Патриция Кирилова: След заплахи за убийство срещу мен в СДВР ми казаха: Това е свалка!

Когато Джон Ленън създава пессента си "Жената е негърът на света" реди около половин век, България още е в дебрите на комунизма и този проблем изобщо не е на дневен ред. Но днес, когато агресията от мъже, които живеят с чувството за безнаказаност, проблемът придобива заплашителни размери. България отново се нарежда на първите места в ЕС по пострадали от домашно насилие и не само... 
Като журналист, с повече от 20-годишен опит и в криминалната тематика, имам грамотност да се защитя и да търся правата си, но.... Какво се случва с хилядите потърпевши на тази агресия, които нямат понятие как да се предпазят от всеки, който реши, че е над законите в България? Още повече, че при липсата на адекватна съдебна система, насилието в дома, в работата, на улицата минава за лека телесна щета, а в повечето случаи изобщо не подлежи на съдебна присъда.  

Заплахите към мен през последните години бяха от мъже, които се чувстват абсолютно безнаказани – дори лицето Димо Маринов ме предупреди, че и "Бойко Борисов няма да помогне", ако Маринов реши да ме убие или да ме превърне в „една от неговите проститутки“. Тъй като видя в профила ми моя снимка с премиера.
Тези заплахи са от 8 септември 2018 г.


На 18 ноември 2018 г. друг активен агресор в мрежите - Маринчо Кожухаров от Павликени, макар и на пределна възраст, си позволи да ме заплаши заради моя публикация за вредата от политиката на Путин, която е прочел в блога ми.

През май 2018 друг подобен агресор – Александър Стефанов, който продава детски играчки през онлайн магазина https://www.igra359.bg/ и ми изпрати дори телефонния си номер и който след нападки публично в профила ми във връзка с моя публикация и след като го предупредих, че го чака съд за публична обида на публична личност, започна на лични да ме заплашва, че ще ме покани в кабинета му в службата на бул. Цариградско шосе 131 или 141, че държавата е инвестирала в него много и няма да допусне да бъде съден, нито, че органите на МВР могат да го изплашат, защото неговата служба е много над министерството на вътрешните работи. С което намекна, че е доброволец от някои мисии в Близкия Изток. И че военни за 2 или 3 месеца служба вече са недосегаеми за българските закони.
Третият случай на агресия и отново намеса на полицаи, които са приятели на виртуалния насилник и той също се чувства недосегаем, е чак от Скопие и редовно сее антибългарска пропаганда в групата Балканска Илюзия. Името му е Небойша Блажевски и въпреки омразата към България, която пропагандира публично, е чест гост в страната ни, по негови думи и граничните полицаи са негови приятели.

Неотдавна и държавен служител от Стара Загора, в чийто профил е написано Работил за МО, също си позволи да ме заплаши със съобщения в обществената ми страница във фейсбук. Общото при всички изброени е, че са изявлени чуждофили, дори има техни снимки, на които веят чужди знамена на протести в България, което е повече от недопустимо и е пряка агресия срещу Националната сигурност и суверинитет на България. Това е пореден опит на тролове да цензурират свободното слово на автор като мен - с над 20 години опити да бъда цензурирана от групировки при първите ми месеци като стажант в средата на  90-те със заплахи за убийство. В блога ми има десетки статии на тема чуждофили и тяхната вреда за България.

Въпреки, че се обърнах към МВР още при първите заплахи срещу мен в социалните мрежи, агресорите бяха открити и призовани да дават показания в СДВР, резултат и до днес няма. На моите въпроси - ще има ли наказани за тази агресия, разследващият полицай в СДВР Кирчо ми каза: "Свалят те и като не им обърнеш внимание, започват да заплашват", бе неговото заключение. Когато го попитах, ако подобни агресори заплашват жена му и дъщеря му, същото ли ще го определи като свалка, той не отговори. 
 И как ще спре тази агресия, като е безнаказана и органите на реда я подценяват, с което и толелират?  Вместо да бъдат осъдени и публично показани, за да има превантивно действие спрямо бъдещи посегателства срещу свободното слово.
Ще цитирам богатият набор от изразни средства на един от агресорите срещу мен - представил се като служител в МО  - "ще си намериш майстора", "хлъзгане на бананова кора", "след години ще бъда в престъпния свят", "помня като слон", "ще получиш колет от Пушкин" - са само част от лексиката на напористия държавен служител.
За да затвърди престъплението си по НК тролът Нанко Нанев не спря със зловредното си действие и направи фалшив профил и страница с името Патриция Кирилова. Като започна да спами официалната ми страница със снимани диалози между неговия фалшив профил и мойто име, което е още едно тежко престъпление и то направено публично.
Вече минаха 5 години от тези заплахи, които предоставих на държавните органи и дори получих червен печат с входящ номер от МВР. 

