ГОСПОЖО ВЪНШЕН МИНИСТЪР, АКО ИМА МАКЕДОНСКИ ЕЗИК, ЗНАЧИ НЯМА БЪЛГАРСКИ!

Външната ни министърка Захариева за пореден път доказа, че политиците ни не само са неграмотни исторически, но това ги прави и опасни за националните интереси на България. 
Нещо повече - от опит знаем, че България е била велика само когато са я управлявали просветените и посветените! 
Днес, уви, това ни липсва!
Думите на Захариева, че България ще признае "македонския" език?!?, каквото и да означава този език, предизвикаха съвсем логична реакция сред исторически грамотните българи. Те напомниха, че министри няма как да признават езици на други държави, защото това не е тяхна работа. 
Но пък тези "гениални" изблици на госпожата дадоха нов повод на крайните сърбо-македонски емоции и страсти, които по традиция заразиха и социалните мрежи. 
В този смисъл един от македонските тролове написа на стената ми под линка с цитата на Захариева за езика на съседите ни: В днешна България живеят над 2 милиона македанци, защо де ни ви присъединим към нас!
Тъй като политиците ни хабер си нямат от това кои земи са се наричали македонски и защо в днешно Скопие никога не е имало такова понятие, тъй като попада в друга етническа зона, близка до днешните албанци, малко минути за ограмотяване с извори и хроники от древните автори: 
Тук ще видите карта от бащата на историята Херодот, която ясно показва къде сме били още в онези древни времена. По-късно ще пожем на външната ни министърка и защо българите сме свързани с Троянската война, много преди да се заговори за Алекс Македонски в световната история.

Най-старото население на Балканите е българското, което виждаме от картата на първата ни държава, обединила седемте български рода - преди 15 хилядолетия:
 Тези граници остават почти до 8-9 век, когато сме имали империя Велика България - от Сибир до Будапеща. Вследствие на българската цивилизация там, пазим името на най-голямата река в този регион - БОЛГА, наречена Волга. 
Да видим сега има ли такова чудо държава Македония в картата на Херодот: 


Не намираме Македония и при Херодот, а пък на него се позовават всички световни учени. 
Докато гледаме тази карта с една огромна Тракия, напомняме други хроники за истинското име на Тракия, което е АРИАНА. В този смисъл в нашето еттическо име БОЛГАРИ, или БОГАРИ, както са ни наричали до 14 век, носим нашия произход - АРИ от Ариана. Напомням на госпожата и на всички бесни и самозабравили се сърбо-македонисти, че още два народа в Европа пазят в името си произхода от Ариана - БавАри и ХунгАри. 
Ето цитат от хрониките на Стефан Византийски - Тракия със старо име Ариа. 


  

Да видим има ли българи в Троя, много преди Алекс Македонски?

Ето, значи българи има, македонците къде са?
Да видим техният единствен исторически герой, в когото се кълнат и на когото крепят цялото си държавно наличие, с каква армия е постигнал всичко, което е имал: 

Българите са част от войската на Алекс Македонски? 
Четем още: 

Отново българи при Алекс Македонски......
В този ред на мисли добре е да се ориентираме, че имената Македонски, Охридски, Зографски, Хилендарски, Софиянски, Беровски - каквато е фамилията на моята баба от рода на Ильо Войвода и Димитър Беровски, не означават етническа принадлежност, а град или място, от което хората са родом или където са живяли. Както няма държава Охрид и Берово, нито София, така няма държава Македония. 

Продължаваме да търсим македонците, които твърдят, че са говорили на днешния македонски много преди минаването на Аспарух през Дунава:


Битолски надпис от 1015 година? Самуил е българин! Ясно написано, само да има кой да чете! 



В редица речници за езиците срещу Македонски пише - виж Български....
За да обогатим историческата грамотност на външната ни министърка и на всички държавници, предлагаме и няколко карти на Европа от последните столетия. И там липсва това чудо, наречено Македония:
Ето карта с историята на Сърбия от 18 век - ясно виждаме размерите на България със зона Македония.

Ето карта на държавите в Османската империя, Македония все още я няма.

И още една карта на ЕВропа без държава Македония. 

Ето и цитати от хроникьорите в онези далечни години: 
"Страбон... пише,че Македония е обитавана предимно от траки и ботиеи [пеласгийско племе]. Н.Грегорас потвърждава казаното от Ливий, Страбон и Плутарх споменавайки, че в древността Македония била заселена с мизи. 
А според Св. Йероним, Л.Дякон, Д.Хоматиан и др. мизи и българи е един и същ народ. 
След битката при Пидна Македония попада под римска власт и част от населението,желаещо да запази свободата си се изтегля на север от Дунав, далеч от легионите на Вечния град. 
Мигриралите тракийски поселници на Македония не забравят родните си места. 
В късната Античност дедите ни започват да изтласкват римляните от земите си и да освобождават поробените си събратя. 
Това, че българи освобождават българи се е знаело много добре, защото се казва, че дедите ни обединили Родината си по закона на родовото право - Qua Vulgares qui jure gentili sibi patriam subjugates... 
А за това, че и Македония е спадала към освободените земи научаваме от твърдението - Vulgaria patriam quae in Illyrico constituta est- Българското Отечество намиращо се в Илирия. 
Трябва да се отбележи, че Македония е част от Илирия. 
През VI- ти век, цели сто и тридесет години преди Аспарух да извоюва пълна независимост, областите Тракия, Мизия и Македония са били обитавани само от българи- Inter Thraciam vel Macedoniam et Mysiam Inferiorem modo Bulgari habitant."

Картите прилагам тук благодарение на Красен Пътеков. Благодаря му!

Коментари

  1. Посредствеността у нас се среща навсякъде, но властта има привилегията да я наследява...

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар