ВИСОКА СМЪРТНОСТ ИЛИ КАК ЗДРАВНАТА НИ СИСТЕМА, А НЕ КОВИД, УБИВА БЪЛГАРИТЕ


Заглавие като това - напълно ваксиниран бивш държавен секретар на САЩ, умира от Ковид, провокира много въпроси, на които обществото търси отговор вече две години.  
Вместо това обаче вече  месеци наред ни убеждават, че само ваксините ще ни спасят от Ковид и че няма как да умрем от друго, освен от Ковид. А в същото време в българските болници ежедневно умират хора заради лекарска неадекватност и безхаберие. А не от Ковид, както става ясно и от случаите, които посочвам тук.
След поредната доза през октомври изчезна от публичното пространство, където бе повече от година редовно присъствие, и държавният здравен инспектор Ангел Кунчев. Какво се случва с него - никой официално не даде информация повече от месец. Така и до днес.
В същото време социалните мрежи ежедневно събират болката на всички, които са загубили близките си по този нелеп начин. Много хора влизат в болница по различни причини, не заради Ковид в повечето случаи и до дни излизат с Ковид и в ковчег.
По всички класации отново сме първи по смъртност и се опитват да ни внушават, че вината е на този толкова смъртоносен и нелечим вирус. Без да дадат отговор как и преди Ковид България е първа по смъртност в Европа с над 300 умиращи дневно - от рак, съдови заболявания, диабет и т.н. Което ясно показва, че не вирусът, а здравната ни система ни убива.  

В края на ноември 2021 г. в социалните мрежи се напълни с черни лентички на профилите. И докато първата мисъл на мнозинството е, че вината е на Ковид, зачитайки постовете на опечалените, истината излиза  на бял свят. И още веднъж потвържадава, че истинската пандемия, която ни убива се нарича здравна система. 

В последните дни социалните мрежи споделят тази изповед на българка, изгубила половинката си отново заради лекарско безобразие. Цитирам:

Ilona Aleksandrova:   
Поредната лекарска немърливост остави мен и децата ми сами завинаги!!! Кого да съдя и към кого да се обръщам вече - не зная. Пиша това с изключителна болка в душата, чувство на непримирение и докато гледам децата ми, мъничките ми деца потънали в скръб за техния татко. Какво да им кажа? Как да им обясня, че серия от лекарски грешки и немърливост, доведоха до това любимият им татко да не им се усмихва никога повече. Аз съм просто обикновена съпруга и майка, която до преди три месеца имаше нормален живот, като всеки един от вас. Но какво се случи, ще попита някой? Преди три месеца съпругът ми се разболя тежко, беше му извършен преглед от местен лекар в село Гара Елин Пелин и му беше направен тест за ковид, както и снимка на белия дроб, от която беше постановена диагноза пневмония. Съпругът ми не беше добре, макар отрицателния тест, помолихме да бъде хоспитализиран, но ни беше отказано. 
Оставен на домашно лечение не след дълго съпругът ми се влоши. След настояване от моя страна беше приет в 5-та градска болница, където след 28 дни лечение на пневмония, го изписаха без доказан ковид на кислород и антибиотик вкъщи. Където той продължи да се влошава. Заради задуха, който получаваше, се наложи ежедневно да се обръщам към услугите на Бърза помощ, където ежедневно чувах от “лекари”, че не може да бъде хоспитализиран, защото няма места и не е с ковид. Той си отиваше пред очите ни, а ние не можехме да му помогнем. На 19-ти ноември, късно през нощта, около 04:00 часа, състоянието му стана критично. Така бях принудена отново да се обърна към екип на Елин Пелин, които го откараха в Александровска болница, от където след часове чакане, бил пренасочен към друга болница. Чакахме линейка за Света София. Около 22:30 беше взет от Александровска болница и откаран в София мед. Какво се е случило след това не знам с подробности, но се оказва, че съпругът ми е бил прехвърлен в линейка отново, която в 23:30 вечерта ми го върна у дома - чисто гол със стърчащи маркучета по него, катетър, плачещ и молейки им се, цитирам: ,,Помощ! Умирам! Студено ми е!” ДОРИ БЕЗ ОТГОВОРИ 
Когато попитах защо ми го връщат така, получих само мълчанието на медицинското лице в линейката, която за всеки случай се беше заключила там. Настоявах за отговори и се наложи насила да я изкарам от линейката, за да ги получа. И това… това беше най-отвратителното отношение, което бях получавала до момента. Отговорът беше, цитирам: “Никъде не го искат, аз к’во да направя?! Дайте едно одеяло и си го прибирайте!”. Тук искам да подчертая, че става въпрос за човек в тежко състояние, който има нужда от незабавна лекарска намеса, а екипът дори не ни позволи да го пренесем с носилка до дома ни. Дори това ни беше отказано! Но най-безобразно от всичко беше, че вместо обяснение, екипът, който явно нищо не може да направи, повика полиция. Наложи се синът ми и брат ми да внесат съпругът ми вътре, а той… той виеше за помощ. Започнах да се моля на екипа да му помогне някак, но се оказа, че те дори нямат елементарни неща в линейката - липсваха инжекции, лекарства и всякакви други неща. От там се наложи да повикат втора линейка, а нас ни изгониха навън. След известно време пристигна вторият екип, който вместо да отиде при съпруга ми, започна да се разправя махленски с нас. Наложи се да ги молим да си свършат работата. След многократни молби от наша страна, те влязоха в стаята при съпруга ми и ни заставиха да седим отвън. Наистина не зная какво се случи вътре, но през цялото време чувах само плачът на съпруга си и викове за помощ. След тридесет минути всичко утихна. Излязоха двете “медицински лица” от стаята и ни казаха: ,,Ми той умря”, а пред децата, пред децата излъгаха, че било се случило на път на магистралата. Толкова по темата. Толкова за хипократовата клетва. Толкова и за човечността. А той, той си отиде. Отиде си един прекрасен съпруг и любящ баща, подхвърлян от линейка в линейка... :, така завършва първият пост на Илона Александрова, споделян от десетки българи в мрежата. 
По-късно бе споделено и драматично писмо от нейната дъщеря до здравния министър. 
Цитирам:
Ilona Aleksandrova
 Уважаеми господин министър на Здравеопазването, 
Пише ти едно малко, 12 годишно момиченце.. 
Може би имате много работа, но имам нужда от помощ.. 
Мама много плаче, всички близки също.. Татко си отиде.. Като светулките през лятото.. Разболя се, с мама му давахме много обич и супа.. В петък моят татко не можеше да диша, викнахме пак линейка.. И цял ден чакахме с мама да се обади къде е.. Много исках да отидем с него, но доктора каза "Бегайте оттук" Плакахме много.. Вечерта линейката го докара пак-гол, с много маркучи, тъжен.. Моят татко умираше.. В очите му имаше сълзички, а е голям човек.. Нали само децата плачат? Лекарите го оставиха на леглото.. Мама каза "Моля ви, защо е тук, а не болница, ние какво ще правим?" И тогава, господин министър, стана много страшно.. Моят татко плаче, моята майка също.. А лекарите викнаха полиция..Защо? Аз молих само да излекуват татко.. Защо полицаите дойдоха? Аз съм едно дете, едно малко дете, с много страх.. Нали за лошите е чичко полицай.. Беше много страшно.. Лекарите обиждаха мама много, полицаите ни гледаха тъжно. Моят татко умря.. Тъжен, гол, като малко кученце.. В моята любима стая 
Моля, кажете ми, господин Министър, защо болницата го изгони, защо лекарите, които дойдоха с бърза помощ бяха зли? Защо нямаше добрина? На Коледа аз съм сираче.. На всяка Коледа ще съм.. И се моля мама да не се разболее.. 
Помогнете ми, г-н Министър.. Кажете ми защо татко умря така? А аз обещавам да не плача много и да вярвам в доброто.. 
С уважение, Валерия

Още едно семейство беше почернено от лекарска неадкватност и безхаберие, което видимо е поощрявано от здравната ни система, защото при многобройните сигнали от цялата страна за последните 2 години, не сме чули за наказани или уволнени. Но от сутрин до вечер обвиняват българите, че не искат да се ваксинират, не са отговорни и затова има висока смъртност. А фактите са друти. Цитирам дизайнерката Гергана Апостолова, която с бутика си КИАРА ФЕШЪН, е официален дизайнер на престижния конкурс МИС БЪЛГАРИЯ всяка година. Баща и постъпва в частна клиника за рехабилитация - напълно здрав и работоспособен мъж, с едра физика, излиза след няколко дни с диагноза Ковид, с кислородна маска, с памперс и напълно променен, стопен и лишен от типичната му жизненост.

