събота, 7 юли 2018 г.

НЕГОВО ВЕЛИЧЕСТВО ЧИТАТЕЛЯТ ЗА КНИГАТА "О(У)ЧЕБНИК ЗА МЪЖЕ"


  Любими звезди от сцената и екрана първи се докоснаха до провокативната и забавна книга "О(У)ЧЕБНИК ЗА МЪЖЕ", чиято премиера бе в София в разгара на дъждовното лято. 
Още преди появата си четивото предизвика много коментари в социални мрежи с темите, които са поставени между страниците на книгата. Вечната война между половете, има ли шанс мъжете да разберат какво искат жените и житейската реалност, че всъщност и жените не знаят какво искат - защото искат ВСИЧКО :) 
   Ще започна с коментар за книгата на една прекрасна жена, която в деня на премиерата видях след повече от 10 години... Първата Мис България Бранимира Антонова: 
"Възхищавам се на Патриция от сърце, защото написаното и цитатите са като три в едно. Стил, чувство за хумор и тежки истини поднесени майсторски!"

През последните седмици познати и непознати мъже и жени от цялата страна ежедневно ми изпращат отзиви за книгата "О(У)ЧЕБНИК ЗА МЪЖЕ", чиято премиера беше в София. Ето и коментари от първите, които прочетоха забавното, но и много провокативно издание:
Един коментар от интелигентна читателка - Мария Мусорлиева: "Днес, заедно с над 15 задължения, глътнах "на екс" "О/Учебник за мъже" на великолепната Патриция Кирилова... Заслужава си! Потърсете Я! Книжката, не Патриция😁😂🤣 Втората не може да диша от работа. Съдя по себе си."😉
 
Благодаря и на прекрасната Ивелина Ангелова от Варна, която също изпрати рецензия за Очебника ;)))
Негово Величество Читателят каза:
"Благодаря ти, Патриция Кирилова!
За това, което си и това, че се справяш отлично в професионален план.
Новата ти книга е жестока.
Ще очаквам с нетърпение следващата.
За мен е чест, че те познавам лично!
"Няма незаменими хора има само неповторими!
Ти си от втората категория😘

   
Ето какво написа и Елена Минева от Пловдив: 
"Здравейте Патриция☺ Взех си книгата следобед, и независимо, че съм в ремонт, зарязах всичко и седнах да почета малко.☺ Уникално четиво!
Обещава да е толкова интересно, колкото си представях.
В момента съм на 21 страница и се смях от сърце☺ Адмирации! Благодаря от сърце и за автографа💗
Продължавайте да творите, да се вдъхновявате , да ни образовате и да ни радвате.
Следя ви постовете, доколкото ми е възможно, гледам участията ви в ефира и се наслаждавам, особенно за темата с любимите ни БГ мъже
Бъдете здрава , имайте много любов, щастие и прекрасни дни
Ето още един от моите читатели, пожелал анонимност - И.Ч.:
"Поздравявам те! Книгата ми хареса.
Не очаквах, честно казано.
В нея обаче всеки мъж може да види себе си и собствения си комплекс в дадена ситуация. Както и аз видях себе си в някои, но това е природата и ловният инстинкт, който движи света от началото на съществуването му в праисторическа форма.
Но книгата е много силна, както силна жена си и ти!
Да, обичаме да ни отглеждат силни майки и силни жени, признавам .... но се боря с това и не веднъж съм си доказвал, че мога да работя, да изкарвам пари, да пазарувам, да сготвя, да пусна пералня и да си изгладя ризата сам"...

