КОИ СА ВСЕЛЕНСКИТЕ ПРИНЦИПИ ЗА РАДОСТ И ЛЮБОВ

Докато всички мои самотни приятели казват: "Няма вече истински жени", а неомъжените ми приятелки са категорични: "Няма вече истински мъже", времето отлита и изобщо не ги пита защо не отворят сетивата си към Вселената и да се разберат с нея. Защото точно тя е подготвила всички хубави, незабравими или трудни моменти за нас. 
И докато се тюхкаме и се чудим: Къде ли ще стрещна любовта? Дали ще я срещна? Кога? - ангелите в небето искрено се забавляват с човешките ни тъгщи и усмивки. 
Мъдреците обаче векове наред ни потварят: Живейте според законите на Вселената. Те не са никак сложни. Ето и Четирите Вселенски Принципа:
Първи принцип:“Който и човек да срещнеш, той е правилният” 
Защото никой не идва в живота ни случайно. Всеки ни учи на нещо или ни помага да се справим със ситуацията, в която се намираме.
Втори принцип: “Каквото и да се е случило, то е единственото нещо, което е можело да се случи”
Защото това, което сме преживели, не е могло да се случи по друг начин. Защото ни е накарало да си научим урока и да продължим напред. Всяка случваща се в живота ни ситуация е абсолютно правилната, дори ако провокира разбиранията и егото ни.
Трети принцип: “Всяко нещо започва тогава, когато трябва да започне”
Защото започва в правилния момент. Нито по-рано, нито по-късно. Когато сме готови за нещо ново в живота си, то също е там, готово да започне.
Четвърти принцип: “Това, което е свършило, е свършило”
Защото то свършва, за да помага на развитието ни. Защото, обогатени от тези минали преживелици и опит, е по-добре да забравим за тях и да продължим нататък.
Защото не е случайно, че четеш тези думи. 
Ако те са докоснали, значи времето е дошло. Времето да проумееш, че дори всяка снежинка пада точно там, където трябва...
Ще попитате за любовта?
Не можеш да накараш някого да те обича, можеш само да му го позволиш...




Коментари