А КОЙ ЩЕ ПОВЯРВА В СЪЛЗИТЕ НА МОСКВА?


НА ВНИМАНИЕТО НА РУШОФИЛИТЕ: 
Докато ставате и лягате с възхвала на путин, може ли да ми отговорите на един прост въпрос: В таз огромна Рушия, окупирала преди няколко века единствената империя без робство - Стара Велика България, с толкоз природни ресурси и толкова богати политици, но пък беден народ, как не се произведе един нормален автомобил, един нормален телевизор или телефон, каквото и да е нещо руско, за да го ползват не другите, но поне путин и рушнаците? Возят го с мерцедес и носи телефон блекбери?! Що за чудо?
А пък стените в кремъл - от злато?! Копие на Версай - да не мислете, че е руско творение. А Кремъл е откраднат от Казан, Волжка България.... Чудо, както казах )

А сега сериозно - завърнах се от Москва със свито сърце. Милиони хора като нас - умни, добри и красиви, живеят в тъга. "Върнете Русия на руснаците!" - това е мотото на протестите, които всяка седмица пълнят централния червен площад. Освен мръсен въздух и мъгла, заради която не успяхме да излетим повече от 40 минути към София, от чешмите им тече вода, която е отровна, не просто не става за пиене;
ядат храна, която е безвкусна;
имат климат, който не е за хора, а за бели мечки - виждат слънцето за няколко дни в годината. А цените са достъпни само за политическия елит в Москва, който по милиарди няма равен.
Още с кацането ми в Москва задавах човешки въпроси на хората и ми стана жал за тях. 
Питах ги: Колко получавате средна заплата и достатъчна ли ви е? 
Отговорът: Средната ни заплата е 50 хиляди рубли, но за да живееш на човешки минимум ти трябват поне 100 хиляди рубли на месец. Работа няма, защото идват от азиатските републики и работят за по 20 или за 30 хиляди. Така ние оставаме без работа. 
Питам ги: Лятото къде почивате? Идвате ли в България?
Отговарят: В България е скъпо за нас. Преди отивахме на топло лятото в Крим и в Сочи, но сега стана скъпо и там. Вече няма да почиваме и на нашето море, за чужбина изобщо да не говорим... 
Това е положението в Москва. Извън големия град - там животът е спрял. 
 Затова над 50 милиона руснаци емигрираха през последните години. Децата на Путин и Медведев - също. Жената на Путин, оная младата с двете деца - живее на френската Ривиера. Що така бре, русофили?




Коментари