   Един вдъхновяващ отзив и от Ели Пешева: "Здравей, Патриция. Прочетох книгата. Много ми хареса. Мислех, че само мен ме облъчват прости мъже. Една жена, ако не е достатъчно ерудирана, може пък да е хубава, да готви хубаво или да си гледа детето. А един прост мъж си е катастрофа. Аз и преди ти крадях изразните средства, но сега почти съм я наизустила. 
Книга за ценители! Поздравления и приятна вечер!".
Читателят Иван Спахийски коментира: "Патриция, видях се в доста ситуации в твоята книга -  много глупости, които съм правил, докато съм бил влюбен. Там, където се говореше за смелостта и благородството, права си, че си обърнала повече внимание на благородството, не е толкова трудно да се придобие смелост, благородството наистина е по-трудно. Няма точка, по която да не съм се провалял. Опитвал съм да намеря причината в себе си, но не съм я намирал, защото не съм разбирал... А вместо да съм се опитвал да разбирам, по-добре да съм се опитал да усетя..".
   
  Ето и един от любимите ми коментари - написан от Илия Стайков:
"Здравей! Преполових книгата на един дъх, много се забавлявах, за съжаление това е трагикокомичната реалност. Знаеш ли, смятам "кухите лейки" май сред мъжете са повече, на места се смях на корем. Много ми хареса изказа за матриархата в древността. Поговорката "мъжът е главата, а жената - шията" е точно казано. Вчера говорих за книгата във фирмата - имаше интерес, така че не се учудвай, ако ти поръчам още. А сега - иска ми се да има повече жени като теб - изключитено красиви и много интелигентни, та вие сте шията където се врътне, натам е и главата. Още много мога да пиша, но ти ме разбираш. Обичам те, нека всички да се обичаме и да не се делим на полове! Това не е ли Заветът на Есеите, а по-късно и Богомилите. Смело напред, каузата си заслужава, а от мен целувки и приятна вечер. Обичам те".

 И още едно мнение от мъж-читател - Здравко Трифонов: "Еми, да съм честен, мъжете си мислим, че нямаме нужда от полезни съвети от жена. Но четивото определено сменя гледната точка".

Една прекрасна дама от Пловдив, която лично познавам и правих интервю с нея за хората, страдащи от редки заболявания - Йорданка Петкова. Ето какво написа тя, след като прочете книгата: 
"Единствено жената е дарена с божественото качество ЖИВОТА ДА ДАРЯВА ЖИВОТ". Благодаря ти за прекрасното пътуване в света на ЖЕНАТА".


    Благодаря и на Георги Стефанов от Златни пясъци, който написа: "Забавна е книгата, но не ме изненада. Аз споделям написаното от теб - за жалост много от нас, мъжете, живеят в някакъв измислен свят. Понеже и аз като теб, от много работи, които съм работил, запознанства с всякакви хора - съм станал един психолог.
Аз се стремя да съм такъв - един мъж трябва да СИ ДЪРЖИ НА ДУМАТА, ДА ИМА МЪЖКО СЪРЦЕ, ДА УМЕЕ ДА ЗАЩИТИ ЖЕНАТА ДО СЕБЕ СИ И ДА Я УВАЖАВА. НЕ парите правят мъжа! Защото имаш пари - ето, ти ги срещаш постоянно, а са слаби характери! Мамини деца и тем подобни...."
И още едно мъжко мнение от Асен Иванов"Критиката в Учебника е на ниво, без да се прекалява. Доста неща са си факти, познати до болка.....
Въпросът е - дали можеш са се съгласиш пред себе си, че е така. Книгата затова е истинска... В художествената литература няма подобно определение, с някои редки изключения. ".

"Искам да ти кажа, че книгата ти е много интересно четиво. Аплодисменти! Чакаме следващата ", кратко и ясно обобщи още един читател - Радослав Савов.
"Книгата поднася много истина, в прав текст и директно, но има и друга светлина на нещата. Лошото е, че е все по-рядко...  уважението към жената.  А това е основна отговорност и мисъл на мъжа. Но все пак е двустранен процес", коментира Очебника читателят Петър Беров.  .

Благодаря от сърце на всички, които написаха своите отзиви за книгата!

ОБИЧАМ ВИ!!!Няма коментари:

Публикуване на коментар

А ЗА БЕДНОСТТА НА ДУШИТЕ НИ КОЙ ЩЕ ПРОТЕСТИРА?

Новината за деня, която няма да чуете от нито една медия е, че докато протестираме срещу високите цени, никой не се сеща да протести...