. Защо това е важно? Важно е и то точно сега защото Древните Българи са знаели какво правят, мисията им през хилядолетията е била да разпръскват ДНК_то си-СВЕТИЯ ГРААЛ който точно сега ( времето в което живеем ) ще разкрие своите тайни. Цикъл от приблизително 26 000 години, Маите са наричали Галактическо денонощие 13 000 години Ден и 13 000 години Нощ. Това е една пълна обиколка на нашата Слънчевата система около жентъра на галактиката ни Млечен път. 2012 година свърши ноща и изгря новото Слънце на новия Ден. Слънцето ни смени полюсите си, Земята също = Факт, До сега в цялата ни човешка история слънцето ни е зареждало с отрицателни енергии, поради тази причина, ние хората познаваме само войните в историята си, за това и използваме само 5 % от възможностите на мозъка си, не случайно Слънцето е главно божество в абсолютно всички митологии, защото всичко зависи от него. Сега от 2012 годи Слънцето смени енергиите си, сега свърши ноща или тъмната епоха в която живя човечеството последните 13 000 години и това започна да ни променя в положителна посока. А за да се случи това е много важно ДНК-то на Българите, което сега е пръснато между всички народи. ДНК-то ни позволява на Светлината да премине през нас и да започне процес на Духовно Пробуждане когато Слънцето смени енергиите си през 2012 г.Този цикъл от 26 000 години или точно 25 920 години според Древните Българи, те наричали СУМЕР, С Ум Мери ( Сумери, шумери ),A центъра на галакитаката ни "Млечният път"наричали СУРА. Това е и древния Български Бог Сурва и Сурвакарстването което само ние Българите пазим като обичай. Това е раждането на новото Галактическо Слънце Сумер - Шумер, по този начин Българите са кръстили и една от първите познати ни исторически цивилизаци която са създали след потопа, Шумерската и древен БаълБилон - Вавилон или Божии град, с главно божество ВААL - БАЪЛ, което означава просто Бог, на древен Шумерски БАЪЛ+ГУРИ означава Божи хора - Божи НаРод. На същия този Български Бог Сурва е кръстена и днешната държава Сирия - Сурия - Сумерия, с ума измерената. Както казах до сега мисията на Българите беше да разпръснат ДНК-то си за да са готови хората за това което сега се случва, а сега е най-важната част от мисията ни, Духовното израстване, което ще започне от нас Българите, защото е много важна и ролята на Езика ни и местоположението на което се намира днешна България, а именно от Българския ( Балканския ) полуостров са тръгнали дедите ни преди хиляди години и именно тук са добре познатите ни библейски земи, за това и няма нито едно археологическо доказателство доказващо историите от стария завет, просто не се търси на правилното място.
    Свѣтозаръ Кончарски

    ОтговорИзтриване
  7. ЯПОНЦИ ИНДИАНЦИ И БЪЛГАРИ
    По повод 1 300 години от създаването на България през 1981 г. Тодор Живков получил поздравителна телеграма от Японския Император в която императора приветства държавния глава на държавата която според японските исторически извори е на 6 000 години и от същия този НаРод е и Рода на всички императори на Япония. Поздравява Българите които са поставили основите на Япония като държава. Естествено Живков се уплашил от реакцията на Москва и отговорил че негово светейшество императора се е объркал и че България става на 1 300 години а не на 6 000 години, но от Япония пак отговорили че не се бъркат и тогава във втората телеграма обясняват за историческите извори в Япония и кой я е създал. Тодор Живков на три пъти посещава Япония : първият път е водената от него българска делегация на международното изложение EXPO - 70 в Япония. После Живков още два пъти посещава Япония. По време на своя мандат като президент Петър Стоянов също е посрещнат с високи почести от император Акихито. Императрицата им предоставя лично своята спалня, като всяка сутрин им се носят цветя. На 14 декември 2004 г. като премиер на България Симеон Сакскобургготски е на официално посещение в Япония и е поканен от император Ахихито на лична аудиенция и чаена церемония. Според официалното съобщение никой друг премиер не е канен на подобна височайша церемония. Официално журналистите за всички тези срещи дават обяснението, че поканите на императора се дължат на "изключителната политическа и държавническа личност на българския държавен глава". За сведение по протокол японският император се среща само с пет високопоставени чуждестранни личности в годината. Според участник от делегацията при визитата на Живков на учудването му от особеното отношение към него и обръщението "братовчеде" той му обяснил, че японските легенди сочат началото на благородническото потекло на императора (той се води син на Слънцето) от конен народ, дошъл в Япония от Азия 1000 г. Пр. Хр. и създал военната организация и военни традиции в Япония."
    Японците, Корейците и почти всички народи освен Китайците са смесица от Българите=Хуните или както китайците ни наричат в летописите си Хонури ( Богури ) и Китайците. Всички които включват днешната монголоидна раса, която не включва китайците, са смесица между Българи и Китайци и така се е получила Монголоидната раса в Азия, за това особено с Японците имаме толкова близка връзка и като етно мотиви и като манталитет, колкото и странно да прозвучи, но Японците са запазили по-чиста форма на манталитета на Древните Българи. А за индианците също има доста доказателства за влиянието на Древните Българи над техните култури, особено при Маите. Там и носиите са много сходни с Българските, дори един индиански шаман през 2009 година дойде в България и е бил заведен в етно музей, човека като видял чергите и носиите ни в музея, започнал да чете по шевиците имената на целия Род на който е принадлежала носията, което говори че ние Българите сме забравили кодирана писменост която преди хилядолетия сме предали на индианците от Америка и те са запазили. Също една от най-известните пирамиди на Маите се казва Чичен-Ица, а на Български ще звучи Чиченица, 70 % от наименованията на селища в България завършват на "ица". Това ицане го има само в Българския език и най-близките му диалектни форми като Сръбски, Македонски...... А относно Космологията и календара на Маите и Българите приликите са огромни.
    Свѣтозаръ Кончарски

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здраво, в заблуда си, че 70% от селищните имена в България окончават на -ица. -Ица е топонимично и умалително окончание, което се среща при всички славянски народи, не само изброените.

      Изтриване
  8. БЯЛО-ЗЕЛЕНО-ЧЕРВЕНО
    ТРИТЕ СВЕЩЕНИ АРИЙСКИ ЦВЯТА
    БЪЛГАРИЯ Е ЕДИНСТВЕНАТА СТРАНА В СВЕТА НА КОЯТО СА ПОДРЕДЕНИ СВЕЩЕНИТЕ ЦВЕТОВЕ НА ЧАКРИТЕ В ПРАВИЛЕН РЕД
    БЯЛО = 7 -ма КОРОННА ЧАКРА
    ЗЕЛЕНО = 4 -та СЪРДЕЧНА ЧАКРА
    ЧЕРВЕНО = 1-ва КОРЕННА ЧАКРА
    7 -те цвята на Чакрите, всеки ги е виждал и на Дъгата, там също са подредени по този начин цветовете !!!
    „Ние сме Aрийци, и дoказателство за това е нашето народностно име БолгАри.“ ~ Гeoрги Раковски
    Бългaрския трибaгреник - Бяло, Зелeно и Червено е избрaн от Рaковски за да напомня трите свeщени aрийски цвята! Причина за тoва е факта, че Рaковски като учен фиолoг-лингвист познаващ из оснoви фрeнския, лaтинския, гръцкия, турския, рyмънския и рyския езици е наясно с това кaкъв е българския eзик в своята оснoва. Раковски е един от първитe български учeни правещи срaвнения на еднaкви думи от бългaрския език с думи от Сaнскрита (СамСкрит) и с думи от Авeстийския език наричан от Рaковски Зендски eзик (oт Зенд-Авеста).
    Свѣтозаръ Кончарски
    “ Трибагреникът в Бяло,зелено и червено е древен български символ от времето на тангризма и се е наричал БАГРЕНИК! или ДАМГА. Привеждам точното му значение както го знаем в колобърството: БАГРЕНИК или ДАМГА НА БЪЛГАРИТЕ. Знамето на Балгурите. Бяло - небесното ДАО съчетание на Светлинната хармония , която наричаме ГАМА. Зелено - основната вълна на Принципа Живот във Вселената (Танг РА) ,благодарение на която под еманацията на Слънцето всеки ден се възражда Жизненото ни тяло и Червено - еманацията на Жизнения принцип в онтогенетичния процес на хомеостазата на клетката. Нашето знаме има нишани (фрактали) от Гамата които изграждат заедно Дамгата (знакът) на троичните фундаментални съчетания на Филогенетичния Принцип на Вселената (Танг РА) и плазменият огън на Звездата (Слънцето, Амон Ра). Такава е символиката на нашето Държавно знаме, според Устната традиция на колобърството. Знамето на Саракта, а не бойното знаме, което са носели воините от Ордата по време на война. Багреникът при българите е трицветен, този, който и днес използваме като символ на държавността. Значенията му обаче са съвсем други. Цветовете се нареждат отгоре-надолу така: бяло, зелено и червено.
    Бялото символизира Небето (Тангра) или Филогенетичният Принцип на Живота във вселената. Бялият цвят е продукт от смесването на всички цветове и затова илюстрира Гамата на Вселената. Чистота, Небе, Светлина. Спектрален символ на Първата костенурка – Вселена (виж Костенурка).
    Зеленото символизира планетата Земя и вълната на Жизненият принцип в материята – онтогенезата на материята - вълната 545, която се възбужда и възражда местността, по време на изгрева на Слънцето. Зеленият цвят има постоянна вълна, чиято стабилна радиоактивност възбужда клетките за живот. В тангризма зеленият цвят е свещен и символизира спектрално Втората костенурка в материята ; в Царството на Растителния свят, който е творение на Слънчевия логос.
    Червеното символизира цвета на кръвната субстанция (РаУр), тоест Животворният принцип в света на живите души (Животинското царство) и е свързан с половия център на живота. Олицетворява се от Третата костенурка – планетната . Ако си припомним, че в колобърството Дървото на живота се илюстрира от съчетанието на трите костенурки, разбираме, че при българите Багреникът (знамето) е символ на Човека свързан с Небето (Тангра). Дамгата Герб, може да бъде променяна, но той, какъвто и да е, винаги ще лежи върху Единството между Вселена, Планета и Човек.
    Спас Мавров
    Свѣтозаръ Кончарски

    ОтговорИзтриване
  9. КЕЛТИ, БЕЛГИ, БОЛГИ, БРИТАНИ, ВЕСИ - ГОТИ = по късно на ВЕСТОГОТИ = на ГЕРМАНЦИ днес, и още куп други наименования на БЪЛГАРИТЕ=ТРАКИТЕ. Това са Български племена, наричани днес Тракийски, които не случайно са им измислени 777 имена на тракийски племена, за да объркват хората и да служат за РАЗДЕЛЯЙ И ВЛАДЕЙ. Горе изброените племена са тази част от Древните Българи=Траки, които остават тук на Балканския ( БалГарския ) полуостров след библейския потоп, големи групи от този НаРод тръгват във всички посоки на света. В Ирландия има хроники написани 5 в. Пр.Хр. за народа БОЛГИ, чийто наследници са Келтите. Гърци никога не са съществували в древността, това наименование "Гърци" се появява, след освобождението от Турско, няма нито един император на Византия от гръцки произход, тези на които днес викаме гърци, са били много малко еврейско малцинство във Византийската империя и след освобождението от Турско приемат названието гърци, което пък название идва от БаълГър(ц)и. Българите не сме с нещо повече от останалите хора по земята, но сме много важен елемент на генетично ниво за бъдещето на човечеството. Повечето сведения твърдят, че всички народи имат общ корен, НаРод от който произлизат всички останали, запазил знания които са били загубени за човечеството след голям катаклизъм. Най-новите археологически находки в България дават отговор кой е този народ. В древният шумерски език и писменост има над 150 думи запазили се и до ден днешен в съвременния Български език, В България откриха откъси от Книгата на Мъртвите от Египетската митология, които са по стари с 2 000 години от самата Египетска империя, езика на който са писани е Бохарски език и е диалекта който е използвало така нареченото " тракийско" племе Беси. А ако се проследят топонимите из целия свят, има толкова много Български наименования които и до днес не са сменени на реки, планини, морета и местности. Древното име на Гърция - Елада и Елени има обяснение и значение само на Български език и идва от думата посЕлени, насЕлени, население или Село - Солун, и много от древните имена на "гръцките" градове имат обяснение и значение само на Български език. Името Украйна идва от Българската дума Покрайнина, У-края(йна). Името на Сирия идва от Българския бог Сурва. Името на Шумерския главен бог е ВААL, а столицата е Вавилон - Баалбилон, което на шумерски буквално означава божествен град, представката Балг или бал както те са можели да го изговоря означава бог, божествен. В китайските летописи ние Българите сме останали като Хонури, защото така са можели да изговорят това което чуват китайците от Богури-Хонури, които Хонури европейците наричат Хуни. доказателствата са много и няма как да ги представя в един коментар за да изглеждат убедителни, за да се убеди човек трябва да търси истината. Това което исках да кажа е че аз не мисля, че ние Българите сме с нещо повече от другите, защото това прилича на нацизма на Хитлер, много съм далече от подобни опасни възгледи и съм твърдо против това, но истината си е истина и това което са направили дедите за човешката цивилизация не трябва да бъде изопачавано, крадено и скривано, то си е наше, но на някой му пречи истината и прави всичко възможно тя да остане скрита. Защо ли, с какво сме толкова опасни за тези "хора" ??????
    Свѣтозаръ Кончарски

