МЕРИ МОЛЕВСКИ ЗА КНИГАТА О(У)ЧЕБНИК ЗА МЪЖЕ

 
  С огромна благодарност към Мери Молевски, главен драматург на Пътуващия театър:
Спонтанното и искреното възхищение за написана изповед и размисли в една книга се дават само, като признание на изкуството да се пише вълнуващо, мъдро и същевременно забавно за големите Недоразумения във връзката между половете.... ! 
Заслугата на Патриция е в умението да сътвори увлекателен разказ за небивалиците в личната Преценка, да Преоцени Несъответствията между Очакването и Съприкосновението в живата връзка - Очаквания, често нереални и предубедени...
С чувство за хумор, без да отлага критическото си наблюдение, сме преведени през лабиринтите на Интимния ни живот, такъв, какъвто острото око на журналистката безпощадно е прозряла...💝💝

Коментари

  1. Нито в английския език, нито в руския език и нито в един език в света я няма огромната житейска мъдрост, която се крие в скромния български език. На български език имам ДВЕ думи за емоционална връзка - "любов" и "обич". Питали ли сте се някога каква е разликата между тях? Каква е разликата между това да обичаш и да си влюбен? Истината е, че повечето хора не правят разлика ... казват "Обичам те" както на децата си, така и на жена си, така и на любовницата си. Не трябва да ги съдим, обаче, защото в чуждите езици дори няма разбиране за разликата между тези две чувства "любовта" и "обичта". И двете чувства например на английски се превеждат с "love", "I love you". Няма втора дума. Потърсете в речника, ако не ми вярвате. Руснаците пък казват и на децата си и на половинките си "я тебя люблю" и толкоз. Ако погледнете в уикипедия - дори там пише "Понятието (обич) е синоним на думата любов." Как човек да не се подведе при толкова много дезинформация?!
    А всъщност любовта и обичта са две различни неща, две диаметрално противоположни и съвсем отделни състояния на духа. И ние трябва добре да знаем, къде да турим границата между тях и то в името на това, за да сме осъзнати и честни със самите себе си!!!

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар