петък, 30 юни 2017 г.

ГОСПОЖО ВЪНШЕН МИНИСТЪР, АКО ИМА МАКЕДОНСКИ ЕЗИК, ЗНАЧИ НЯМА БЪЛГАРСКИ!

Външната ни министърка Захариева за пореден път доказа, че политиците ни не само са неграмотни исторически, но това ги прави и опасни за националните интереси на България. 
Нещо повече - от опит знаем, че България е била велика само когато са я управлявали просветените и посветените! 
Днес, уви, това ни липсва!
Думите на Захариева, че България ще признае "македонския" език?!?, каквото и да означава този език, предизвикаха съвсем логична реакция сред исторически грамотните българи. Те напомниха, че министри няма как да признават езици на други държави, защото това не е тяхна работа. 
Но пък тези "гениални" изблици на госпожата дадоха нов повод на крайните сърбо-македонски емоции и страсти, които по традиция заразиха и социалните мрежи. 
В този смисъл един от македонските тролове написа на стената ми под линка с цитата на Захариева за езика на съседите ни: В днешна България живеят над 2 милиона македанци, защо де ни ви присъединим към нас!
Тъй като политиците ни хабер си нямат от това кои земи са се наричали македонски и защо в днешно Скопие никога не е имало такова понятие, тъй като попада в друга етническа зона, близка до днешните албанци, малко минути за ограмотяване с извори и хроники от древните автори: 
Тук ще видите карта от бащата на историята Херодот, която ясно показва къде сме били още в онези древни времена. По-късно ще пожем на външната ни министърка и защо българите сме свързани с Троянската война, много преди да се заговори за Алекс Македонски в световната история.

Най-старото население на Балканите е българското, което виждаме от картата на първата ни държава, обединила седемте български рода - преди 15 хилядолетия:
 Тези граници остават почти до 8-9 век, когато сме имали империя Велика България - от Сибир до Будапеща. Вследствие на българската цивилизация там, пазим името на най-голямата река в този регион - БОЛГА, наречена Волга. 
Да видим сега има ли такова чудо държава Македония в картата на Херодот: 


Не намираме Македония и при Херодот, а пък на него се позовават всички световни учени. 
Докато гледаме тази карта с една огромна Тракия, напомняме други хроники за истинското име на Тракия, което е АРИАНА. В този смисъл в нашето еттическо име БОЛГАРИ, или БОГАРИ, както са ни наричали до 14 век, носим нашия произход - АРИ от Ариана. Напомням на госпожата и на всички бесни и самозабравили се сърбо-македонисти, че още два народа в Европа пазят в името си произхода от Ариана - БавАри и ХунгАри. 
Ето цитат от хрониките на Стефан Византийски - Тракия със старо име Ариа. 


  

Да видим има ли българи в Троя, много преди Алекс Македонски?

Ето, значи българи има, македонците къде са?
Да видим техният единствен исторически герой, в когото се кълнат и на когото крепят цялото си държавно наличие, с каква армия е постигнал всичко, което е имал: 

Българите са част от войската на Алекс Македонски? 
Четем още: 

Отново българи при Алекс Македонски......
В този ред на мисли добре е да се ориентираме, че имената Македонски, Охридски, Зографски, Хилендарски, Софиянски, Беровски - каквато е фамилията на моята баба от рода на Ильо Войвода и Димитър Беровски, не означават етническа принадлежност, а град или място, от което хората са родом или където са живяли. Както няма държава Охрид и Берово, нито София, така няма държава Македония. 

Продължаваме да търсим македонците, които твърдят, че са говорили на днешния македонски много преди минаването на Аспарух през Дунава:


Битолски надпис от 1015 година? Самуил е българин! Ясно написано, само да има кой да чете! В редица речници за езиците срещу Македонски пише - виж Български....
За да обогатим историческата грамотност на външната ни министърка и на всички държавници, предлагаме и няколко карти на Европа от последните столетия. И там липсва това чудо, наречено Македония:
Ето карта с историята на Сърбия от 18 век - ясно виждаме размерите на България със зона Македония.

Ето карта на държавите в Османската империя, Македония все още я няма.

И още една карта на ЕВропа без държава Македония. 

Ето и цитати от хроникьорите в онези далечни години: 
"Страбон... пише,че Македония е обитавана предимно от траки и ботиеи [пеласгийско племе]. Н.Грегорас потвърждава казаното от Ливий, Страбон и Плутарх споменавайки, че в древността Македония била заселена с мизи. 
А според Св. Йероним, Л.Дякон, Д.Хоматиан и др. мизи и българи е един и същ народ. 
След битката при Пидна Македония попада под римска власт и част от населението,желаещо да запази свободата си се изтегля на север от Дунав, далеч от легионите на Вечния град. 
Мигриралите тракийски поселници на Македония не забравят родните си места. 
В късната Античност дедите ни започват да изтласкват римляните от земите си и да освобождават поробените си събратя. 
Това, че българи освобождават българи се е знаело много добре, защото се казва, че дедите ни обединили Родината си по закона на родовото право - Qua Vulgares qui jure gentili sibi patriam subjugates... 
А за това, че и Македония е спадала към освободените земи научаваме от твърдението - Vulgaria patriam quae in Illyrico constituta est- Българското Отечество намиращо се в Илирия. 
Трябва да се отбележи, че Македония е част от Илирия. 
През VI- ти век, цели сто и тридесет години преди Аспарух да извоюва пълна независимост, областите Тракия, Мизия и Македония са били обитавани само от българи- Inter Thraciam vel Macedoniam et Mysiam Inferiorem modo Bulgari habitant."

Картите прилагам тук благодарение на Красен Пътеков. Благодаря му!

1 коментар:

  1. Посредствеността у нас се среща навсякъде, но властта има привилегията да я наследява...

    ОтговорИзтриване

НАШ ИЗСЛЕДОВАТЕЛСКИ ЕКИП ДОКАЗА: ПРЕДЦИТЕ НИ СА ИМАЛИ ЛЕК ЗА ВСИЧКИ БОЛЕСТИ

Екипът "РУНИТЕ ГОВОРЯТ" направи серия от изследвания на базата на древни български руни, които дават нов прочит на древната н...