ДРУГАРЮ ПУТИН, ТИ НАДМИНА И СТАЛИН С МАКЕДОНСКАТА АЗБУКА!

За разлика от негодуването срещу това изказване на другаря путин, аз му благодаря, че го направи. Така се слага край на пропагандата, колко обичал България.
Не знам само путьофилите как ще го оправдаят сега...
Браво, другарю, браво, путинчо!!!! Ти надмина и Сталин, който благодареше на Гърция за азбуката на рушите, въпреки, че те не пишат на гръцки. Нито говорят на гръцки. Говорят на стар падежен български.
Малко историческа справка: Когато българският цар Борис Първи започва своята мисионерска държавническа дейност да даде писмо и четмо на племената, които се присъединяват към българската империя на запад от нас, тоест Моравия, днешна Полша и Чехия, престолът му е бил в Преслав, затова говорим за Преславска школа. Мисионерите, на които е възложил задачата да ограмотят дивите племена, са родени в Охрид, затова имаме национален просветител като Климент Охридски. По това време Русия я няма на картата на света, което научно е доказано не от мен, а от световни учени - по-долу цитирам италианската енциклопедия, за да имаме и втори източник, освен български от моя страна.
Днешна Украина е била в границите на българската империя, заедно с Молдова и Румъния - доскоро и в последната се е писало само с български букви. Отново поради политическа намеса - едва от 100 години северните ни съседи пишат на латиница.
Македония я има на картата на света едва от 40-те години на миналия век, когато вашият вожд и учител, другарят Сталин, я създава. Щом Македония е дала буквите на рушите, как сте писали отново с българските ни знаци преди 40-те години на миналия век? Или крепостните ви селяни не са били грамотни? Царете ви са били вносни и са ползвали родните си езици?

За да въведа ред в историческите познания на всички фили, фоби и разумни хора, ще цитирам една италианска енциклопедия, издадена през недалечната 2004 година. Та в нея на страница 766 страница четем:
"Владимир (но не Путин - б.а.) налага християнството в Киевската държава...(напомням, че Киев не е Русия, а част от България по онова време - б.а.). И поради необходими интереси, реално не е била Византия, но България, която спомага и е посредник в христанизирането й. От България са пристигали азбуките глаголица и кирилица. Тази последната (кирилицата) в скоро време се наложила и е оригиналната руска азбука. От тогава, със слОвенския - (не славянският, тъй като няма славянски език, а словенски и български са синоними), в свещенните книги на руския език, започва историята на един литературен език.
Киев пренася от България първите еклизиестични (духовни) йерархии, които са могли да се обръщат към русите на техния език. От Българската църква взима също и използването на пергамента, мастилото, миниятурите, монописменостите и подвързването."


Другарю Путин, отново благодаря за тези твои гениални прозрения! Дано те отрезвят русофилите в страната ни, чиито мозъци още тлеят с отровата на комунизма,
дошъл пак от вашите предци.
Но когато ги питам защо не емигрират в Русия, да се ползват от "върховите постижения" на руската икономика, ми отговарят, че в момента са в Лондон или в Щатите, защото получават по-високи заплати. Пък в Русия никой не ще да емигрира?! А самите руснаци от десетилетията организират истинско преселение с голям емигрантски поток на Запад, а и към България. Каква е причината, другарю Путин? Ти си знаеш отговора...

И за да си обясним политиката на Путин към България, която в името си пази своя произход - Арите, народът на Бог, публикувам снимка с майка му - еврейка ашкенази, хазарка.




Коментари