    ОтговорИзтриване
  10. Oх, много ти БЛАГО-ДАРЯ Светозаре! За съжаление нямам тая старобългарска буквичка, за да ти напиша правилно името.БЛАГО-ДАРЯ също и на Патриция Кирилова за дадената ми възможност да чета всияко това.
    Аз също много се интересувам от древната ни история.
    Събирам материали на тая тема.Правя разследване за произхода на йога и за НЕ мое голямо очудване "открих", че ведите, а от там и йога са дадени на индийците от един много мъдър народ, живеещ на север от тях, високи светли и красиви хора...има сведения и за самия Буда, че е изглеждал като тях....Татяна Михайлова

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ако питате руснаците, те ще кажат, че този нарос да "русите", древните арийци. Ако питаме други народи, кой знае какво ще ни отговорят и те.

      Изтриване
  11. Благодаря Ти. Всичко това е Истина. Дано го проумее най - накрая , Българския Народ. Скоро целия свят - ще говори за България.Тези , кэито се опитват да я унищожат - никога няма да успеят. Българския Дух - е Несломим !!! България - ще Пребъде !

    ОтговорИзтриване
  12. Благодаря Ти. Всичкото това е Истина.Дано го разбере целия Български Народ. Тези - които се опитват да унищожат България и Българския Народ - Никога Няма да Успеят ! Българския Дух - е Несломим.Скоро идва светлия лъч - и всички ще говорят за България.България - ще Пребъде.

    ОтговорИзтриване
  13. Някой много се е постарал да забравим кои сме........

    ОтговорИзтриване
  14. Защо в архивите пише, че Аспарух "пресича" Дунава, за да спаси българите от робството на Източната римска империя?

    Кои са тези архиви? Защото в нито един източник не пише нещо такова

    ОтговорИзтриване
  15. Много ми е яко това деление - стара Велика България, Велика България и Дунавска България и най преди туй, когато сме били на мачка си пийчина из Алтай, Тибет, Тян-Шан и други високорасли планини и гъсталаци! Това при нас е като Старо, Средно и Ново царство в Египет, че и архаичен период ни е засвидетелстван, леко отдалечен във времето и пространството на четири-пет иляди километра ма кво е туй за якия и красив ахалтекинец! Газ до ламарините и скубане под мишниците с подхвъргане и пируети и те ти цел народ на границите на Чечня! Само дето си нямаме фараони, ма си имаме Тангра и това че никой не е видял изписано името му никъде в България само подсилва нашата увереност! Фараон може и да нямаме, ма си имаме ХАН! Имаме си и Ханко от село Осеня от стотнята на багатур-багаина Севар! Демек ротния му!! А ХАНА си има наследник и титлата му би требвала да е Ханартикин но тя дефакто е Канартикин и щом е канартикин то би следвало че хана не е хан, а е КАН!По между другото СандоКан си е чист българин съдейки по име и титулатура Тук работата е кристално ясна! Той, хана-кана и друга посуда по изпърво може да е бил хан, но после става кан защото е бил прорицател и е прозрял че може да породи разногласия в бъдещите Ханковци и КАНчовци и затова според мен се е титолувал - ХАНКАН! Не го бъркайте с Кан-кан1 Защо споменах "и друга посуда"? Ми вижте, каква би била титлата на жената на един кан, ми естествено че тя е КАНА, дъщеря му - каничка, големия син - канартикин естествено, по-малките - канчета! Логично, и може кана да не е фараон, но пък ние незнаем какво е предрекла Пагане и какво не е излязло из под перото на Велизарий, щот оня изверг - императора го направил по-нисък преждевремено с една глава! Така че българския кан, каната, каничките и канчетата можеха да претендират и за фараонство, ма както казах и по горе, разни ханковци от Осеня пратиха архаичния ни период много далече от Египет! Ма пък от друга страна какви са па тия египтяни? Те имат ли си праегиптяни? Естествено че немат!!! Кеф! Ние обаче си имаме прабългари, защото сме по-древни от тях! Прабългарите са митични същества и техния отец, вълкът Пихампар е гонил шебеците, прадеди на египтяните из горичките на Фаюм!Аз казах! Хау, рожби ехидни и неразумни юруди!

    ОтговорИзтриване
  16. еврейските масонски фамилийки крият всичко за българия щот знаят че сме от оцелелите от атлантида

    ОтговорИзтриване
  17. Когато пишете и изговаряте дадено Име например "Израел", трябва да знаете как го изговарят хората, които живеят там?! Те казват "Исраел"! Нито Израел е "Израел" нито "Сирия" е Сирия/Сурия/!Нито България е "Булгария"! Кой има сметка от Фалшифицирането на Историята? Тези , които НЕ могат да произнесат тези трудни за тях звуци и имена! Това са същите Цигани от Африка! Юдейо-Данайците!

    ОтговорИзтриване
  18. Gledah edno predavane po youtube koeto se kazva "Chasa na istinata" . Ta samite rusnaci nistyat balgarskata istoria i ya naglasyat kakto si iskat, te kazvat che predi da padnem pod vizantiisko robstvo sme imali iztoshtitelna voina s rusnacite. Tova ne go znaeh. Sasto taka kazvat che 90 % ot balgarkite arhivi sa v Moskva. Kak ste si znaem istoriyata kato sa ni ya ukrali.

    ОтговорИзтриване
  19. Gledah edno predavane po youtube i to na oficialni lica koito sa profesori na balgarski universitet i te kazaha slednoto. Nie imame 90% ot balgarskite arhivi ot vtora i treta balgarska darjava. Zasto sa im na tyah nashite arhivi vseki da si napravi smetkata. Za razlika ot nas te rusnacite nyamat istoria.

    ОтговорИзтриване
  20. има натиск от 2500години евреите ни мразят и ни шлякат с турското робство 620години вече

    ОтговорИзтриване
  21. Определено мисля, че нещата с евреите са още по-стари от 2500г. Инженер съм и като пенсионер чета история. С огромно удоволствие изчетох всичко тук. Все повече става ясно и просветлява. Действали са и са променяли историята на човечеството задкулистно, скрито, с методи без ограничения! Няма да сбъркаме според мен, ако започнем с Троя, минем през Рим, който Атила е бил разпилял и започнал и подредил с укази народите и държавите както са сега. Не можейки да му противостоят талмудистите чрез чичо му го ликвидира ли. Източно - римската империя, няма Византия, пак тяхна измислица чрез техен агент 1553г. след първите Трайко-български 15 императори е превзета отвътре и затова българските царе са воювали с тях. И да, Ватикана е превзета отвътре и започва война с нас. А след Калоян става открита война, без компромисна. Богомилите, инквизицията?! И трябва да се премине през всичко, та до днес. А днес така са се развихрили, че всичко е прекалено очевидно и очеизвадно. За мен е очевидно, че случващото се с нас са си ги преписва ли и да, крали са история. И днес се вижда, че не си знаем историята. И правилно казва Кольо Фичето, той е бил образован технически и не само:"... Дърво без корен плодове не дава... ". Разбира се, това са мои мисли и виждания и са оспорими

    ОтговорИзтриване
  22. Благодаря Ви за всичко написано!

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар