Български изследователи за кодовете в Омировата ИЛИАДА: Научно несъстоятелно е да наричаме предците ни траки – това е обида

Исторически коректно е да ги наричаме тиреи, тираси и арии, затова сме БОЛГАри

Втората платформа на проекта Руническите надписи - тайната история, след като Ренета Джунова обяви оттеглянето си, е  Екипът 2 - Руните говорят.  Начело е владетелката на 7 съвременни и древни езика Мила Салахи, а откритията  са ежедневни и все по-изненадващи.  Изледователският екип  в момента се състои от: Борислав Стамов, Мила Салахи, Стефан Ганев и Николай Иванов.
Мила, кои са последните открития на екипа?
Кодираните текстове в личните имена в „Илиада” на Омир, криптограми, които проследяват преселението на нашите предци, развитието на родовете, тяхното учение. Историята на ариите е жива. Успяхме да установим самоназванието  на нашите предци като нация -арии, тиреи, тираси, тирехи, но не и траки. Траки несъстоятелно от научна гледна точка, защото  е дадено от данайците (ахейците), племена чужди на нас. Траки означава буквално нечисти, докато самоназванието им е противоположното - дадени от светлината (тиреи) и арии-пазители на дома. Другото интересно е, че Омир ни разкрива от къде идват данаите , по-късно ахейци –Додон, Етиопия. Самият Херодот, приеман за „бащата” на историята,  потвърждава това. Скритият текст на Омир ни дава и една друга много важна подробност и тук ще го цитирам:
„Направи се Елеф  чрез брак, врекоха се и дадоха се абантите (адептите). И те изучиха Менес, той петият и от него тръгна клетвата’.
Кой е Менес?
Менес или Нармер е смятан за първият фараон на Египет, странно е, че в миналото този регион се е наричал Кима, Кими, Кема. Това е запазено до днес в коптския бох(г)арски диалект.  Този израз ни накара да потърсим артефакти, свързани с него и намерихме точното описание от Омир. Палета на Нармер, където ясно са показани отличителните знаци на нашите предци. Триглифът, който в идеен план е символът на триединството и врата към Бога, а като звукови стойности оти- баща, утроба. Не беше трудно да разберем, че става дума и за  географска проекция. Ето и резултата:
Според пишман-учените  нашите предци са били безписмени. Вие доказахте обратното – какви са аргументите?
Вече имаме отговор и на този въпрос, отново от криптограмите в Илиада и пак ще ги цитирам:
„Направи и врече тамирите. Мъжете-войни, дето разпръскваха небесната светлина без ръце(устно). От извора на вечната светлина даваха на войските.   Сами са те, клонове нямат. Излизат сами, господари на себе си са. Царете пазят в техните ритми и Слънцето. Попаднаха в Лареса да разпръснат светлината без ръце (устно) и с танеца да кажат за великият Енел и Войните на Светлината , за чистите, учителите. Повеляваха се те сами."
Този цитат ни подсети, че всъщност става дума за сегашните тумири или така наречените изпълнители на „мечкадарски” песни. Техните изпълнители почти в речитатив на фона на музика разказват истории по действителни случаи, традиция, която при данайците не съществува, но при нас допреди 40 години все още такива изпълнители можеха да се видят.
Пак от великия Омир разбираме, че това е начин да се запази паметта.
Какво друго разбирате от кодираните текстове?
Това е безкрайна тема, но най-важното е, че се потвърждава нашата позиция за държавно-административната традиция. Един управляващ  род начело с цар, забележете не кан и негови подкасти. Завладяването на територии чрез родство и даване на знание. Открихме истинското наименование на така наречената Дунавска писменост -кунеи. Самоназванието на нашите предци и описание на тези, които са изопачили нашата история. Това, че Троянската война въобще не е била за Троя, а за едно сакрално място в България, но е рано да се оповести.
Какво е посланието ви към българите в навечерието на Великденските празници?
Завещаното ни от Омир, този текст казва всичко:
«И построеното прочетоха и преродиха ! Възродиха и посадиха билето на Твореца!
Излезе името и тръгна пак от Иле. Родът продължи напред , по век запазихме В(б)алг. И деца на барса и дървото (родът), на коня, на вълка сме, виси-раса от Радопаи сме.  Войските от Бога дадени сме, от мирото сме. От нашето Слънце е Майката и от нея е помощта, Идат пазителите (арите) от меда и земята на Конника, родът на белите!».

Едно интервю на Патриция КИРИЛОВА - Журналист, ПР и експерт Културно-историческо наследство





Коментари