КЪДЕ Е ИСТИНАТА ЗА БЪЛГАРСКАТА ИСТОРИЯ И ЗА КРАДЕНЕТО ОТ НЕЯ?

Един въпрос, който ми бе зададен в далечната 2011-та година от Иво Грънчаров - перфектен икономист и лаик в историята, но с по-добри анализи и познания от 99 % от официалните ни историци. Той написа всичко това, след като чете мои коментари във фейсбук, свързани с агресивното заличаване на българската история с помощта на БАТИКАН през последните 5-6 века. По това време и заради тези теми бяха блокирани два мои профила във Фейсбук с общо 10 хиляди последователи в тях.

Цитирам го:

ИВО:
Тези неща, които откривам за себе си - те са всеизвестни факти, т.е. публично достъпни. Дали ги виждат всички - не знам. Но аз досега не съм ги знаел, тепърва ги откривам за себе си и се убеждавам, колко наивно сме се отнасяли към часовете по история - как сега виждам, че историята не е това, което е.

Във Ватикана се пази История на България от Петър Богдан Бакшев, писана 100 години преди тези на Клайнер и Паисий. Казват, че там се пазят 4 от 20-те глави на книгата. Останалите са изчезнали. Наистина не е лесно да се изземе всичко по една тема, но е лесно да се напише фалшива история.

Ето още едно парченце от пъзела, като споменаваш Ватикана, което си бях намерил и което ни връща чак в древния Рим: хан Севар и император Септимий Север - едно и също лице ли са? Въпреки, че живеят според историята с 500 години разлика. Наследник на Север е Каракала, на Севар е Кормес или Кормисош - може би близки имена... Септимий означава седми. Според именника на българските ханове, хан Севар е седмият или осмият български владетел. След Север в Рим настъпват смутни времена, династията се прекъсва и започва нова. След Севар родът Дуло престава да управлява и е заменен от рода Вокил след смутни времена и гражданска война.

Ето и още нещо - според привържениците на "новата хронология" управлението на династиите на Палеолозите във Византия и на Плантагенетите в Англия са идентични, макар и с няколкостотин години разлика. Така според тях на управлението на Андроник III Палеолог кореспондира Ричард I Лъвското сърце. Помислих си, а какво става в България по това време? Тогава на трона е Михаил Шишман. Възможно ли е, казах си, да има нещо общо между Ричард и Шишман тогава?


Единственото, което открих е следното:
След като Ричард е убит, части от него са погребани във Франция, в градчето Шале. То се изписва като Chalus. Михаил Шишман, загива в битката край Велбъжд, водейки сражения край днешната Колуша, Кюстендил - там е една от хипотезите и за неговия гроб. Chalus и Колуша - почти идентично звучат. Други части от Ричард се твърди, че са погребани в Руан. Колуша е недалеч от връх Руен, Осогово. Странно, нали?
Познай какъв е гербът на Шишманци? Три лъва един върху друг. А на Плантагенетите? Трите лъва - един върху друг.

Ако се върнем по-назад - в Англия има един крал Стивън де Блойс, след когото започва династията на Плантагенетите - по неговото управление има гражданска война и някой си благородник Болдуин, с помощта на френската императрица Матилда презвема трона. Императрицата го прави първият ърл на Девън.

В България, но 200 годии по-късно Ивайло води гражданска война и с царица Мария управлява за кратко България, докато във Византия току вече на трона е първият представител на Палеолозите.

Болдуин и Ивайло? Валдвин - Иваил - звучат ли близо?
Матилда и Мария? Плантагенети и Палеолози? Три лъва?
А ърл на Девън и битката край Девна, в която Ивайло побеждава византийците? Девна е селище недалеч от днешния Котел, не става дума за днешната Девня. Колко близо звучи всичко...

Паисий пък, откъдето е черпил своите сведения за историйката си, както си я нарича, казва, че българите произлизат от Мосох - внука на Ной, който се поселил на север. И казва, че имало една страна в Московската земя, която се казвала Скандавия. Скандавланите, както ги нарекли после Славяни - тръгнали на запад и стигнали до Балтско море и там се съюзили с германците. Казва още, че приели вярата им, но от всички славяни, те говорили най-добре славянския. После решили да се върнат по родните земи, но русите и московланите не ги пуснали и започнала война. Те победили и се заселили край Волга и оттогава били наречени волгари или болгари - там, където Волга течала от юг на север.

Интересно, че Волга наистина тече от юг на север в участъка от изворите си до едно езеро далеч на север от Москва - и после тръгва на юг. Доста точно описание за един монах, който никога не е ходил там.

После казва, че българите останали там до към триста и някоя година и после тръгнали на юг.

И казва още, че първите български царе са Вукич и Драгич. Историята не познава такива, нали?
Но аз се порових и открих едни интересни данни за славяните от племето ободрити. Те са имали водач на име Вышан и сина му Дрожко. Ето ти ги Вукич и Драгич - и се били рамо до рамо с франките на Карл Велики. Вукич според Паисий побеждава Дагобер от Меровингите, а според историята Вышан побеждава Драговит - крал на велетите, които са някакви сакси.

Да не говорим пък, че според Блазиус Клайнер първият ни владетел се казва Реан. Според историята Реан всъщност е владетел познат като Кеанус Магнус - повечето историци го отъждествяват с Крум.

Интересното е, че Крум или Кеанус Магнус звучи като Карл Велики или Карлус Магнус. А още повълнуващо е, че според данните Крум и Карл Велики умират в една и съща година - 814.

Защо не ги учим тези работи по история?? Кажи ми сега, къде е истината? Кои сме ние?


А при такава спорна ситуация нито една национална доктрина няма да отстъпи и да каже - да, моята история е открадната от други. 

Ако продължа с примера: Бащата на Испор е Кубрат или Курт, а дядо му се казва Гостун. Бащата на Ингвар се казва Крьоекр, а дядо му Гостомисл. Поразително!

А според историята Аспарух и Игор имат разлика от 200 години.
Ако добавим към уравнението и Стефан I - основателят на Унгария - става още по-сложно. Стефан или Ищван е роден с име Вайк или Вук - което значи Вълк, също като името на Кубрат или Курт - това е вълк. Бащата на Вайк се казва Геза - също като Гостун и Гостомисл. В семейството на Ищван има български примеси - майка му или баба му беше българка, а дъщеря му се жени за българския цар Гаврил Радомир. А от времето на Аспарух са минали 300 години. В същото време Паисий твърди, че българите влизат в Панония, днешна Унгария и остават там много дълго, което значи, че сме почти идентични. Странно е, че наскоро и едно генетично проучване в Европа показва, че като изключим съседните си народи, българите са генетично най-близо до унгарците, австрийците и хората от Северна Италия - именно земите, където се смята, че е имало ранни български поселения.... Да продължавам ли? Мога до сутринта да ти разказвам за още много съвпадения!

Откривам много съответствия между събития от нашата история и събития и личностти от други истории на други народи. Още никой не ми дава отговор на въпросите, които възникват у мен. Например защо хан Аспарух или Испор минава Дунава и основава град на име Плиска и защо княз Ингвар или Игор преминава Даугава или Дуна и основава град на име Плисков или Псков. Как е възможно? И още много такива подобни... Просто ме побиват тръпки като попадна на такива очевидни съвпадения. Къде е истината?


Коментари

Публикуване на коментар