Ето и линк към профилаите на агресорите:
https://www.facebook.com/nanko.nanev.1





Снимките с фалшивия профил, направен от старозагорския трол и цената, който той сам си е определил явно според собствената му оценка -


ДИМО МАРИНОВ




АЛЕКСАНДЪР СТЕФАНОВ:

 











Небойша Блажевски от Скопие




Ето и входящ номер в МВР, както и червен печат, който получих от приемната на министерството, който ми дава право да сигнализирам за всеки следващ опит на агресия и заплахи срещу мен. Агресията в социалните мрежи не трбва да бъде безнаказана и тя с нищо не е по-различна от физическата агресия. 
За жалост реалността е много различна и съдебната система не приема сериозно нито вербалната, нито физическата агресия. 
И затова днес ставаме свидетели на ежедневни сигнали за бити, рязани, убити жени и деца. 
ДОКОГА?


По повод заплахите срещу мен журналисти от различни медии публикуваха сигналите, което отново до направи впечатление на прокуратура и разследващи органи. 

Ето линкове: 
https://lupa.bg/news/plashat-izvestna-zhurnalistka-s-iznasilvane-i-ubiystvo_885news.html

https://bradva.bg/bg/article/article-151057

https://interesnoto.info/patritsiya-kirilova-segashnite-zaplahi-ne-sa-parvite-sreshtu-men/

https://pik.bg/%D0%BD%D0%B0%D0%B3%D0%BB%D0%BE%D1%81%D1%82-%D0%B4%D1%8A%D1%80%D0%B6%D0%B0%D0%B2%D0%B5%D0%BD-%D1%81%D0%BB%D1%83%D0%B6%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB-%D1%81%D0%B8%D0%BF%D0%B5-%D0%B7%D0%B0%D0%BF%D0%BB%D0%B0%D1%85%D0%B8-%D0%BA%D1%8A%D0%BC-%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%BD%D0%B0-%D1%82%D0%BE%D0%BF%D0%B6%D1%83%D1%80%D0%BD%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%BA%D0%B0-%D1%89%D0%B5-%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D1%83%D1%87%D0%B8%D1%88-%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D1%82-%D0%BE%D1%82-%D0%BF%D1%83%D1%88%D0%BA%D0%B8%D0%BD-news648003.html


Известната пиар експертка и журналистка Патриция Кирилова е потърсила закрила от МВР. Популярната в светските среди блондинка, нашумяла като специален репортер на първия таблоид у нас – в. „Нощен Труд”, твърди, че е била подложена на интернет и телефонен тероризъм. Тя е била многократно заплащвана от непознати мъже, пише в последния си брой седмичника „Уикенд”, позовавайки се на разговор със самата Кирилова.

Миналата седмица, Патриция се е обърнала за помощ към СДВР и прокуратурата. Полицията веднага е установила кои са хората, заплашвали я с физическо насилие, и са ги извикали на разпити. Журналистката пък отсича, че се е записала на курсове по самозащита.

„Истината е, че съм притеснена. Такива заплахи не съм получавала дори в мутренските времена, когато правех проблемни репортажи и вечно имаше недоволни от някоя публикация... Благодаря на разследващите полицаи от СДВР, много бързо реагираха и виновниците бяха разкрити и привикани на разпит”, разказва Патриция Кирилова, цитирана от в. „Уикенд”.

Един от агресорите е служител в Министерство на отбраната, друг е застраховател в Разград, трети е общински съветник от град Павликени, четвърти живее в Скопие, а пети е търговец на играчки от столичния жк „Люлин”.

На 18 ноември 2018 г. тя е атакувана грубо в мрежата за първи път. Пише й Маринчо Кожухаров от Павликени. Той недоволства, че журналистката дръзнала да критикува Владимир Путин. Диалогът бързо излиза от рамките на добрия тон, следват откровени заплахи, които Патриция е запазила.

Следват още куп закани, някои от които  са за грубо изнасилване и дори убийство. Патриция Кирилова е категорична, че ще заведе и частни дела срещу всички, които са я обиждали и заплашвали чрез социалните мрежи.






Коментари