неделя, 15 януари 2017 г.

ЗАЩО НЯМА БЪЛГАРИ В БЪЛГАРСКАТА ИСТОРИЯ НА МИНИСТЕРСКИТЕ САЙТОВЕ

Като четем историята на България в държавните сайтове, българи не откриваме. Започваме с траки, минаваме през славяни, византийци и аха да стигнем до българите, вече сме част от Османската империя.
Започвам нова кампания за промяна на безумията в държавните сайтове. Да си върнем българските букви, за които в сайта на Външно министерство пише, че са славянски, дадени от Кирил и Методий. А АЗ ПИТАМ - КОЙ ДНЕС ПИШЕ С БУКВИТЕ НА КИРИЛ И МЕТОДИЙ???? НИКОЙ!!! С КОИ БУКВИ ПИШЕМ ТОГАВА???
Ако след 1944-та нашите окупатори от Москва налагат промени в истинската ни история, започнала още от първата цивилизация, открита край Варна преди 7 хиляди години, а най-добрият ни изследовател проф. Кременски доказа, че носим гените на тази развита цивилизация, ако папите пишат до нашите царе - Кой друг по-добре от българите знае за Троя?, ако Инокентий пише до Калоян, че той е наследник на древен царски род, създател на Рим, ако нашата азбука е налична още от Египет и затова говорят американските лингвисти днес, КАКВИ СЛАВЯНИ И ПРАБЪЛГАРИ ТОГАВА ВИТАЯТ В ДЪРЖАВНИТЕ НИ САЙТОВЕ???? НЯМА ЛИ БЪЛГАРИ В ПОЛИТИКАТА НИ? ЯВНО НЯМА!
В края на ІХ в. братята Кирил (Константин Философ) и Методий създават и разпространяват славянската азбука. Техните ученици Климент и Наум идват в България, където са радушно приети и намират добри условия за работа. Те развиват богата образователна и литературна дейност. От България славянската писменост се разпространява и в други славянски страни, като Сърбия и Русия. Охрид и Плиска, а по-късно и новата столица Велики Преслав стават центрове на българската, а като цяло и на славянската култура.

Ето и сайтът на министерството:
http://www.mfa.bg/embassies/belgiumpp/323


Няма коментари:

Публикуване на коментар

НАШ ИЗСЛЕДОВАТЕЛСКИ ЕКИП ДОКАЗА: ПРЕДЦИТЕ НИ СА ИМАЛИ ЛЕК ЗА ВСИЧКИ БОЛЕСТИ

Екипът "РУНИТЕ ГОВОРЯТ" направи серия от изследвания на базата на древни български руни, които дават нов прочит на древната н...