вторник, 20 юни 2017 г.

НАПИСАХ ПИСМО ДО ПУТИН: ЩОМ ВИЗАНТИЯ ВИ Е ДАЛА АЗБУКАТА, ЗАЩО НЕ ГОВОРИТЕ И НЕ ПИШЕТЕ НА ВИЗАНТИЙСКИ?

Другарю Путин,
заедно с всички подопечни крепостни селяци, които пращате да стават за смях - тъй като не ви се получи с азбуката, дадена от Византия и от Македония, което все е било България, ще ви улесня за следващите милиционерски изявления с цел подмяна на исторически факти.
Няма да сбъркате, ако се изпуснете утре, че азбуката за крепостните ви селяни, които не са имали ни език, ни букви, е дадена от Украина - това ще е най-близо до истаната, защото там също е била България, много преди пръкването на Киев - хиляди години, да не говорим за смехорията Киевска Рус - която няма общо с Москва и окупацията на българската империя, с цел ограбване и заробване.
Не случайно и могилите на българските държавници Кубрат и Аспарух намираме именно в Украина. Тази тема не ви допада, но фактите са по-важни от митологията на съветските ви другари.
Няма да сбъркате, ако кажете, че азбуката е дадена на крепостните руски селяци и от Румъния - тя до 14 век е част от България и много по-късно, пак с помощ от Русия, се променя езикът и буквите. Но все още в центъра на Букурещ има плочи, писани на стария български език.
Няма да сбъркате, ако кажете, че азбуката ви е дадена от Молдова, или от Сърбия?! Те също по времето на заробването на империята Велика България от рушките племена са били част от Дунавска България, освободена през 681 г. от робството на Римската империя. Тогава един от синовете на Кубрат - Аспарух, пресича Дунава, за да освободи българите и да създаде една свободна от робство империя. В историята може да прочетете срещу много от имената на българските държавници в Дунавска България, че са царе на българи и ромеи, власи, гърци и т.н. Както руският робовладелец Иван Грозни се обявява - докато дунавска България още е под османско иго, за цар на българи и руси. Ако сте грамотен, може да четеге по темата. Не отива на руски премиер и президент (много често си сменяте ролята и вече не помня какъв сте) да се изказва толкова неграмотно. Дори така да са ви задължили другарите-началници от КГБ.

След всички "гениални" идеи за азбуката на руснаците, които извират от вас и палячовците, които ви представляват по света, възниква въпросът: КАТО ВИЗАНТИЯ ВИ Е ДАЛА БУКВИТЕ, ЗАЩО НЕ ПИШЕТЕ И НЕ ГОВОРИТЕ НА ВИЗАНТИЙСКИ. А ПИШЕТЕ И ГОВОРИТЕ НА СТАРИЯ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК? Отговорът е, че български не може да се пише на византийски - липсват над 10 звука, които нашите южни съседи, дошли на Балканите преди 3 хилядолетия от далечна Етиопия, липсват. Това са една от най-важните ни букви Б - като БОГ (тази дума дава и нашето име БОГАРИ - тоест, народът на Бог) , Ж, Ч, Ш, Щ, Ю, Я и т.н.

Българските букви са налични по земите ни от над 10 хиляди години. Дали сме ги на света, защото нашият народ дава духовната еволюция на днешната цивилизация - според световните учени, за вас знаем, че няма как да разберете това. Даваме, а не взимаме. Даваме ви четмо и писмо, земята на Велика България сме ви дали, както и богатия ресурс, който позволи вие и вашата клика да станете милиардери, а руско-българският народ да става все по-беден. Това нашите държавници не са го допускали в хилядолетната история на българите. Те не са допускали робство, царят е бил пръв сред равните. Само може да се учите от историята на българите! Те са ви дали всичко, което имате днес!
Стига да не го погубите, както правите с всичко, което крадете и изопачавате!

БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ И ВСИЧКИ, КОИТО Я ОБИЧАТ!

Послепис: Приятели, това мое писмо само за минути бе прочетено и споделено от хиляди българи по света. Благодаря на всички, които ми писаха в подкрепа на думите ми.
На всички тези хиляди, имаше и двама-трима много "умни" и "мислещи" путинисти, които вложиха целия си "интелект", за да оспорят думите ми. Ето анонимката на един от тях с фалшив профил във фейсбук - Галимир Гитев:

4 коментара:

 1. Този коментар бе премахнат от автора.

  ОтговорИзтриване
 2. Точните думи на Путин са "что славянская письменность пришла с македонской земли". Което е съвсем вярно - знаем, че имперската тема Македония се е простирала чак до Адрианопол. Друг е въпросът, че вероятно нарочно, той преднамерено "бърка" две неща.
  Църковно-словенските книги на старо-български идват в Киевското княжество от България (предимно от Преславската школа), заедно с български монаси. И че тази писменост, която те получават е писана на кирилица, а не на конструираната в макединските земи от солунските братя глаголица.

  ОтговорИзтриване
 3. Българица, таka трябва да се обяви веднаж за винаги тази Азбука, с последвалите доказателствa и обяснения за заблудените, и да приkлючат веднaж за винаги чуждите политичeски спекулации kaм нaшaта Писменност !!!2019

  ОтговорИзтриване

ЗАЩО НЕ МОЖЕ ДА СМЕ НЕЗАВИСИМИ, АКО СМЕ ИСТОРИЧЕСКИ НЕГРАМОТНИ

Съвременните българи свързват Деня на Независимостта на България - 22 септември, с бегли исторически познания и с много тежък трафик на КП...