БИЛ ГЕЙТС, ВАКСИНИТЕ И ЗАЩО БЪЛГАРИЯ КУПУВА ДВОЙНИ ДОЗИ ЗА ВСЕКИ БЪЛГАРИН?

Монополистът в компютърните вируси и в антивирусните програми - американският милиардер Бил Гейтс, от години се преквалифицира в още по-доходоносната медицина, на която видимо става монополист през последните месеци. И то с добре дирижираната и финансирана през медии и политици Ковид-криза. Не е тайна, че семейната му фондация Бил и Мелинда Гейтс се набърка и в лечението на СПИН в някои африкански държави. 
Вчера например, в профила си в  https://www.linkedin.com/ Гейтс публикува пост за световния ден на борбата със СПИН и показа екипа, който работи за лечението на едно от нелечимите заболявания. 
Цитирам: Wife-and-husband team Quarraisha and Salim Abdool Karim created CAPRISA to address two of the biggest problems in HIV/AIDS in Africa. Now, they are drawing on their experiences to help guide the COVID-19 response in South Africa and around the world.
В същото време бизнесменът почти ежедневно се изказва пред световни медии, широко цитирани от българските такива, по темата за ваксините, за Ковид 19 и всичко, което би трябвало да е далече от компетенциите му. 
Но уви! Както вече стана и на децата ясно - Бил Гейтс е втори по важност спонсор на частната и съмнително компетентна по медицинските въпроси СЗО, заради което американският президент Доналнд Тръмп спря финансирането на здравната организация, получаваща 400 милиарда долара годишно от бюджета на правителството на САЩ. 
Ето и объркващите заглавия с цитати на Бил Гейтс по отношение на епидемията Ковид 19 и предстоящата масова ваксинация - напълно противостояща на всички медицински закони и изисквания за тестови период, продължаващ 5 до 10 години, както и абсурдна за медицината ваксинация по време на епидемия. Която очаквано ще засегне здравето на голяма част от ваксинираните. 
16.09.2020 г. — Бил Гейтс отговаря на критиката по негов адрес в интервю за издание Der Spiegel. Коронавирусът взе почти милион човешки жертви.
23.11.2020 г. — Според милиардера почти всички ваксини срещу коронавируса ще бъдат ефективни.

Бил Гейтс: Две условия за нормален живот – ваксина и ...

...
14.10.2020 г. — Животът ще се нормализира след пандемията от коронавирус, само когато са изпълнени две условия - когато се появи ново поколение ...
23.11.2020 г. — Почти всички ваксини срещу COVID-19 ще бъдат ефективни. Това заяви в интервю пред CNN създателят на Майкрософт и един от ...
1.11.2020 г. — Основателят на компанията Майкрософт Бил Гейтс направи разкрития за бъдещето на човечеството през 2021 година в интервю за ...

23.11.2020 г. — Следващият път няма да бъдем толкова глупави“, твърди той. 

Всеки разумен човек в този момент си задава въпроса - защо бизнесмен, който се занимава с компютърни вируси, намира медийна трибуна по медицински проблеми повече от медиците-специалисти по вируси и епидемии? В крайна сметка - едва ли ни учудва всичко това, след като и у нас от март до днес се дава думата в медиите на коремни хирурзи с военни униформи, хигиенисти, политици и всякакви лишени от компетенции фигури, които имат само една цел - да сеят психоза сред населението. 

И каква е връзката на бизнесмена, специалист по компютърните вируси, с Ковид 19 и с ваксините, които сега се произвеждат и продават като топъл хляб. Дори българското правителство вече закупи 13 милиона ваксини, при нашето скромно 6-милионно население. Не е ли пореден абсурдА, да! Забравих.... вече просветна гениалната идея, че една ваксина няма да е ефективна, затова ще ни трябват по две?!

Абсурдите не свършват до тук!

В своя лекция от 3 април 2015 г. Бил Гейтс освен като медицински капацитет се доказва и като ясновидец. Цитирам:
"Ако има нещо, което да може да убие над 10 млн. души идните няколко десетилетия, то това най-вероятно ще бъде силно заразен вирус, а не война. Не оръжия, а микроби. 
Според изчисления на Световната банка, при глобална грипна епидемия световното богатство ще намелее с над три трилиона долара и ще има милиони смъртни случаи.
Инвестициите, за които говоря, предлагат значителни ползи, освен самата готовност за епидемия. Работещо здравеопазване, изследователска дейност. Те могат да намалят световните разходи за здравеопазване и да превърнат света в по-справедливо и безопасно място. Смятам, че това трябва да се превърне в абсолютен приоритет.
Всъщност, ако има едно положително нещо в резултат на епидемията от Ебола, то е, че тя може да служи като сигнал и предупреждение да се подготвим. Ако започнем сега, можем да бъдем подготвени за следващата епидемия".

Един от основните критици на Бил Гейтс и на навлизането му в световната ваксинация е изпреварилият го по богатство през т.г Илон Мъск. В интервю с журналистката Кара Суишър главният изпълнителен директор на Tesla и SpaceX заяви, че няма да вземе ваксина срещу COVID-19. Медийната война на Мъск с Бил Гейтс не е от вчера, но се засили покрай ваксинациите и злоупотребата на компютърния "вирусолог" с медицинския проблем. В края на юли в интервю пред журналиста Андрю Рос Соркин Гейтс атакува Мъск, че трябва да се придържа към това, което знае най-добре. 
"Илон не се занимава с ваксини (да разбираме ли, че Бил Гейтс е Нобелов мауреат по медицина?! - б.а.). Той направи страхотна електрическа кола. И ракетите му работят добре. Така че му е позволено да говори за тези неща. Надявам се, че няма да се бърка в областите, в които не е замесен", каза Гейтс. Мъск отговори подобаващо: "Хей, старче, ние всъщност правим машините за ваксини за CureVac, компанията, в която си инвестирал."
С две думи - всичко е бизнес между първите места в класацията на световните милиардери! А част от правителствата в Европа и света (не всички, както се вижда, а едва една пета от тях), играят по свирките им с цената на здравето и живота на милиони изплашени хора.
Ще напомня и едно интервю на ДеБил Гейтс от януари 2019 г. - 14 месеца преди да затворят света заради вируса Ковид 19 - още тогава той разкрива пред The Wall Street Journal, че най-добрата му инвестиция изобщо не е Microsoft. Обявеният за филантроп бизнесмен твърди, че инвестициите в глобалните здравни организации, които купуват и разпространяват лекарства, са се изплатили най-много в дългосрочен план - както по отношение на "спасени човешки животи", така и по отношение на изразходваните средства.
Гейтс допълва, че след две десетилетия работа в тази област, има един вид инвестиции, чийто успех го изненадва и това е закупуването и дистрибуцията на вече съществуващи лекарства.
"Купуването на медицински консумативи и изпращането им там, където са необходими, може да звучи лесно, дори скучно, но не е", уточнява той. "Спасяването на човешки живот в развиващите се страни често означава да се доставят лекарства в отдалечени села и военни зони." И през последните 20 години фондацията на Бил и Мелинда Гейтс е инвестирала 10 милиарда долара в това. Гейтс назовава три организации - GAVI (Global Alliance for Vaccines and Immunisation - Глобален алианс за ваксини и имунизация), Глобалния фонд (Global Fund) и Глобална инициатива за ликвидиране на полиомиелита (Global Polio Eradication Initiative), които използват част от тези 10 милиарда долара. Те помагат да се доставят ваксини, медикаменти, мрежи срещу комари за легло и други доставки за борба с болести като малария, СПИН, туберкулоза и полиомиелит, за милиони хора в развиващия се свят.
Позовавайки се на изчисления, направени от Copenhagen Consensus Center,  мозъчен тръст, който разглежда решения на глобални проблеми на базата на анализ на разходите, Гейтс  сравнява икономическия успех на тези инициативи с тези на други възможни решения. Например, ако бяха инвестирани 10 млрд. долара в енергийни продукти, възвръщаемостта щеше да бъде 150 млрд. долара, в инфраструктур - 170 млрд. долара, във финансовата компания Standard & Poor's - оскъдните 12 млрд. долара - или 17 млрд. долара, ако се включат дивидентите. НО!!! инвестирайки 10 млрд. долара в закупуването и продажбата на лекарства и други медицински консумативи, са получени около 200 млрд. долара.
Каква е връзката между така нашумялата ваксина, която всички правителства в ЕС бързат да набодат на населението си, с Бил Гейтс?
Ето какво ми изпрати тази сутрин един от най-уважаваните анестезиолози у нас - цитирам: 
"Кой стои зад ваксините Pfizer, с които скоро ще бъде набодено и нашето население? 
 Към всяка точка съм оставил и линк от сайтове като Wikipedia и от търговския регистър на САЩ, където информацията може да бъде проверена от невярващите. 
1. Компанията Пфайзер е на 57-мо място в света по приходи според Fortune, като в момента 30 % от aциите й се търгуват на фонодовата борса с цена 37.23$ (към 29.11.20). Активите й са на стойност 164 милиарда долара. [https://en.wikipedia.org/wiki/Pfizer](https://en.wikipedia.org/wiki/Pfizer)
70 % от собствеността й е разпределна между 3 офширни компании регистрирани в Дауаеар и Сейшелските острови. - [https://www.directincorporation.com/](https://www.directincorporation.com/) - Пфарма Медисин Груп Интернешанъл -12% - Хермес Натурал Сорсес – 9% - Интерконект Ексчейндж – 51%. 
2. Собствеността на 3-те горепосочени фирми не може да се проследи, тъй като са офшорни, но интересното е, че Интерконект Ексчейндж освен собственик на 51 % от Пфайзер, е и мажоритарен собственик на Амстердам Интернет Ексчейндж – [https://www.nl-ix.net/](https://www.nl-ix.net/). 
