ОТВОРЕНО ПИСМО ДО ПОСЛАНИКА НИ В УКРАЙНА КРАСИМИР МИНЧЕВ



По повод коментара на посланика ни в Украйна Красимир Минчев, вдъхновен от думите на един голям българин Иван Серт - цитирам: " Посланикът на България в Украйна г-н К.Минчев пусна публикация по повод събора в Таврия.Те празнували годишнината от преселването на българите,т.е те ДИВО се радват на факта,че вече 150 г. НЕ живеят в БАЩИНАТА ЗЕМЯ!!!Пита се:може ли напускането на бащината КЪЩА да е повод за радост и веселие,пиене,плюскане,танцуване с блага усмивка на руско-българско говорящи българи, с остатъците на капка българска кръв.Защото само Кубрат може да ни обедени,а не претъпкана с ястия и вино трапеза.При Кубрат идват не да плюскат,а за Духовност,която САМО тя може да изкара българският народ на правия жизнен път,т.е да бъдат богати,духовни и силни,като Кубрат Пулев".



Г-н Минчев, по повод написаното от вас като коментар на думите на Иван Серт -  от 22 години съм журналист и за първи път ми се налага да изпадам в ситуация да нямам думи за коментар! Нито един паметник на български владетел не е направен по държавна инициатива! НИТО ЕДИН! Експерт съм по културно-историческо наследство и благодарение на мен, като представител на СУВЕРЕНА, който плаща с данъците си заплатите на държавни служители като вас, влизам в парламента с подписи на над 50 учени и сдружения с историческа насоченост, за да променям 50-годишни малоумия в държавните ни сайтове по отношение на ВЕЛИКАТА БЪЛГАРСКА ИСТОРИЯ! Така през 2013 година премахнахме обидния за древните ни предци ТЮРКСКИ ПРИОЗХОД НА АСПАРУХОВИТЕ БЪЛГАРИ ОТ ДЪРЖАВНИТЕ НИ САЙТОВЕ! 
Трябваше ли да чакаме държавата да се сети да го направи, след толкова години на преход и откъсване от влиянието на чуждите интереси, питам аз? Ако следвам вашата логика, че това е работа на държавата?
Вижте в медиите, които отразиха това мое БЕЗПЛАТНО чистене на срама, който носим заради закоравели комунисти в държавата ни! 

Пак аз и десетки сдружения за културно наследство внесохме в Синода ИСКАНЕ НА СУВЕРЕНА за канонизация на ЦАР КУБРАТ. Отговор няма! Както каза академик Велев на нашата пресконференция за Събора в Украйна - той също е внесъл в синода такова искане, НЯМА ОТГОВОР, ЗАЩОТО ОТ МОСКВА НЕ РАЗРЕШАВАТ ТАКАВА КАНОНИЗАЦИЯ. 
Пиша това, за да осъзнаете, че днес не държавата опазва културно ни наследство, а ХОРА КАТО НАС! СУВЕРЕНЪТ - ТОЙ Е СОБСТВЕНИК НА ДЪРЖАВАТА. ПОЛИТИЦИТЕ СА НАШИ СЛУГИ! КОМУНИЗМЪТ СВЪРШИ. ЗА 22 ГОДИНИ РАБОТА В ЖУРНАЛИСТИКАТА СМЕНИХ СТОТИЦИ ДЕПУТАТИ, МИНИСТРИ И ПРЕМИЕРИ. ДНЕС ДОРИ НЕ ПОМНЯ ИМЕНАТА ИМ. ВИЕ СЪЩО НЕ ГИ ПОМНИТЕ. УТРЕ И ВАС НЯМА ДА ВИ ПОМНЯТ. 
НО ХОРАТА НА СЛОВОТО И НА БЪЛГАРСКИЯ ДУХ ОСТАВАТ В ИСТОРИЯТА НИ! КАКТО ВАЗОВ, РАКОВСКИ, ДЕБЕЛЯНОВ! ДАНО МЕ РАЗБЕРЕТЕ!
Посланикът е длъжен да работи за единение на българите, а не да заема страна на една част от тях! Затова му плащаме заплата с нашите данъци! Не мога да разбера изобщо защо се налага да го обясняваме това, все едно е нещо ново? Да се чувстваме виновни, че правим събития в памет на Кубрат без да чакаме държавата да се сети, че има такава историческа фигура ли? 
СРАМ И ПОЗОР!


Коментари

  1. Посланик Минчев, разсъждавате с категории от преди 10 ноември 89 година, когато по силата на чл.1 всичко се решаваше „горе”. Нещо да сте чували за гражданско общество? По развитието на гражданското общество се съди за демокрацията в една държава. Българите, като гражданското общество ще определят кое е ценно в българската история. Както нашият народ е почита Левски, като светец, независимо дали е канонизиран или не е от БПЦ, факт, без коментар!
    Днес ние, оценяваме делото на великия български Цар на царете Кубрат за ключово по пътя на историята на българската държава. Според Вас, ние трябва да чакаме декрет с оценка за делото на Царя на царете Кубрат?! Това време отдава мина, гражданското общество все повече ще определя дневния ред на България.

    ОтговорИзтриване

  2. Hava Salahi · Sofia, Bulgaria
    Господин Минчев, за каква държавна политика говорите!? Поканени са всички държавни институции. Вие като Посланик би трябвало да познавате европейското законодателство и европейските директиви! В една от тях изрично се подчертава, че при нехайно отношения на съответните органи обществото в лицето на частни сдружения, фондации, частни инициативи поема грижата за ОПАЗВАНЕ ИСТОРИЧЕСКАТА СИ ПАМЕТ! В СЛУЧАЯ КОМЕНТАРА ВИ ОЛЕКВА!!!

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар