ЗАЩО ПОСРЕДСТВЕНОСТТА Е НА ПИЕДЕСТАЛ ИЛИ ЦЕНЗУРАТА НА САРЕЛСКА В НАЦИОНАЛЕН ЕФИР


Новината от деня, публикувана първо в ПИК: Даниела Сарелска, която опита да цензурира Васил Иванов, е аут от Нова ТВ. 
Тази жена не я познавам, не знам дали изобщо е журналистка, защото ние се познаваме в бранша. 
Но тя стана известна не с постиженията си в Нова ТВ, а с опита си да цензурира водещ български журналист, който се е доказал в журналистиката. 
Срамно е да ставаш известен с посредствеността си. А Васил Иванов не случайно получи наградата за Цялостен принос в Журналистиката. 
ВОИНИТЕ НА СЛОВОТО променят света и остават в историята с имената си. Другите - изчезват по-бързо отколкото са се появили. 
ТОВА ВАЖИ И ЗА ПОЛИТИЦИТЕ С МАНДАТ, КОИТО СИ МИСЛЯТ, ЧЕ 4-ГОДИШНАТА ИМ СЛАВА ИМА ЗНАЧЕНИЕ. Споко, НАЛИ НИКОЙ НЕ СЕ СЕЩА КОЙ Е БИЛ ДЕПУТАТ ПРЕЗ 1996-ТА, НАПРИМЕР? ИЛИ МИНИСТЪР НА ИКОНОМИКАТА ПРЕЗ 1998 Г.?

Да видим още подробности в агенция ПИК: 

Цитирам написаното в сайта: "Иначе истинската причина за предстоящото й уволнение е, че шведските шефове на Нова броудкастинг груп не са доволни от факта, че се е заговорило за налагане на цензура в медията в последно време. А това не кореспондира по никакъв начин с налаганата от Нова тв позиция, че следват правилата на обективната журналистика, научи ПИК от свои източници. 
Както е известно, първи за цензура в Нова тв заговори разследващият журналист Васил Иванов, който шумно напусна медията след скандал със Сарелска, която му е спряла няколко репортажа, но без да му дава обяснения. След това Иванов пусна и записи, доказващи, че Сарелска нарежда на него и колегите му от екипа в Нова да не разследват кметове и обществени поръчки.
Стана ясно също, че от ДАНС са засекли нейни телефонни разговори, в които тя издава информация на кмет, разследван от Иванов. След като темата с цензурата в Нова тв се раздуха, настъпиха промени в ръководната структура. Босът Дидие Щосел съсредоточи работата си в дигиталната платформа и интернет сайтовете, а Силва Зурлева стана шапка и пряк началник на Сарелска в „Новини“ и „Актуални предавания“. Третият човек в управата на Нова – Вики Политова, пък продължава да отговаря за рекламата и изпълнява длъжността програмен директор.", край на цитата!

Коментари