РУСКИТЕ МЕДИИ ЛАНСИРАТ ПРЕДСКАЗАНИЯ НА ВАНГА ЗА 2024-ТА: СВЪРШВАТ ЛИ ВОЙНИТЕ? ЩЕ ИМА ЛИ БЕДСТВИЯ?

 

Ванга и Нострадамус бяха единодушни в някои предсказания

ДЯЛ

Какво са предрекли двама известни прорицатели - Ванга и Нострадамус, за настъпилата 2024-та година, разказват по стара традиция някои руски медии. Според тях интересното е, че в някои аспекти Ванга и Нострадамус се потвърждават взаимно. Ето част от предвещанията за тази година, според тези руски медии:

Какво ще се случи с конфликтите през 2024 г.?

Имайки предвид как се разви всичко през 2023 г. и колко бързо избухнаха конфликти в различни страни, всички искаме да живеем в мир поне една година. Но трябва ли да очакваме спокойствие през 2024 г., която също ще бъде високосна? Тълкувателите на поемите на Нострадамус казват, че основните му предсказания за 2024 г. са записани в четиристишие 5–24, което гласи:
„Царство и закон, изгряващи под Венера,
Сатурн ще залезе над Юпитер.
Закон и царство, възкресени от слънцето,
Те ще страдат от злото заради хората на Сатурн.
Доста трудно е да се тълкува метафоричното описание на този фрагмент, но има мнение, че според него трябва да се даде специално значение на позицията на Юпитер и Сатурн през 2024 г. Според астрологичните прогнози тези планети ще се доближат една до друга през август 2024 г. и най-вероятно този период ще се превърне в повратна точка за целия свят.
Преводачите обръщат внимание и на други редове: „Големият брат ще дойде в чужда земя и ще отнеме това, което му принадлежи по право. Враговете, дошли от Запада, също ще вземат това, което им е принадлежало от векове.” Тези думи, смятат тълкувателите, показват, че украинският конфликт ще приключи на масата за преговори през есента на 2024 г.
Но изглежда, че не трябва да сме твърде щастливи. Защото тук влизат тълкувателите на Ванга. И са сигурни: преди смъртта си българската ясновидка направи предсказание, че през 2024 г. ще има голяма вероятност от мащабна световна война, чийто изход ще бъде най-важното събитие в цялата световна история и ще доведе до намаляване на населението на Земята.
Какво ще се случи с икономиката?

Тълкувателите на Нострадамус казват, че конфликтът на интереси ще се увеличи в икономиката през 2024 г. - САЩ и европейските страни ще започнат да губят лидерските си позиции, а гладът в Европа ще се увеличи. Поради това хората ще станат по-твърди и ще се появят разногласия с политическия елит. За да отвлекат вниманието на хората от належащите проблеми, страните от ЕС ще започнат да търсят външен враг. Вероятно ще се намери сред довчерашните съюзници. Това ще влоши ситуацията в региона, което може да доведе до икономическа криза.

Какви бедствия ще има? 
Нострадамус предупреждава за бедствия в това четиристишие:
„На двадесетия ден от Телец Слънцето ще разтърси Земята,
Големият претъпкан театър ще рухне,
Въздухът, небето и земята ще потъмнеят и ще станат мъгливи.

Преводачите смятат, че екологичните и причинените от човека бедствия ще се появяват редовно по целия свят, а основният източник на заплаха ще бъде водата - възможно е бързо покачване на нивото на Световния океан, което сериозно ще засегне крайбрежните градове. В същото време други региони може да бъдат засегнати от ужасна суша. Друг източник на бедствия са земетресенията. Особено разрушение заплашва определен „град на светлините“.
На свой ред тълкувателите на Ванга казват, че тя е казала, че през 2024 г. ще се случи безпрецедентно земетресение в района на Тихия океан. Неговите жертви ще бъдат „огромен брой хора“. Тя също така прогнозира увеличаване на броя на терористичните и биологични атаки в европейските страни.

Да очакваме ли нещо добро от 2024 г.?
В предсказанията на Ванга имаше място и за добри новини. Те включват медицински и технологични открития, които ще направят възможно лечението на болестта на Алцхаймер и рак.
Но Нострадамус изглежда не казва нищо добро за 2024 г. - той говори конкретно за Русия.

Какво очаква Русия през 2024 г.?
Дешифраторите на наследството на Нострадамус обърнаха внимание на няколко аспекта в неговите предсказания, които се отнасят до Русия: ще има дълъг дъждовен сезон в северната част на страната, това ще доведе до някои трудности, но други страни внезапно ще осигурят подкрепа; Русия ще намери нови съюзници, а отношенията с Китай ще се заздравят; ще има някакъв пробив в науката, който ще привлече вниманието на други страни.
Но Ванга, според тълкувателите на нейните видения, отново настоява за обединението на Русия с Китай. Вярно, тази година Индия също ще се включи в укрепването на отношенията. Освен това Русия трябва да очаква драстични промени в политическия живот на страната. Какво ще бъде то, не се наемаме да гадаем.

Сбъдват ли се предсказанията на Ванга и Нострадамус?
Тъй като говорим за отношенията между Русия и Китай, можем да си спомним, че Ван предсказа сближаване между страните през 2022 г. В същото време тя говори за влошаване на отношенията със Запада. Като цяло всичко се сбъдна.

Вярно, Ванга не е видяла военни действия през 2022 г. Но тук на помощ й дойде Нострадамус, който според тълкувателите на четиристишията му пророкува „мащабни военни конфликти“.

Превод: Патриция Кирилова
Автор: https://74.ru/text/entertainment/2024/01/05/73081595/

Докато руските медии нагнетяват напрежението около новата година, в България астролозите дават по-човешки прогнози и подробно обясняват преминаването от знак в знак на някои от големите планети, които оказват и голямо обществено влияние. 
Ето и прогнозата на астропсихолога Ивелина Пенева пред БНР:
"Очакват ни години на технологичен скок и на качествени изменения както в обществения живот така и в битовия, в ежедневието ни...
Юпитер започва да активира знака Телец в първата половина на 2024 като дава възможност на родените под знака на Телец и даже и на тези с асцендент Телец да се развиват, да са успешни, да си стигнат лесно и леко целта. До толкова Юпитер е щедър, че много ви моля, пазете се от преяждане, напълняване и всякакво прекаляване. Някои са склонни да прекалявт с процедурите за лице и точно докато Юпитер е в Телец аз очаквам тонове ботокс и филъри да са поставени много и не на място.

Тук на помощ идва астрологията и ви казва – напълнете си душата с любов към себе си, а не с килограми и шоколад. За да ви помогне Юпитер да получите полезни знания и да се ъпгрейтнете по-качествено, на 26 май  ще премине в знака Близнаци и ще остане там до 10 юни 2025 г. Това е време на експанзия в комуникациите, пътуванията, новите проекти и обучението. Планирайте предварително да разширите връзките си, да вземете курсове, да подобрите знанията си, да изучавате чужди езици, да напишете книгата, за която говорите от десет години насам. В света ще има промени в областта на образованието, неговото качество и начина на разпространението на информацията за учениците. Ще има повече библиотеки, книжарници, вестници и списания, нови източници на информация, клубове по интереси, курсове. Държавите ще налеят повече пари в информационното поле, туристическите маршрути и качеството на комуникациите. Моментът е добър за започване на нови неща в областта на културата, интелектуалните и образователни проекти, рекламата и туризма."


От 19 ноември догодина Плутон окончателно ще завихри водолейската енергия и така до 2044 г. Човечеството ще навлезе в дълъг период на промяна в системите на управление, контрол, финанси, политика, на промени във виртуалния свят, науката и самоусъвършенстването. Пътят към демокрацията и свободата ще бъде дълъг, свързан с разруха и съзидание, неочаквани обрати, провали и постижения. Науката, мистичните направления, инструментите за самопознание, интернет, космосът, експерименталните области и медицината ще се развиват много активно. Хората ще открият много нови неща, които сега ни се струват фантастични. Топ темите ще са  - Енергетиката, екологията, изкуственият интелект, невронни мрежи, различни нови технологии, подземни полезни изкопаеми и ресурси, роботика, дълголетието. Хората ще имат възможност да покажат своята уникалност и креативност, но за това ще трябва да работят усилено върху себе си и непрекъснато да се развиват. Всичко това представи в разказа си астропсихологът Ивелина Пенева.

Ако сте от онези хора, които си правят планове за годината не само предвид разположението на планетите и нумерологията, но се интересувате и от древните вярвания и суеверия, добре е да имате предвид, че 2024 г. ще бъде високосна. От астрологична гледна точка това няма значение, но високосните години са свързани с някои стари суеверия, според които тези години не са подходящи за някои начинания. Много древни народи, сред които римляните и славяните, вярвали в лошия късмет на високосната година. И въпреки че суеверията определят 2024 като неблагоприятна и трудна година, астролозите и нумеролозите имат чудесни прогнози. Затова не се страхувайте да вървите към целите, които сте си поставили. Просто не забравяйте, че не всичко трябва да се случи веднага и на всяка цена, както и че хубавите, важни неща изискват търпение и усилия. 



Коментари