събота, 14 април 2018 г.

Неразказаната приказка за българската история впечатли Кралство Мароко

НП Закиа Ел Мидауи е специален гост на фотоизложбата 
в Националния Музей на Образованието 

  Специален гост на фотоизложбата на изследователския екип "Руните Говорят" -  „Неразказаната приказка на българската история“, която ще събере депутати и кметове в Националния Музей на Образованието в  Габрово  на 18 април от 17 ч., ще бъде Посолството на Кралство Мароко в РБългария, начело с Нейно Превъзходителство г-жа Закиа ел Мидауи.„Създадената от нас  собствена  методика и инструментариум  за разчитане на древното българско руническо писмо и система за анализиране на артефактите отварят нова пътека, която нашите деца ще надградят! Благодарим на госпожа Мая Карагьозова, директор на НМО и  на Посланика на Кралство Мароко в България, госпожа Закиа ел Мидауи за вярата им в нас!” –допълват от екипа Руните говорят. Темата за „Неразказаната приказка на българската история“ дава началото и на нова музейна рубрика под същия надслов, съобщава ВИП Комюникейшън.
По време на откриването на изложбата гостите ще разберат, че берберската култура, която се простира на територията на днешна Африка, и българската са сестрински. Кралство Мароко неотдавна бе специален гост и на концерт-спектакъла: „Аз съм, Българио, твоя дъщеря”  на Поли Паскова, която е част от екипа. От сцената на Зала 1 НДК  Нейно Превъзходителство г-жа Закиа ел Мидауи обяви, че Кралство Мароко  е подало своята кандидатура за провеждане на Световното първенство по футбол 2026 г.

„Посетителите на музея ще могат да видят нещо ново и различно, неизвестни и неочаквани факти от българската история, разказани от един интердисциплинарен изследователски екип в състав Борислав Стамов, Мила Салахи, Патриция Кирилова, Поли Паскова, Стефан Ганев, Николай Иванов и Даниел Калчев“, казва  г-жа Мая Карагьозова, директор на НМО.
Амбициозните изследователи, обединени в „Екип 2 – Руните говорят“, имат за цел да възстановят изгубеното Познание на нашите предци и да докажат, че българите стоят в основата на световната цивилизация.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

А ЗА БЕДНОСТТА НА ДУШИТЕ НИ КОЙ ЩЕ ПРОТЕСТИРА?

Новината за деня, която няма да чуете от нито една медия е, че докато протестираме срещу високите цени, никой не се сеща да протести...