В ТОЗИ ЧЕРЕН ПЕТЪК МИЛИОНИ БЪЛГАРИ КУПУВАХА НЕНУЖНИ ВЕЩИ, А СТОТИНА - ПОМОГНАХА ЗА ДЕТСКОТО ЗДРАВЕ



Обзети от истерията на безсмисленото пазаруване в черния петък може би не разбрахте, че около стотина българи превърнаха петъка в снежно бял и добротворен. За всички нас той изобщо не бе черен, а изпълнен със светлина и добри каузи.
Благодаря на Мисис България Ана Иванова, която даде идеята за тази благородна кауза - да подкрепим Националната програма ДЕТСКО ЗДРАВЕ - ПИРОГОВ.
Деца и възрастни, лекувани в Пирогов, предоставиха свои картини и диамантени гоблени за благородната кауза.
В кампанията с детски творби се включи и училището за деца с нарушено зрение ”Луи Брайл” в София по инициатива на зам.-директорът Любомир Велков.
Свои творби за благотворителния търг предоставиха - художничката със световна слава Любов Тотева, изследователката Мила Салахи, създателката на ръчно изработени бижута Тианка Георгиева, дизайнерката на уникални колиета Мария Йончева, както и майсторът на сладкарските бижута и на декора Младен Манджуков - MLADMAN. Ние с Мила и целият ни екип предоставихме нашите книги за томболата на събитието.
Благодаря и на дизайнерката Жана Жекова, която облече с вечерна рокля от най-новата си колекция моя милост.
Благодаря на младите таланти от Мюзик Бокс, на 11-годишната Аглея Канева и на певицата със златен глас Галиана Арсова, че направиха празника ни толкова светъл. 
В този ден всички присъстващи на събитието отделиха от средствата си не, за да напълнят торби с вещи, които дори не им трябват и ще събират прах, а дариха за каузата ДЕТСКОТО ЗДРАВЕ. За каузата - НАШЕТО УТРЕ.


И така над 5500 лева бяха събрани в подкрепа на благородната кауза. 
Болницата направи и специална сметка за дарения за програмата, която обхвана с профилактични прегледи над 7000 деца в цялата страна:
 СМЕТКА ЗА ДАРЕНИЕТО – „ДЕТСКО ЗДРАВЕ“
 IBAN: BG55 CECB 9790 2045 1599 00
 BIC: CECBBGSF УМБАЛСМ Н.И. ПИРОГОВ ЕАД

Кампанията продължава!

Коментари