ИЗИСКВАНЕ ОТ СУВЕРЕНА


Изискването за преразглеждане на официалната ни история, която поругава ролята на българския дух в развитието на днешната цивилизация. Спешна промяна на историята на България,  изучавана в училищата и университетите“:

Уважаеми дами и господа,
Като представители на неправителствени организации, свързани с културно-историческото ни наследство и представители на суверена, изискваме в навечерието на Националния ни празник  да изпълните едно от основните си задължения – отдаване на почит към вечния Български дух, допринесъл за развитието на днешната цивилизация, поне според световни авторитети.
Преди 5 години отново направихме изискване до всички вас, което бе първата ни крачка към промяната - премахване на тюркския произход на Аспаруховите българи от държавните сайтове, което години наред показваше липса на национална и историческа грамотност във всички нива на държавното управление.  
По повод подмяната на славната българска история с външна и вътрешна намеса, отново задаваме въпроси, които са свързани с погазване на историческата памет на предците ни:
Защо великият български владетел Кубрат все още фигурари в учебниците по история и в академичното ни образование като кан/хан, след като доказано е приел Християнството в Цариград още в детските си години? Възможно ли е да носи корона, след като титлата му е кан и хан, а не Цезар-Цар, както внукът му Тервел – според монетите с негов лик?
Как Тервел през 7 век – много преди лъжата с покръстването на българите от Борис Първи, е канонизиран от  Християнската църква за светец, като не е Християнин? Ако е бил Християнин, защо неговите наследници пак са с неясна религиозна ориентация и едва при Борис Първи българите са Християнизирани?
Време е да се отвори истинската история на българите и тя да залегне в учебниците на нашите деца, които да знаят своя род и произход, да уважават корените си, а не да растат като цветя без корен и да ги превръщаме в емигранти-чуждофили.
Време е Министерството на културата да направи ревизия на всички музеи в България, в които българите се появяват чак през 19 век, за да освободят България от Османската империя. Преди това има племена и етноси, които са дълго оспорвани от експертите като: траки, славяни, римляни, гърци, византийци, османци и така до 19-ти век. Да се подведат под наказателна отговорност всички учени, подменили историята ни, което води до пълно поругаване и обезценяване на значението на българската духовна роля в днешната цивилизация, за което много чужди експерти отдавна са си дали високата оценка.
Изискваме да се въведат в учебниците ни след 100 години забвение писмата на цар Калоян до папата – това е един безценен български източник и светъл поглед върху хилядолетната ни история.
Наш дълг е да дадем правилна насока на енергията на подрастващите поколения, да породим национална гордост в съзнанието им, да възпитаме морално-волеви качества и интелектуални интереси, взаимно зачитане, уважение към обществото и Отечеството за едно пълноценно, цивилизовано и проспериращо общество.
Очакваме вашия отговор в рамките на 14 работни дни от внасянето на писмото.
Подписи на родолюбиви организации и изследователи, подкрепили „Изискването за преразглеждане на официалната ни история, която поругава ролята на българския дух в развитието на днешната цивилизация. Спешна промяна на историята на България,  изучавана в училищата и университетите“:
Организация на Обединените Българи, председател Живко Бъчваров:
Сдружение Велика БОЛГАРИА, председател Патриция Кирилова:
Изследователски екип РУНИТЕ ГОВОРЯТ – Мила Салахи:
Българско археологическо сдружение с председател Красимира Лука:
Сдружение Общество и Сигурност:
ВМРО – Червен бряг:
Борислав Стамов, историк:
Зорница Максимова, учител:

Коментари