КЪМ НАШИТЕ ЕМИГРАНТИ: АКО УТРЕ ВСИЧКИ ИЗБЯГАМЕ ОТ БЪЛГАРИЯ, КАКВО СЛЕДВА?


Пиша това Във връзка с една изумителна, но пък толерантна и глобализирана новина от Германия - Цитирам:
 "Сирийски бежанец с четири съпруги и 23 деца заяви, че получава 360 хил. евро в помощи годишно в Германия. Мигрантът, познат като Газия А. е избягал от Сирия миналата година със семейството си, пише The Daily Express. Семейството му може да получава повече от 360 хил. евро годишно в помощи според социалните."

На първо място тази новина бързо ще се разчуе и ще повлече още милиони уж бежанци към толерантна Германия и към цяла Европа. От друга страна, за да смогнат бюджетите в Европа да изплащат социалните помощи на всички 20-30 деца на един уж бежанец, данъците няма да стигат в този си вид и нищо чудно да скочат, въпреки че и сега европейците се оплакват от огромните ставки за данъци и такси.

Замислих се за нашите бежанци, които бягат уж от ниските заплати в България и отиват да мият чинии за 5 евро на час, примерно (това е по техни признания) - като се вдигнат още данъците, колко евро ще им останат от "достойната" работа? За да им стигат и да им остават да пращат на роднините си в България.

За всички, които плащат данъците си в Германия и чужбина, питам - скоро дали ще има европейци в Европа? Тези бежанци ще раждат все повече, данъците в Европа ще скачат, за да покриват техните деца, нали? А ние с нашите данъци тук храним България. 1-2 милиона работещи българи правят над 90 милиарда лв. БВП. Ами ако тук работят и другите 3 милиона избягали, вместо да мият чинии и тоалетни и да хранят арабите, България ще е № 1 в Европа, нали?

Начетох се на позитивни коментари, че всъщност не съм права да пиша за миенето на чинии, нямало срамна работа, нищо, че сме плащали пак ние образованието на тези наши "бежанци" от държавните поръчки в университетите.

Защо да не са толерантни и да хранят арабските деца? Защо да се делим?
Още повече, че докато тези, които мият чинии (след много спорове в мрежите все пак всички се съгласиха, че от 2-3 милиона наши емигранти в чужбина, наистина успелите са толкова малък процент, че по-добре да не го коментираме) работят в емиграция, ще са най-големия инвеститор в България - с около 2.5 милиарда годишно от изпратените левчета до роднините тук.
Такаааа..... Да сметнем колко пари пращат на роднините си тези обидени на моите думи емигранти: Както и да ги смятам, излизат около 60-80 евро на месец. Значи те изкарват впечатляващо много пари в чужбина и на ден заделят по 1-2 евро в касичка, за да пратят на бедните си роднини тук...
Аз без да работя в чужбина за 3000 евро давам много повече на майка ми, чиято пенсия е 123 лева. На дъщеря ми също, защото учи и трябва да й помагам.
Умопомрачително! Браво! Това пак е нещо, ще кажете. Все пак като изкарват 3000 евро на месец, няма да пращат повече от 2-3 % от заплатите си я... Ще започнат бедните им роднини много да харчат и после?
През последните дни много ядосани емигранти ми писаха как не са съгласни с думите. Добре! Всеки с правото си. Аз също не съм съгласна да лъжат децата ни колко е хубаво да са емигранти. Да живеят по 10 човека в един апартамент, с обща баня и да ходят до тоалетна по график. Не си представям така успеха на българите по света. Така живеят клошарите.
Не искам нашите умни и добри деца да повярват, че това е успех и да тръгнат към Терминал две с празни надежди. За мен те са най-важни за утрешния ден на България. Децата на емигрантите ни нямат изобщо представа за България, дори езикът не знаят повечето от тях.
Но децата ни тук трябва да ги научим да са българи.
Защото, скъпи емигранти, ако всички ние избягаме от България, както и вие, няма да има нито Българи, нито България!

Това е страшната истина.
Питах много от вас какво ще стане, ако всички поумнеем и избягаме от родната земя.
Всички до един ми казахте: Това няма как да се случи?
Защо?, питам аз. Да не би да сме толкова глупави, че да не можем да мием чинии за 5 евро на час като вас? Вие отговорихте: Все някой ще остане в България!
Чудна логика! Просто не ви се иска всички да сме избягали като вас, за да има къде да се връщате все някога. И при кого.
Пак ще кажа, за да не се чудите защо питам какво ще стане с България, ако изягаме всички по примера на нашите емигранти? Това питам с цел да разберете, че ако всички сме като вас, България ще изчезне. Елементарно. Значи емигрантите трябва да осъзнават, че тяхното бягане не е повод да се гордеят, че са много умни и отиват на лесното и сигурното. Левски защо не е бягал, а с цената на живота си е спасявал България? Той ли е герой, на който да подражаваме, или милионите бягащи по негово време, за които нищо не знаем? Това е истината, колкото и да не ви харесва. Всеки има право на избор, но не трябва да даваме пример на децата ни да бягат от трудностите. Затова даваме за пример герои като Левски, нали? Борят се, да не му е било лесно? Сега да не е по-трудно от неговото време? Хайде да мислим с мозъка, не със задните части
А утре, като стане зле за живеене и в Европа, и в Щатите - а нещата натам отиват, къде ще бягате? На Луната ли?

И в подкрепа на думите ми ще цитирам един велик българин. Макар и сърбин наполовина, но в сърцето истински българин! И на него ли ще се сърдите?


Коментари