 Гергана Апостолова - 17 ноември в 17:22 ч. ·

"Сбогом татко...
Вече си сред ангелите и всичко това е "благодарение" на рехабилитацията в клиника Сердика, кв.Овча купел.
Хора, не оставяйте родителите си там, защото това са алчни и меркантилни същества, без свян, без грам човешко отношение. Тези изроди са способни на убийство с цената, да вземат допълнително пари по ковид програмата, да унищожат човешки живот с една единствена цел - пари. Не успяха и за ковид да вземат, а само парите на децата ти...
Не се лъжете по привидно "доброто посрещане и лукса" - всичко е параван, без грижи, без отношение, без да вдигат телефона в отделението. Важното е, че първо плащаш, а после кучета те яли... Докторка от Токуда ме посрещна със следните думи: "Сердика ли??? До кога ще ми карате скъпи трупове, баровци такива?" Мислехме, че правим най-доброто за баща си, но...вече го няма".
Преди дни и певицата Нелина сподели болката си и възущението си от лекарското безхаберие, убило баща й  в началото на ноември. Цитирам разказаното от нея пред в. България днес: 
"Слушам здравния министър и не вярвам на ушите си! България имала достатъчно кислород и легла за COVID?! В Силистра повече от месец няма свободни легла в инфекциозното отделение на единствената болница там! Така баща ми си замина за часове! Слезте на земята при хората, господин министър! Хората мрат като кучета без адекватна медицинска грижа! Дано не ви се наложи да го изпитате на гърба си, защото няма да сте дълго на тоя пост!", възмутено споделя Нелина. И допълва: "Татко имаше двустранна бронхопневмония и лекарите лекуваха нея. Много късно се сетиха да му направят тест за коронавирус, който се оказа положителен. Бързо се влоши и по спешност започнаха спасителните действия. Чухме се в 14 ч. След това му звънях в 17 ч. и ми беше затворено. Отново час по-късно позвънях - отново ми бе затворено. И в 19 ч. починал. Изгубих татко за броени часове", разказва певицата.
Кардиолози от столични болници признават, че при тях все по-често идват ваксинирани със сърдечни оплаквания. Официалните власти мълчат и за друг проблем, възникнал от сбъркания протокол, по който се лекуват постъпващите в лечебните заведения - медикаментозен хепатит, провокиран от микса лекарства и 3 вида антибиотици, с които буквално се убиват настанените в болници.

Докато в България не спират сигналите за лекарските безобразия и убиването на хора, българите в Германия споделят за други проблеми, свързани с ваксините и уверенията в началото на годината, че щом има вакснини, сме спасени от пандемията. Да, ама НЕ! Набоцканите през януари, през лятото вече нямали имунитет и се налаголо трета, пета и т.н. дози? "Отказвам да експериментирам със себе си", пише Е. Василева в групата БЪЛГАРИ В ГЕРМАНИЯ. 
Ваксинираните с еднократните дози на Янсен, днес са принудени да се боцкат и с други ваксини, заради внушението, че препаратите не са ефективни след 6-ия месец. 
Подобно на българи в страната ни, и сънародниците ни в Германия разказват, че са преболедували Ковид 19 още в края на 2019-та г., когато реално той вече е бил в Европа. Още тогава с познато на докторите лекарство вирусът е излекуван - което още веднъж показва, че сезонният вирус по нищо не се различава от предишните респираторни вируси, лекувани с подобни препарати. Мантрата - Ваксинита само ще ни спасят, издиша всеки изминал ден. Виждайки и какво се случва във ваксинирана Западна Европа - която през ноември 2021 се озова в червена зона, за разлика от държавите на Балканите, критикувани, че са с най-нисък процент ваксинирани. В случая българка разказва как през декември 2019, заразена с новия вирус, успява да се излекува с Азетромицин. Защо тогава през март 2020 г. започнаха да ни внушават, че лечение няма и чувалите за трупове няма да стигнат на българските медици - всичко това ще тежи на съвестта на платените клакьори, които създадоха психоза сред населението, заплашваща да носи последствия сред хората в следващите поне 10 години.  
Безскрупулната здравна система в страната ни показа, че когато по здравна пътека могат да источват по 1200 лева на приет в болница, нищо не може да ги спре да запеят мантрата, че няма други болести. И това видимо се толерира от официалните ни медицински власти. В публикации в социалните мрежи хора споделят за загубата на млади хора, които дори в прехвалени лечевни заведения като МВР болница, могат да загубят живота си с абсурдното лечение на Ковид с микс от безброй лекарства и антибиотици.  Подобни сигнали получих и за брутално лечение с микс от антибиотици в Пловдив. А по всичко личи, че протоколът ни за цялата страна е такъв и тови допълнително убива хората, постъпили в болница. Докато ни лъжат, че вината е на КОВИД и удобно се крият зад вируса. Възможно ли е с този протокол да обслужват отново фармациите, за да купуват лекарства, които се вижда ,че не лекуват, а убиватг болните - това всеки сам може да прецени. 











Автор ПАТРИЦИЯ КИРИЛОВА






Коментари