понеделник, 10 април 2017 г.

Държавен служител заплашва топжурналистка в социалните мрежи - в работното си време

Държавен служител от Стара Загора, в чийто профил е написано Работил за МО, няколко дни заплашва журналистката Патриция Кирилова със съобщения в нейната професионална страница във фейсбук. 
Това е пореден опит на тролове да цензурират свободното слово на авторката, която има зад гърба си над 20 години опити да бъде цензурирана от групировки през 90-те със заплахи за убийство, и от политици - но без успех. 
"На многоуважаемите тролове като този - вече втори ден спами в страницата ми, и то в работно време, на които им плащат левчета, за да четат профилите на по-неудобните, искам да дам един безплатен съвет - едната гънка в мозъка от фуражката ви си личи от тъпите въпроси, които ми задавате.... 
Всички партийни тролове като този са се пробвали с въпроса: Кой ти плаща, за да пишеш това? Но, скъпи амеби, за разлика от вас аз изкарвам парите си с творчество, а писането ми е наследено от дядо и баща. Не е нужно партии да ми плащат да си кажа публично мнението. 20 години това правя и въпреки заплахите от много по-важни фактори от една еволюирала амеба с една мозъчна гънка като вас, никой не е успял да ме спре. Едва ли някой плъх, който няма мозък за повече от лечве на коментар, може да се упражнява в цензура и то точно спрямо мен?!?
Затова ли се наливат толкова пари във вас - уж да сте под прикритие, а май само от вас самите се криете???", това написа в своята страница Патриция като добави и копие от заплахите на старозагорския държавен хрантутник. 

"Това не е първи случай на агресивни заплахи срещу написаното от мен в социалните мрежи. Подобни тролове не спират да спамят докато не се заемат с тях службите, които имат регламентирано право да съдят подобно посегателство върху пишещите като мен. Сигурна съм, че като се дава гласност на законово осъждане на подобна агресия, това ще подейства превантивно срещу бъдещи посегателства срещу свободното слово", категорична е журналитстката.
Богатият набор от изразни средства на въпросния служител са повече от впечатляващи - "ще си намериш майстора", "хлъзгане на бананова кора", "след години ще бъда в престъпния свят", "помня като слон", "ще получиш колет от Пушкин" - са само част от лексиката на напористия държавен служител. 
Заплахите ще бъдат предоставени на държавните органи, които да се заемат с агресивния старозагорец, представил се за служител на МО.
За да затвърди престъплението си по НК тролът Нанко Нанев не спря със зловредното си действие и направи фалшив профил и страница с името и снимката на Патриция Кирилова. 
Като започна да спами официалната й страница със снимани диалози между неговия фалшив профил и нейното име, което е още едно тежко престъпление и то направено публично. 

Ето и линк към профила на този вербален агресор: 
https://www.facebook.com/nanko.nanev.1
Снимките с фалшивия профил, направен от старозагорския трол и цената, който той сам си е определил явно според собствената му оценка - Няма коментари:

Публикуване на коментар

БРАТСКАТА ДРУЖБА НА ТОПЛОФИКАЦИЯ С ЧСИ ИЛИ ЛЕДЕНАТА РЪКА НА БЕЗЧОВЕЧИЕТО

     Действието на тази история не се развива в Третия свят, нито в 13-ти век.  А в държава от Европейския съюз. И то в така хуманния...