ДОКАТО МРЪНКАТЕ И МИЕТЕ ТОАЛЕТНИ В ЛОНДОН, НИЕ ИЗГРАЖДАМЕ БЪЛГАРИЯ

Казвате - България била малка (вече нагледно показах, че сме в топ 10 на Европа по големина), била бедна, нямало възможност за развитие на хората. И дори заплашвате, че отивате на Терминала да бягате в Лондон. А там миете чинии, тоалетни и всичко, което е "нормално" висшист да работи в чужбина.
Да де, като сме бедна държава, защо толкова голтаци, станали политици - вече са милиардери? Като няма възможности за реализация тук, защо като отида в Македония ме питат как могат да си изкарат български паспорт? Защо на морето руснаци и украинци ме питта как могат да станат български граждани? Защо в Гърция и Италия ме питат как да си прехвърлят фирмите в България, защото не искат да плащат скачащите до и над 70 % данъци? А ние тук - само мрънкаме! Като не ви харесва - променете България както искате да бъде. Като миете чинии в Лондон - каква полза от вас?
Веднага някой умник отговаря: Благодарение на емигрантите, които пращат пари в България, техните роднини живеят добре.
Моля? И трети клас ли нямате? Да смятате?!
През последните 30 години от 9-10 милиона останахме половината тук. Да спасяваме положението. "Мозъците" изтекоха да мият тоалетни, както се вижда за този четвърт век.
Тия като нас "без мозъците" - от общо 6 милиона българи, 1 милион са роми, 2 милиона - пенсионери, друг 1 милион учащи, 1 милион прави и здрави българи нито работят, нито си търсят работа... Та остават 1 милион българи, които работят и техният БВП е 100 милиарда годишно. 100 МИЛИАРДА! И всяка година расте!
Да видим сега "мозъците" как помагат на България с помощи от техните чуждоземски заплати. Тук са 1 милион работещи - дават 100 милиарда  годишно на България. В чужбина са над 3 милиона българи и дават 1-2 милиарда на година. Нещо да кажете за българите тук и в чужбина? Единственият плюс е, че поемат чужд опит, от развитите икономики. И ако някой ден се върнат, ще донесат този опит.
Но те не помагат на България. Те хранят чужди икономики. Както ние тук - 1 милион българи правим 100 милиарда БВП, така те го правят, но не в България.
С нашите данъци, ние останалите в България, храним и техните деца, и техните родители. Те, с техните приходи и данъци в чужбина, хранят чужди деца и чужди родители.

Това е грозната истина! И е време да си я кажем!






Коментари

  1. Бравос, споделям визията, обаче малко по-позитивно...
    Работещите в страната са доста повече. Голяма част от младите, завършващи европейските университети вчера- днес се връщат с амбицията да работят за благото на държавата. Впрочем намирам за добро че част от населението емигрира. Така остават само хора които наистина вършат работа и милеят за страната си.

    ОтговорИзтриване
  2. Браво за класическият коментар!!!! такава е истината на Българите ,които мислят само за собствения си живот, и изоставят тука деца, родители и баби и дядовци.Не важи за учащите Българи.

    ОтговорИзтриване
  3. ЗАТРИХА ПОСЛЕДНАТА ЦАР ФЕРДИНАНДОВА ПАЛМА - ВАРНА-ГРАД - 24.10.2016.

    ОтговорИзтриване
  4. предпочитам да мия тоалетни отколкото да живея в кенеf.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Кенеф е къщата на родителите Ви, предполагам, и затова не искате да живеете в нея.

      Изтриване
    2. Много добре даже е написано, въпреки че зависи кой от каква гледна точка го гледа живота! Но за всички беди сме си виновни ние българите! Като бягате да миете кенефи и ревете за България кво постигате???? Същото което тук постигат тия които реват в страната, но нищо не искат да направят. Масово искат работа и яки заплати, но защо не се замислят че тази работа и заплати за да дойдат, трябва някой друг ОТГОВОРЕН и РЕШИТЕЛЕН човек да се напъне и да отваря фирми, да финансира даден бизнес и разни готовани да дойдат на готово и да взимат едни заплати и осигуровки и отпуски и други блага, без да им пука как се организира един бизнес и как трябва да се развива! Повечето които БЯГАТ от БГ за да отидат на готов ред са такива хора ГОТОВАНЦИ и РОБИ като мислене!!!!!

      Изтриване
    3. Здравейте.
      Прочетох статията и разбирам вашата позиция, но това е само гледна точка. За огромно съжаление реалността е друга. Държавата ни се управлява от предатели и точно в това се корени проблема. Всеки, който е напуснал страната ни го е направил по принуда, защото какъвто и сериозен проект да започнеш да реализираш в милата ни родина се сблъскваш с реалността и се оказва, че този проект, който си започнал да реализираш не лежи на добра основа в собствената ти родина мила и ограбвана от некадърни хрантутни политици. Аз, лично съм се сблъсквал с тази реалност и в близко бъдеще не виждам сериозна промяна на реалната действителност в България. За всеки нормален гражданин е важен стандарта, но за огромно съжаление средната класа в България е унищожена и това е сериозен проблем. На този етап в родината ни цари дяволска държава в държавата. Единственото с което не мога да се съглася с написаното в статията е, че избягалите българи остават само 2-3 милиарда на година. Това не е така, защото много домове са закупени, построени и ремонтирани с пари изкарани в друга държава. Много средства постъпват по български банкови сметки от банкови сметки в други държави. Реалната цифра е значително по-голяма. Българите напуснали родината си не са го направили от добра воля и те не са виновни за факта, че собствената държава не ги предизвиква да останат, за да заработват и да харчат в собствената си родина. Страна без добра държавност е като кола без кормило, нито наляво, нито надясно, а единствено направо към собствения джоб. Благодаря, че ме предизвикахте със тази статия да напиша своята гледна точка.

      Изтриване
    4. Като не сте съгласни-добре,че сте избягали-също,но защо гласувате за това корумпирано правителство пак БЕ? Не знаете как се купуват цигански гласове!След изборите сега,циганите от Ст.Загора цяла нощ се пирували!Защо ли?

      Изтриване
  5. Статията е интригуваща и определено изказва силна личностна позиция. Не мога, обаче, да не се запитам, къде всъщност се намират мрънкащите хора - извън България или в нея.
    Няма нищо нормално в това висшисти да мият тоалетни в Англия, България или където и да било другаде, но за съжаление се случва. Не е нормално също така `голтаци - станали политици` да са милиардери и не смятам, че това е адекватен пример за професионална реализация. Със сигурност има хора, които желаят да получат българско гражданство, но интересно би било да узнаем техните мотиви, защото едва ли животът им в Македония, Украйна или Русия е крайно тежък или невъзможен. Доколкото се отнася до бизнесът, разбира се има десетки желаещи да преместят фирмите си в родна България, но дали това не е следствие на множеството възможности да избегнат и така ниския корпоративен данък, както и да си спестят някое и друго евро от заплати. И въпреки това смятам, че страната ни трябва да продължава да привлича чуждестранни инвестиции, но мислейки първо за благото на собствените си граждани, което в момента не винаги е случаят. Относно БВП мога да кажа само едно - жалко е какво се случва или по-точно не се случва с тези пари.
    Въпреки всичко изписано и казано по тази тема както тук, така и на много други места, фактът си остава факт - всеки сам избира как и къде да живее живота си!

    ОтговорИзтриване
  6. Кенеф е къщата на родителите Ви, предполагам, та затова не Ви се живее в нея.

    ОтговорИзтриване
  7. Истината е, че никой не бяга от хубавото!
    "Да де, като сме бедна държава, защо толкова голтаци, станали политици - вече са милиардери?" - това също е истина.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ето това е разумен въпрос. Вие Juliana, не можете ли да си отговорите на него? Само се огледайте малко наоколо, вижте какво става в нормалните държави и отговорът е очевиден. В нормалните държави в политиката могат да влезнат само хора които:първо са учили и то не къде да е, а в най-престижните учебни заведения.И второ:за да си в политиката, трябва предварително да си достатъчно богат. Тези две условия са напълно достатъчни и още повече, считат се за ...необходими за да може някой да се опита да направи политическа кариера. В България за съжаление, политиката е място което е благодатно за кражби и възможности да се направят големи пари! Дори един ученик в първите класове, може лесно да пресметне, че ако президента или един министър взема 2000-3000лв. заплата и за 200 години, няма как да станен милионер!

      Изтриване
    2. Е, сега стана ясно как "1 милион българи правим 40 милиарда БВП, така те го правят, но не в България. " Е, затова тук остават тия българи с общестевните поръчки и проектите. Осталите на терминала. Та, хайде - със здраве...

      Изтриване
  8. Уважаема Деница, къде живеете сега и къде сте живяли преди в България. Може би сте видяли малко от страната. Уверявам Ви, че Бургас, Пловдив, София, Варна, Смолян, Троян, Рила, Пирин и Родопите и много други места са много красиви и не приличат на кенеф. Места които приличат на кенеф има навсякъде. Първия пример, за който се сещам е на 100 км. от Ню Йорк.

    ОтговорИзтриване
  9. Найтингейл..много българско име..личи Ви,че имате опит с готованковци и роби..вероятно като робовладелец!?..преди да коментирате би било добре да знаете,че не парите,а хората са истинският ресурс,бъдете здрава :)

    ОтговорИзтриване
  10. Найтингейл..много българско име..личи Ви,че имате опит с готованковци и роби..вероятно като робовладелец!?..преди да коментирате би било добре да знаете,че не парите,а хората са истинският ресурс,бъдете здрава :)

    ОтговорИзтриване
  11. То и в България се мият тоалетни. Малко ли хотели има по морето ?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Точно така! а да си забелязал етноса, който мие тоалетните у нас? Българи не съм виждала. Както и в камионите на Чистотата. Което какво означава? Че ние сме циганите на Англия

      Изтриване
  12. Някой няма ли да каже истината ,че Комунистите никога не са си ходили от властта и така наречените Предатели са всъщност те и техните деца и внуци ??????

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар