СРЕЩИТЕ, КОИТО НИ ПРОМЕНЯТ

За човек като мен, срещнал в ежедневието си величия от световен мащаб, срещата ми с писателя Иван Габеров е една от най-запомнящите се и значимите. 
Още повече, че с него сме били заедно не веднъж през последните 10 или 20 хилядолетия :))) Дори на Атлантида :))) (това е информация, която не всеки е нужно да приема). 
С последната си книга "Митология на успеха" той слага край на лъжовната матрица, в която е вкарано човечеството от политическите и икономически интереси преди 2 хиляди години:
"Това, в което сме вярвали хиляди години, е пълна илюзия. Една от лъжите е смисълът на саможертвата на Христос. 
Религията, след векове боричкания между християните, ни внушава, че всевиждащият и справедлив Бог е изпратил сина си на най-тежката участ да бъде разпнат заради греховете ни. Всъщност никъде в текстовете на евангелията не се казва това. 
Там се случва нещо различно - в евангелията обръщат внимание на планината или хълма (пирамидален), на който се случват две явни и едно неявно чудо в Новия завет. 
Там се случва срещата между Исус и апостолите Петър и Йоан, а срещу тях застават Господ, Моисей и свети Илия - при това чудо всеки от тях среща своята безсмъртната същност.
 Второто чудо е - на хълма се събират 3 до 7 хиляди мъже, тълпа от куци и болни, а на върха на тази пирамида застава Исус. Разказва им притчи - това е едно неясно действие, ако приемем, че Исус има само земна траектория. Но той е човек и син на Бога, той е единственото същество, което комуникира и с двата свята. 
Там той не говори на хората, които и без това не го чуват на върха, а той обяснява на ангелския свят, че хората имат своя потенциал да достигнат духовно развитие, за да бъдат спасени и да се върнат в Рая.
Въвеждането на илюзията за разпъването на Христос от нашия свят се изхърля любовта и се вкарва страха. Този страх променя цялата човешка история. 
Той е символ на жестокостта на Римската империя, която променя матрицата на човечеството", казва в интервюто си Иван Габеров.
Препоръчвам го горещо на всички, които търсят истината!

Коментари