ИТАЛИЯ ИЛИ ЗАЩО ХОРАТА ТАМ ВЕЧЕ НЕ СЕ УСМИХВАТ



Тръгвам си от братска Италия (странно защо българите нямаме съзнание за братски народ с италианците, като там по времето на Аспарух е освобождаването на нашия народ от робството на Римската империя в цяла Европа. Затова един от братята му отива именно там) с много приятни спомени, много нови приятелства и малко тъга. Тъга от видяното в очите на хората там - една напълно унищожена от държавата икономика, подчинена на правилата на ЕС, който няма нужда от силни държави извън Германия и Франция. "Днес хората са различни от това, което беше до 1999-а - тогава всички имаха пари, бяха усмихнати и щастливи. После се озовахме в ЕС и постепенно бяхме унищожени като икономика", казват италианците, на които гостувах. Преди време в Италия е имало вълна от протести от синдикатите заради масовото напускане на италиански фирми от техния пазар и насочването им към България. "Моето семейство има 70-годишна компания за архитектура и строителство. Аз като собственик от 6 месеца не съм получавал заплата от фирмата, но синдикатите ме задължават да плащам на служителите, въпреки че работа няма. Преживявам от пенсията и застраховката на майка ми", разказа италианецът. Аз му пожелах Светли Коледни празници и да дойде на гости в България. Тук вече над 400 италиански фирми работят успешно, дават заплати на 25 000 българи и предотвратиха фалита си! 
Фериботът ни остави в доскорошните български земи, днес Гърция. 

Тук картинката е същата. Гърците 
масово прехвърлят фирмите си в България заради растящите данъци. Колите им вече са с БГ регистрация, заради непосилния данък. При нас също се опитват да вдигат данъците - това е системата на ЕС. На тях им трябват бедни и прости хора, за да мислят само за хляба. А не за нормалния хубав живот, който заслужава всеки човек.
По този повод мнозина влизат в спор с мен, как Германия не била причина за стопанска трудност в Италия, а същата се подсигурявала от наличие на сгрешена европейска парична система.
Ако не се допускала тази държавна грешка, Италия нямало да има сегашни дългове. Както Испания, Португалия и Гърция, скоро и ние, абсолютно абсурдните дългове, които теглят държавите ни, както виждаме не отиват за нашата икономика. Къде отиват, се питаме? 
Ако хората бяха по-наясно как стават тези дългове, в които и ние влизаме сега, и ние ще стигнем до фалит по тази система, щяха да се замислят върху думите на гръцкия премиер, който се изпусна и каза, че Гърция е теглила кредити по заповед на ЕС, за да предоставя парите на Германия. Защо Германия има нужда от кредити, теглени от нашите държави, не е трудно да си  отговорим. Достатъчно е да видим миналото на Меркел и ролята и в цялата тази абсурдна ситуация.
В тази връзка ще си позволя да цитирам един от малкото интелигентни мъже, които познавам - Евгени Екимов, който заради бизнеса си в Европа вижда какви проблеми имат хората там и че са готови да емигрират далече от изкуствено прехваления у нас Западен свят - и то преди 4 години, през 2013 г.:
"Със сигурност бизнесът и икономиката в Бг ще живнат и ще претърпят драстичен ръст! Това не е мое мнение, а на боса на най-сериозната марка в областта на енергийните напитки, с когото имах честта да разговарям за кратко. Истинската рецесия ще настъпи в Италия и Испания, по простата причина, че са мудни, мързеливи, с безпочвено самочувствие. Не случайно гъвкавите фирми разпродават всичко, каквото имат (станах свидетел в Италия) и ако някой управник тук не прецака работата, което е съвсем възможно, мисля, че ще ги отнесем икономически, по редица фактори (не ми се изброява. защото ще стане много дълъг постът). 
Глупавите италианци се възползват от правото си  да духнат в Щатите, само дето не подозират, че никой няма да търпи своеволието там. Дори и икономически "никой" - какъвто съм аз, го усетих. Уж богат търговец на имоти ме умоляваше да му дам 20 000 евро за автомобила му Ауди R8 , само и само да има кеш, за да закрепи този месец.
Каквото и да стане, не трябва да спираме пътя, по който сме тръгнали сега, а ако някой се сети да вдигне сериозно ДДС при внос, в Бг -например, за да стимулира производството, бизнесът го чака сериозен възход. Но това е само моя теория, може и да не съм прав. За справка-в Бразилия ДДС за внос е 103%"

Бог да ни пази!






Коментари

Публикуване на коментар