ПРАЗНИКЪТ 1 ЮНИ И ДЕЦАТА НА БЪЛГАРИЯ - ПО-ДОБРИ, ПО-УМНИ И НИ ДАВАТ НАДЕЖДА


Макар и едва 8-годишна, ангелогласната варненка София Иванова вече има зад гърба си богат репертоар. За Деня на детето – 1 юни, тя представя новия си клип към песента „Детето в мен“/музика и аранжимент Алекс Кипров младши, текст Цвети Милева/. В песента отново участва популярният фолклорен квартет Славей - https://www.youtube.com/watch?v=zHHXXilvc2g.
Идеолог на творбата е откривателят на таланти Иван Иванов – Дядо, а арт мениджър на големия екип е Станислав Добрев. Малката чаровница в момента работи по 19 нови проекта, но не издава нищо за тях. "Най-големият ми проект е свързан със световно известен български композитор и ще се появи в началото на лятото", признава тя. 
С дебютната си песен „Моята Родина“ София Иванова разплака хиляди българи по света. В Деня на Будителите клипът към песента, която в оригиналната си версия се изпълнява от хор „Балеринка”, бе споделен многократно в социалните мрежи като поздрав за големия български празник.
През всеки от  последните три месеца на 2016 година София засне по един клип към песните си „Мак червен“ и "Непослушна дама" на Десислава Гозманова с детска вокална група, както и „Хубава си моя горо“ - отново със специалното участие на великолепния квартет „Славей“ .
Екипът на отличничката от втори клас във Варненското музикално училище, където свири на флейта при музикалния педагог Николай Йорданов, е избрал за снимачен терен на видеата най-невероятните кътчета на България - Крушунските водопади, Орфеевите скали, Долината на розите, Побитите камъни и др.

 - София, как ще празнуваш празника на детето и какво ще пожелаеш на малчуганите, които като теб чакат 1 юни?
- Ще бъда с мама и татко, ще се разходим, ще ми купят бонбони и подаръци. Искам на 1 юни всички деца да отидат на разходки, да се забавляват. Да бъдат с майка си и баща си, да се радват, че са ги родили и да ги гледат в очите с много обич.

- Трудно ли е да си певица? 
- Малко, защото ходя на уроци и там се изучавам. Почивам си по време на записи. Защото да си певица хем е удоволствие, хем изкарваш пари. Но съм още малка и сега само пея за удоволствие. 

- През твоите очи как изглеждат големите и какво би ги посъветвала да променят?
- Ще посъветвам хората, които са строги - да станат по-добри и забавни, да имат чувства към децата си. Да бъдат по-закачливи, да си играят с нас.

- Какво би направила като станеш голяма?
- Като порасна и имам дете, няма да му се карам, а спокойно ще му говоря когато се наложи.

- Като се разхождаш по улицата, какво не ти харесва? 
- Когато пресичам пешеходните пътеки, за да стигна до морската градина, почти никой от шофьорите не се съобрназява с хората и не спира. И има боклуци по земята, които трябва да се изчистят. Хората да пазят повече природата. Освен това някои хора влизат пияни в колите си, което е лошо и ги разконцентрира. Те започват да полудяват. Също така някои хора, които вдигат високи скорости и се блъскат – това трябва да се промени. Трябва някой да ги намери и осъди. Жените на тези хора да ги гледат какво правят и да се грижат за тях. Да им обясняват какво е редно да правят. 

- По-разумни ли са жените от мъжете?
- Ако жената е по-глупава, мъжът е по-съобразителен. И обратното. 

- Какво мислиш за хората, които не четат? 
- Не са грамотни, не могат да пишат и си губят времето с видеоигри, с почивки, мързеливост. Да започнат да четат, дори да сричат - да не се отказват. Да не си губят времето с видеоигри, а да работят и да се учат на справедливост.

- Какво мислиш за живеещите в чужбина? 
- Ако не се връщат е много лошо за родителите им и за самия човек, който е заминал. Като не може да си вижда роднините и му става мъчно. И ако не си е намерил жена, му става още по-мъчно.

- Ти какво ще правиш като пораснеш?
- Ще стана певица, художничка, ще свиря на флейта и ще играя гимнастика.

- Би ли заминала като пораснеш?
- Всички места в чужбина са страхотни и всички държави ми харесват. България най-много ми харесва, защото това ми е родната страна и има много красоти, работливи хора и много по-малко крадци отколкото в Америка. 

- Ти вече написа и текст за своя песен – за Земята и звездите. Говориш ли си със звездите?
- Да, казвам им, че са прекрасни, че искам да се кача при тях и да ги докосна. Друга звезда искам да взема при мен, на Земята. Те са далече, не ги чувам какво ми отговарят.

- Посланието към всички, които празнуват на 1 юни?

- Моето послание към всички хора, които слушат песните - ми да бъдат деца, няма значение от възрастта им, защото децата си играят повече от големите, обичат повече майките си, имат си мечти, които се надяват да се сбъднат като пораснат. И понякога са много нетърпеливи и непослушни. 

Едно интервю на Патриция Кирилова

Снимки Личен архив





Коментари