ВСИЧКИ БЪЛГАРИ ЗАЕДНО СРЕЩУ ПРЕСТЪПНОСТТА


    

Както обещахме - внесохме подписите, събрани от протеста пред Съдебната палата и от петицията с подкрепа на промените, касаещи неизбежна отбрана на българските граждани. Близо 30 години е насъбирана ярост и недоволоство срещу ежедневните жертви, които данъкоплатците дават на престъпността. Насъбраното напрежение достигна своята върхова точка след като пловдивският доктор Димитров простреля престъпник с 9 присъди в дома си.

Арестуването на доктора, който за четвърти път става жертва на кражби в дома му, а наказани няма, предизвика ураган от протести в цялата страна. Пловдив пръв поведе протестната вълна, със събрани хиляди подписи в защита на доктора, а в София ден преди освобождаването му неправителствени организации и общественици събраха стотици недоволни българи пред Съдебната палата, които дадоха своя глас в подписка за незабавни промени в законите, касаещи неизбежната отбрана. В протеста се включиха хора с различни политически възгледи, но обединени от общата кауза ВСИЧКИ БЪЛГАРИ ЗАЕДНО СРЕЩУ ПРЕСТЪПНОСТТА. Журналистите Калин Манолов и Патриция Кирилова, инициатори на протеста и подписката, както и сдружение за културно-историческо наследство ВЕЛИКА БОЛГАРИА, изследователският екип 2 - Руните говорят - начело с Мила Салахи, Мотоклан Велика България и много други бяха заедно пред Съдебната палата, за да поискат справедливост и прекратяване на порочната съдебна практика - жертвите да бъдат съдени, а престъпниците - на свобода.

Каузата срещу престъпността обедини българите на фона на русофилско-русофобското разделение два дни преди това - на 3 март, когато хулещите думи на руския патриарх Кирил по адрес на българските управленци, заради официалните им благодарствени писма за деня на Освобождението на България към Украйна, Финландия и към други народи, които са се включили в тази освободителна война, разделиха за пореден път българския народ.




На 9 март родолюбиви българи от неправителствени организации и от парламентарната група на Патриотичния Фронт обединиха усилията си срещу престъпността в България. Бяха внесени хиляди подписи на граждани от цялата страна, които искат незабавни промени в законите, свързани с неизбежната отбрана. Към събраните подписи от София бяха добавени подписи от онлайн петициите, в следващите дни се очаква да се присъединят и други градове, които са правили протести по повод ареста на д-р Димитров.

По време на срещата в Парламента организациите от неправителствения сектор разговаряха с депутатите Искрен Веселинов - зам.-председател на ВМРО и на ПГ Обединени патриоти, Красимир Богданов, Атанас Стоянов, Борис Вангелов, Йордан Йорданов от ВМРО, както и със зам.-председателя на Атака - Павел Шопов. След срещата на ПГ „Обединените патриоти“ с представители на Сдружение „Велика БОЛГАРИА“, мотоклан „Велика България“ и организацията на частните детективи, депутатите и представителите на неправителствените организации обясниха мотивите за подписите за промени в законодателството пред медиите.
„Предложенията са за разширяване на обхвата на неизбежната отбрана – да бъдат включени всички случаи на проникване в дома, във вилни имоти, стопански постройки, нападение в моторни средства“, обясни Искрен Веселинов.
Той обясни, че патриотите подкрепят мнението на гражданите и обеща, че техните виждания ще бъдат представени пред работната група.
Разбрахме се и по много други въпроси относно наказателната репресия и наказателния закон. Бяха дадени много цени идеи за това какво може да се направи за общата превенция и за в бъдеще ще поддържаме непрекъснат контакт с организациите, коментира Павел Шопов от Атака.


Интердисциплинарният изследователски "Екип 2 - РУНИТЕ ГОВОРЯТ", който бе сред организаторите на протеста в София заедно със сдружение за опазване на културно-историческото наследство на България - ВЕЛИКА БОЛГАРИА, подчертават непартийната същност на каузата ЗАЕДНО СРЕЩУ ПРЕСТЪПНОСТТА:

"Нашият екип не е обвързан с политически партии и движения, но това не означава, че нямаме визия за съхраняването и развитието на нашата държава.

Ние сме за единението на всички, които имат българско самосъзнание без значение на етническа принадлежност, пол, произход, религия, образование, убеждения, политическа принадлежност, лично и обществено положение или имуществено състояние за съграждане на развита, силна и духовна България.

За нас всички българи са свободни и равни по достойнство и права пред закона.

Не делим българите в страната и зад граница, тъй като всеки човек с българско самосъзнание, независимо от неговото гражданство е част от Духовната общност, наречена България.

Ние сме за опазване на традиционните български ценности, националното достойнство, историческата памет на българската народност и заветът на нашите велики предци – ЕДИНЕНИЕ НА БЪЛГАРИТЕ.

Всеки, който е готов и приема да бъде част от единната и неделима Духовна общност, наречена България, ние сме готови да работим с него, в името на нашата изконна земя и нека българският дух да пребъде.

Очакваме вашите идеи за обединяване на всички българи, с които можем да съградим днешния национален идеал".!



Коментари