събота, 10 март 2018 г.

ВСИЧКИ БЪЛГАРИ ЗАЕДНО СРЕЩУ ПРЕСТЪПНОСТТА


    

Както обещахме - внесохме подписите, събрани от протеста пред Съдебната палата и от петицията с подкрепа на промените, касаещи неизбежна отбрана на българските граждани. Близо 30 години е насъбирана ярост и недоволоство срещу ежедневните жертви, които данъкоплатците дават на престъпността. Насъбраното напрежение достигна своята върхова точка след като пловдивският доктор Димитров простреля престъпник с 9 присъди в дома си.

Арестуването на доктора, който за четвърти път става жертва на кражби в дома му, а наказани няма, предизвика ураган от протести в цялата страна. Пловдив пръв поведе протестната вълна, със събрани хиляди подписи в защита на доктора, а в София ден преди освобождаването му неправителствени организации и общественици събраха стотици недоволни българи пред Съдебната палата, които дадоха своя глас в подписка за незабавни промени в законите, касаещи неизбежната отбрана. В протеста се включиха хора с различни политически възгледи, но обединени от общата кауза ВСИЧКИ БЪЛГАРИ ЗАЕДНО СРЕЩУ ПРЕСТЪПНОСТТА. Журналистите Калин Манолов и Патриция Кирилова, инициатори на протеста и подписката, както и сдружение за културно-историческо наследство ВЕЛИКА БОЛГАРИА, изследователският екип 2 - Руните говорят - начело с Мила Салахи, Мотоклан Велика България и много други бяха заедно пред Съдебната палата, за да поискат справедливост и прекратяване на порочната съдебна практика - жертвите да бъдат съдени, а престъпниците - на свобода.

Каузата срещу престъпността обедини българите на фона на русофилско-русофобското разделение два дни преди това - на 3 март, когато хулещите думи на руския патриарх Кирил по адрес на българските управленци, заради официалните им благодарствени писма за деня на Освобождението на България към Украйна, Финландия и към други народи, които са се включили в тази освободителна война, разделиха за пореден път българския народ.
На 9 март родолюбиви българи от неправителствени организации и от парламентарната група на Патриотичния Фронт обединиха усилията си срещу престъпността в България. Бяха внесени хиляди подписи на граждани от цялата страна, които искат незабавни промени в законите, свързани с неизбежната отбрана. Към събраните подписи от София бяха добавени подписи от онлайн петициите, в следващите дни се очаква да се присъединят и други градове, които са правили протести по повод ареста на д-р Димитров.

По време на срещата в Парламента организациите от неправителствения сектор разговаряха с депутатите Искрен Веселинов - зам.-председател на ВМРО и на ПГ Обединени патриоти, Красимир Богданов, Атанас Стоянов, Борис Вангелов, Йордан Йорданов от ВМРО, както и със зам.-председателя на Атака - Павел Шопов. След срещата на ПГ „Обединените патриоти“ с представители на Сдружение „Велика БОЛГАРИА“, мотоклан „Велика България“ и организацията на частните детективи, депутатите и представителите на неправителствените организации обясниха мотивите за подписите за промени в законодателството пред медиите.
„Предложенията са за разширяване на обхвата на неизбежната отбрана – да бъдат включени всички случаи на проникване в дома, във вилни имоти, стопански постройки, нападение в моторни средства“, обясни Искрен Веселинов.
Той обясни, че патриотите подкрепят мнението на гражданите и обеща, че техните виждания ще бъдат представени пред работната група.
Разбрахме се и по много други въпроси относно наказателната репресия и наказателния закон. Бяха дадени много цени идеи за това какво може да се направи за общата превенция и за в бъдеще ще поддържаме непрекъснат контакт с организациите, коментира Павел Шопов от Атака.


Интердисциплинарният изследователски "Екип 2 - РУНИТЕ ГОВОРЯТ", който бе сред организаторите на протеста в София заедно със сдружение за опазване на културно-историческото наследство на България - ВЕЛИКА БОЛГАРИА, подчертават непартийната същност на каузата ЗАЕДНО СРЕЩУ ПРЕСТЪПНОСТТА:

"Нашият екип не е обвързан с политически партии и движения, но това не означава, че нямаме визия за съхраняването и развитието на нашата държава.

Ние сме за единението на всички, които имат българско самосъзнание без значение на етническа принадлежност, пол, произход, религия, образование, убеждения, политическа принадлежност, лично и обществено положение или имуществено състояние за съграждане на развита, силна и духовна България.

За нас всички българи са свободни и равни по достойнство и права пред закона.

Не делим българите в страната и зад граница, тъй като всеки човек с българско самосъзнание, независимо от неговото гражданство е част от Духовната общност, наречена България.

Ние сме за опазване на традиционните български ценности, националното достойнство, историческата памет на българската народност и заветът на нашите велики предци – ЕДИНЕНИЕ НА БЪЛГАРИТЕ.

Всеки, който е готов и приема да бъде част от единната и неделима Духовна общност, наречена България, ние сме готови да работим с него, в името на нашата изконна земя и нека българският дух да пребъде.

Очакваме вашите идеи за обединяване на всички българи, с които можем да съградим днешния национален идеал".!Няма коментари:

Публикуване на коментар

А ЗА БЕДНОСТТА НА ДУШИТЕ НИ КОЙ ЩЕ ПРОТЕСТИРА?

Новината за деня, която няма да чуете от нито една медия е, че докато протестираме срещу високите цени, никой не се сеща да протести...