Деградиралите пишман-звезди срещу истинските герои на България



Изминалата седмица показа, че Вселената винаги намира баланса между черното и бялото, деня и нощта, слънцето и облаците...
Докато родни пишман-звезди, които би трябвало като идоли на децата ни да бъдат пример за подражание, ни отвращават с деградацията си в едно реалити, излъчвано в национален ефир, други българи покоряват световни величини. Които за жалост остават малко незабелязани на фона на пошлотията и ниските страсти, които ни се изливат с рога на изоболието от национален ефир.
Докато у нас ежедневно научаваме за нови безумни поправки в учебниците по история, направени от явни предатели на българщината,  българският екип -  Илка Антонова, Светлана Герасимова и Павлина Рибарова, 
бе удостоен със специалната награда на журито за иновативен подход при работа с литературни текстове на Международния панаир на книгата във Франкфурт с учебника по френски език за 11. клас на „Просвета“ ENVOLS. Пак по време на панаира във Франкфурт България бе фаворит - за първи път български автор влезе в номинациите за престижната награда „Астрид Линдгрен” за 2017 г. Сред най-изявените имена в световната детска литература вече има и българи  – писателката Юлия Спиридонова и художникът илюстратор Любен Зидаров.
По традиция българските деца отново печелят първите места на олимпиадите по света - този път от XXI Международна олимпиада по астрономия, проведена в Смолян. 7 медала – един златен, два сребърни и четири бронзови, спечелиха учениците от България. След тях са Русия, Италия, Корея и други.
Както децата, които са нашето бъдеще, така и древното ни минало ни носят ежедневно добри новини от цял свят. Един от най-популярните сайтове за исторически и културен туризъм - Archaeology Travel, публикува статия на Томас Доусън,  професионален археолог - пътешественик, озаглавена: "Оставете Италия и Гърция! Време е да посетим България". В статията авторът подробно описва предимствата на България в този вид туризъм, който дава нов прочит на световната история и нейното зараждане. Първото обработено злато в света с над 8-хилядна история, най-древният действащ град в Европа, древните гробници  на траките, над 6000 крепости и стотици манастири. 
България е дестинация, която наистина си заслужава. Ако обичате историята и пътувате, за да разберете повече за миналото на местата, които посещавате, България е вашето място. Каквото и да обичате - археология, култура, природа, религия, градска среда, храна - България може да ви го предложи", пише в заключение Томас Доусън.
А нас ни остава да се замислим - оценили ли сме всичко това? Или си оставаме нихилисти.






Коментари