Амстердам Интернет Ексчейндж е фирмата, която през 2014 г. инсталира 4G инфраструктурата в цяла Холандия, Белгия и част от Франция...- [https://www.ams-ix.net/ams](https://www.ams-ix.net/ams) – 
3. И сега интересното: Управител на Амстердам Интернет Ексчейндж е Евиан Блейк, съпруг на Кристин Гейтс-Блейк-сестра на Бил Гейтс - [https://www.celebfamily.com/technology/bill-gates.html](https://www.celebfamily.com/technology/bill-gates.html) 
4. Управител на Pfizer е Алберт Бурла- 59 годишен Грък - [https://en.wikipedia.org/wiki/Pfizer](https://en.wikipedia.org/wiki/Pfizer) 
5. Алберт Бурла, освен управител на Pfizer е и член на борда на Директорите на Биотехноладжи Иновейшън Организейшън (BIO) [https://en.wikipedia.org/wiki/Albert_Bourla](https://en.wikipedia.org/wiki/Albert_Bourla) Изпълнителен директор на BIO до 2012 г. е Мишел МакМъри – Хийф – сегашният президент на фондацията на Бил Гейтс - “Бил и Мелинда Гейтс Фондейшън“.[https://en.wikipedia.org/wiki/Michelle_McMurry-Heath](https://en.wikipedia.org/wiki/Michelle_McMurry-Heath) 
6. Син на Алберт Бурла (Управител на Pfizer) е Джейми Бурла, сгоден за Дженифър Катрин Гейтс 24-годишната дъщеря на Бил Гейтс
Не знам защо, но тази пародия ми напомня на нашата БГ реалност. Офшорки, бордове, шуробажданаци - всичките оплетени като свински черва.....", край на цитата от уважавания от всички нас анестезиолог.
Аз само ще добавя - назначеният в началото на 2020 г. директор на СЗО  Тедрос Аданом Гебрейесус, бивш член на крайнолява терористична организация в Етиопия, заменил починалия при неясни обстоятелства медицински грамотен директор на СЗО до януари т.г., също е бил част от екипа на Бил Гейтс.  
Тук ще припомня, че още в началото на епидемията - в средата на април, в Европейската комисия евродепутатът Marco Campomenosi постави също под съмнение медицинските компетенции на директора на СЗО и неговите зависимости спрямо Китай.  
Цитирам:
"Дейността на СЗО по време на епидемията от COVID-19 бива все по-оспорвана поради следното: първоначално подценяване (например на степента на заразност); ненавременни действия (напр. обявяване на извънредна ситуация от международно значение, свързана с общественото здраве (PHEIC) и впоследствие — на пандемия); противоречиви насоки (например относно използването на лични предпазни средства (ЛПС)); особена снизходителност спрямо поведението на китайското правителство, въпреки отговорността му за разпространението на заразата, дори когато то несръчно се опита да прехвърли отговорността на други, по-специално на една държава — членка на ЕС, а именно Италия.
По-специално СЗО е критикувана за това, че не успя да осъществи навременна проверка на предоставяната от страна на Китай информация относно произхода и развитието на заразата, като по този начин допринесе за натрупването на изоставане в световен мащаб на действията за справяне със ситуацията. Освен това следва да се отбележи, че с изключение на краткия интервал 2009—2016 г., Тайван все още е изключен от работата и информационния поток на СЗО и че тази изолация е трудна за управление в рамките на една пандемия.
Всъщност кризата в СЗО по отношение на ефективността, прозрачността и надеждността е от години насам. През 2010 г. СЗО призна собствените си пропуски при управлението на грипната епидемия от H1N1, когато създаде прекомерна паника, довела до натрупването на неизползвани ваксини и до последващи подозрения във връзка с непрозрачните ѝ отношения с някои големи фармацевтични компании. През 2015 г. тя призна собствените си престъпни закъснения при управлението на епидемията от ебола, избухнала предната година в Гвинея, Либерия и Сиера Леоне.
Освен това има съмнения относно това доколко е уместно постът на генерален директор на СЗО да бъде заеман от Тедрос Аданом Гебрейесус, както е понастоящем. В качеството си на министър на здравеопазването на Етиопия той бе критикуван във връзка с управлението си при три епидемии от холера, избухнали по време на неговия мандат (2005—2012 г.); освен това привилегированите политически и икономически връзки с Китай, установени от него по време на участието му в етиопските правителства (2005—2016 г.), хвърлят сянка върху безпристрастността на неговата работа.
1. Каква е оценката на Комисията по отношение на ефикасността и прозрачността на управлението, проектите и инициативите на СЗО, в които ЕС има финансово, а когато е необходимо и оперативно участие?
2. Възнамерява ли Комисията да преразгледа уместността на финансовото участие на ЕС в СЗО?", край на цитата!
Всичко това ни кара да си задаваме много тревожни въпроси! Докато продължава пандемията от страх, растяща безработица и съсипването на малкия и средния бизнес. От хора, които видимо не са компетентни в медицината. Но добре са справят с пренасочването на огромни финансови потоци, управлявайки уж епидемията!
 
                                                                      Автор: Патриция Кирилова



Коментари