събота, 30 март 2019 г.

НАШИ ИЗСЛЕДОВАТЕЛИ СЪС СЕНЗАЦИОННИ РАЗКРИТИЯ ЗА ДРЕВНАТА БЪЛГАРСКА ИСТОРИЯ


Интердисциплинарният изследователски екип „Руните говорят 2“ с ново откритие, което показва какви вреди нанася иманярството върху българската история, съобщава VIP COMMUNICATION. Сребърният пръстен със следи от позлата, чието изображение стигна до екипа, е с родова тамга на Анита (Ани, Яна), съпругата на Царя на царете Бриг, познат още като А*Тила, Етикос Истрос, Прит, Брит - имена на еднa и съща историческа личност, открит в България.
Екипът вече е свалил информацията от пръстена по създадената собствена методика и инструментариум и е категоричен, че вътре ясно са изложени факти и обстоятелства, изобличаващи хилядолетните лъжи и подмяна не само на българската история, но и на историята на възникване и разпространение на учението на Исус от Патриаршията в Константинопол (днес Вселенска патриаршия), Ватикана и редакторите на Бибилията. Тази антибългарска политика се води и днес от някои учени в чужбина, а и у нас.
Ето и коментар на екипа, в състав Борислав Стамов, Мила Салахи, Патриция Кирилова, Стефан Ганев, Николай Иванов и Даниел Калчев:
„Това е ключов артефакт - в пръстена се разказва не само за подмяната на живота и похода на Царя на царете А*Тила, повтарящ тези на легендарните царе-първожреци Дионис и Орфей за събиране на изгубеното Познание и обединение на българския род, но и за манипулациите на двете църковни кофесии Константинополската патриаршия (включително и нейните правоприемници), Ватикана, както и съставителите и редактори на Библията. 
За тяхното лицемерие и коварство в изпълнение на плана разделяй и владей. Интересна подробност е, че пръстенът съдържа разказа на съпругата на легендарния А*Тила, която е племенница на папа Лъв Велики – царица Анита, с духовно име Иана, весталка на Пития (Питай я) и Иссис, позната като Изида, а за истинността му свидетелства Йоан Касии - известен като Йоан Касиан Римлянина. А всичко това от своя страна уличава църковните хронисти в още една лъжа, имайки предвид датата на раждане и смърт, оповестена в житието на Йоан Касиан; а и на много други Ариани от обкръжението и Духовното общество на българите. 
За съмнение не може да става дума, защото до голяма степен информацията от пръстена на Царица Иана-Анита се преразказва и от Царя на царете Кубрат, с духовно име Тома; царица Бела, съпруга на Царя на царете Астир, познат като Аспарух; Царя на царете Трибелии, познат като Тервел; в преводите от родовите тамги върху един съд от съкровището открито във Врап, днешна Албания, което не е достатъчно познато в България и е разделено в няколко световни музеи. 
Получаваме информация за развитието на писмеността, която не, че не е известна, а просто учените трябва да си извадят главите от някои задни части на така наречената „древна“ Гърция (без да отричаме съществуването на Елада, но тя не е гръцко, а арийско царство); за исеите, които по древната традиция на Ариите-Българите са разделени на три-Исеи, на територията на изконната ни земя, на която сме и днес, Абеи на територията на Западна Римска империя и цяла Европа, Арамеи – на територията на древната Палмирска империя, на практика древна Антиохия и част от Египет. 
Арианите на практика са исеите или от вярата на Ариите, за знака на българите известен като Дуло -IYI, че в името ни е запазен нашия произход АРИ, теза, застъпвана не само от нашия екип. 
Друг любопитен факт е разказът за Лилит - първата жена, която е низвергната по същата причина от същите лица; за Тот, известен като Атланта и неговото Писано богатство – днешната наша азбука, за руните; за Мария Магдалена - съпругата на Исус, също дискредитирана; най-голямо внимание се отделя на бабата на Исус - Ана, майка на Богородица; както и на друг ключов артефакт т. нар. Розета от Плиска. Нашите предци я наричат Звездата:
“Тия са Дуло - Управляващият Род, заклетите Ариани, с руните и душа от Орво, виж на исеите Звездата, де висите разпръснаха я с Азо. Ситите кутите са от Ариа, скрито е за кучето с Y , в ипсилона зашитото стена е!“

В пръстена са дадени и насоки как и къде да се открият оставени писмени сведения. Цялостното проучване ще бъде публикувано в отделна книга на екипа, посветена на живота и делото на Царя на Царете Бриг - А*Тила.

2 коментара:

  1. Здравейте!!Рано ли е да питам как ще се казва книгата???Много ми се иска да я имам.

    ОтговорИзтриване
  2. Ще се радвам да споделите, когато излезе книгата! Ако не е нахално, ако може на лични съобщения във фейсбук, защото често се пропускат неща там. Благодаря!

    ОтговорИзтриване

ЗАЩО НЕ МОЖЕ ДА СМЕ НЕЗАВИСИМИ, АКО СМЕ ИСТОРИЧЕСКИ НЕГРАМОТНИ

Съвременните българи свързват Деня на Независимостта на България - 22 септември, с бегли исторически познания и с много тежък трафик на КП...