понеделник, 10 април 2017 г.

НЕНАКАЗАНА ЛИ Е АГРЕСИЯТА В СОЦИАЛНИТЕ МРЕЖИ? И КАК ДА РЕАГИРАМЕ ПРИ ТЕЗИ ЗАПЛАХИ


Агресията в социалните мрежи от мъже, които живеят с чувството за безнаказаност, придобива заплашителни размери.
Като журналист, с повече от 20-годишен опит и в криминалната тематика, имам грамотност да се защитя и да търся правата си, но.... Какво се случва с хилядите потърпевши на тази агресия, които нямат понятие как да се предпазят от всеки, който реши, че е над законите в България?

Заплахите към мен през последните месеци са направени от мъже, които се чувстват абсолютно безнаказани – дори лицето Димо Маринов ме предупреди, че и "Бойко Борисов няма да помогне", ако Маринов реши да ме убие или да ме превърне в „една от неговите проститутки“. Тъй като видя в профила ми моя снимка с премиера. 
 Тези заплахи са от 8 септември т.г.
През май т.г. друг подобен агресор – Александър Стефанов, който продава детски играчки през онлайн магазина https://www.igra359.bg/ и ми изпрати дори телефонния си номер и  който след нападки публично в профила ми във връзка с моя публикация и след като го предупредих, че го чака съд за публична обида на публична личност, започна на лични да ме заплашва, че ще ме покани в кабинета му в службата на бул. Цариградско шосе 131 или 141, че държавата е инвестирала в него много и няма да допусне да бъде съден, нито, че органите на МВР могат да го изплашат, защото неговата служба е много над министерството на вътрешните работи. С което намекна, че е доброволец от някои мисии в Близкия Изток. И че военни за 2 или 3 месеца служба вече са недосегаеми за българските закони.
Третият случай на агресия и отново намеса на полицаи, които са приятели на виртуалния насилник и той също се чувства недосегаем, е чак от Скопие и редовно сее антибългарска пропаганда в групата Балканска Илюзия. Името му е Небойша Блажевски и въпреки омразата към България, която пропагандира публично, е чест гост в страната ни, по негови думи и граничните полицаи са негови приятели.

Неотдавна и държавен служител от Стара Загора, в чийто профил е написано Работил за МО, също си позволи да ме заплаши  със съобщения в нейната обществена страница във фейсбук. Общото при всички изброени е, че са изявлени чуждофили, дори има техни снимки, на които веят чужди знамена на протести в България, което е повече от недопустимо и е пряка агресия срещу Националната сигурност и суверинитет на България.
Това е пореден опит на тролове да цензурират свободното слово на автор като мен, който има зад гърба си над 20 години опити да бъде цензурирана от групировки през 90-те със заплахи за убийство, и от политици - но без успех. В блога ми има десетки статии на тема чуждофили и тяхната вреда за България.
"На многоуважаемите тролове като този - вече втори ден спами в страницата ми, и то в работно време, на които им плащат левчета, за да четат профилите на по-неудобните, искам да дам един безплатен съвет - едната гънка в мозъка от фуражката ви си личи от тъпите въпроси, които ми задавате....
Всички партийни тролове като този са се пробвали с въпроса: Кой ти плаща, за да пишеш това? Но, скъпи амеби, за разлика от вас аз изкарвам парите си с творчество, а писането ми е наследено от дядо и баща. Не е нужно партии да ми плащат да си кажа публично мнението. 20 години това правя и въпреки заплахите от много по-важни фактори от една еволюирала амеба с една мозъчна гънка като вас, никой не е успял да ме спре. Едва ли някой плъх, който няма мозък за повече от лечве на коментар, може да се упражнява в цензура и то точно спрямо мен?!?
Затова ли се наливат толкова пари във вас - уж да сте под прикритие, а май само от вас самите се криете???", това написах в моята  страница по повод поредната агресия и заплахите на старозагорския държавен хрантутник.
Това не е първи случай на агресивни заплахи срещу написаното от мен в социалните мрежи. Подобни тролове не спират да спамят докато не се заемат с тях службите, които имат регламентирано право да съдят подобно посегателство върху пишещите като мен. Сигурна съм, че като се дава гласност на законово осъждане на подобна агресия, това ще подейства превантивно срещу бъдещи посегателства срещу свободното слово.
Богатият набор от изразни средства на въпросния служител са повече от впечатляващи - "ще си намериш майстора", "хлъзгане на бананова кора", "след години ще бъда в престъпния свят", "помня като слон", "ще получиш колет от Пушкин" - са само част от лексиката на напористия държавен служител.
За да затвърди престъплението си по НК тролът Нанко Нанев не спря със зловредното си действие и направи фалшив профил и страница с името Патриция Кирилова. Като започна да спами официалната ми с
траница със снимани диалози между неговия фалшив профил и мойто име, което е още едно тежко престъпление и то направено публично. 
Заплахите вече са предоставени на държавните органи и имам предоставен червен печат с входящ номер от МВР. Всеки следващ сигнал ще бъде добавян към жалбата ми, а виновниците и действията на държавните органи към тях ще бъдат своеобразна превенция срещу посегателството и чувството за безнаказаност от подобни лица.

Ето и линк към профилаите на
 агресорите:
https://www.facebook.com/nanko.nanev.1
Снимките с фалшивия профил, направен от старозагорския трол и цената, който той сам си е определил явно според собствената му оценка - 

ДИМО МАРИНОВ


АЛЕКСАНДЪР СТЕФАНОВ:  Небойша Блажевски от Скопие
Ето и входящ номер в МВР, както и червен печат, който получих от приемната на министерството с входящ номер, който ми дава право да сигнализирам за всеки следващ опит на агресия и заплахи срещу мен. Агресията в социалните мрежи не е безнаказана - всеки по закон отговаря за в.своите думи и действия. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

КАЦАЛ ЛИ Е ХРИСТОС С КОСМИЧЕСКИ КОРАБ И КАКВО КРИЯТ УНИКАЛНИТЕ ИКОНОПИСИ В БЪЛГАРИЯ

Преди няколко дни черквата в село Добърско , в която Христос е изобразен с приличащата на космически кораб сияеща аура - меркаба, официал...