ПОРЕДНА АГРЕСИЯ НАД ДЕЦА В СТОЛИЧНО УЧИЛИЩЕ

Пореден случай на агресия и отказ за решаване на проблема от страна на директора на училището скандализира София. 
Става дума за 112 СОУ "Стоян Заимов" - сигналът е подаден от родителите на подложеното на агресия първокласниче Христина и Георги Ганчеви. 
Те са изпратили множество сигнали до директора на училището, както и до училищния инспекторат и до Столична община. 
Цитирам сигнала до институциите:


До Регионално Управление на Образованието
София Град

Сигнал за Насилие и Безхаберие  в 112 ОУ „Стоян Заимов”, гр. София
Здравейте, казвам се Христина Ганчева.   
След системен тормоз от началото на учебната година в 112 ОУ „ Стоян Заимов”, гр. София, от страна на Кристияна Стоянова – ученичка от 1 Г клас,  за  което своевременно бе информирана класната ръководителка, и последните инциденти на 28-ми и 29-ти март, при които детето ми беше бито с камъни и в момента отказва да ходи на училище, проведох поредния разговор с бащата - Красимир Стоянов. Беше  ми обяснено, че той възпитава дъщеря си така - „да се саморазправя всячески”. Проучих го във Фейсбук и установих, че профилът му отговаря на човек, обхванат от мания за отмъщение и насилие. Прилагам негови публикации. Бащата е таксиметров шофьор в ОК такси и живеят с детето в село Яна, район Кремиковци.
Изпратих същите публикации на класната ръководителка г-жа Ивайлова. При разговор с нея по телефона ми беше отговорено, че това е от компетенцията на директора. А двете заедно се опитват да потулят случая:
-         Директорката отказва да приеме писмена молба за среща, защото не я е информирала класната;
/Чува се на аудиозаписа/
-         Директорката отказва да прегледаме видеозаписите от камерите в класната стая и училищния двор от 29.03, на които ще се установи, че детето ми е малтретирано;
 /Срокът за съхранение на видеозаписите е 1 месец/.
/Чува се на аудиозаписа/
-         Директорката твърди, че проблемът се дължи на това, че дъщеря ми е на 6 години, което е дискриминация и противоречи на закона.
-         /Чува се на аудиозаписа/
Класната ръководителка
-         За цялата учабна година няма проведена една родителска  среща
-         При всеки възникнал проблем като: кражби, побой и торомоз, отговорът е: „Нищо не може да се направи.”
-         Не информира родителите своевременно за проблеми в училище, които се отнасят до дисциплината и взаимоотношенията в класа.
-         Не попълва ежедневно електронния дневник, а родителите дори не са информирани, че съществува такъв.
-         Оставя първокласниците сами по време на междучасия в класната стая и на двора.
-         Разрешава им да ходят до тоалетна сами на втория етаж, което е забранено.
-         Допусна епидемия от въшки в класа в продължение на 1 месец, при което дъщеря ми беше заразявана 4 пъти и накрая и подстригахме косата.
-         Липса на отчетност – събира пари от коледен базар, за театър, за учебници, но не дава отчет на родителите – колко пари са събрани, за какво са похарчени и колко са останали.
-         Събира от децата допълнителни материали, свързани с учебния процес, като им казва, че ще им ги върне, НО не им ги връща.
            Случаят е фрапиращ защото:                                                      
-         Отговорните за здравето на децата Учителка и Директорка си прехвърлят проблема чрез процедурни хватки и никой не предлага адекватно решение на проблема, а според нормативната уредба, дори и при най-малкото съмнение за тормоз или насилие в училище, самата институция трябва да се самосизира с цел да предотврати понататъшното насилие, тормоз или убийство какъвто беше случаят в Бояна.
-         Детето ми е подложено на ежедневен психически и физически тормоз от началото на учебната година, за което съм уведомила класната ръководителка, но тя не предприема нищо.
-         Многократните ми срещи и разговори с бащата, който е лесно раздразним  и склонен към соморазправа, не дадоха положителен резултат, точно обратното агресията към детето ми се засили и ескалира до физическо насилие.
-         Другите деца гледат, но след като учителката не взема никакво отношение, те приемат това за правилен модел на поведение.

Оставам на разположение:
Христина Ганчева                     


Запис на разговор с директорката на училището: 

Защо децата ни продължават да са обект на тормоз и безхаберие от страна на училищните администрации? Кой позволява това да се случва в системата на образование и кой има интерес  тези проблеми да се задълбочават, без да се търси решението им?
Много въпроси, на които е крайно време да се даде отговор!





Коментари

  1. Училище, именувано на бащата на руския шпионин Владимир Заимов, няма как да научи на добро нашите деца!

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар