КЪМ СТОИЧКОВ - ПРЕДИ ДА СМЕ ЗВЕЗДИ И ЖУРНАЛИСТИ, НЕКА СМЕ ЧОВЕЦИ



И на трите снимки съм заедно с огромни световни знаменитости, прославени не само между няколко милиона българи и запалянковци, а любимци на няколко поколения многомилиардно земно население. 
Нито една от тези снимки и нито едно от интервютата ми с тези звезди не са правени по разрешения начин, напротив.
Ето - Уесли Снайпс и Лоренцо Ламас са хванати без да очакват. 



Единият пред хотела в София, където беше настанен, а другият - на аерогарата, преди да излети след края на снимките в столицата ни. Видимо притеснени от наличието на журналист и фотограф, при изрично изискване да не бъдат снимани и интервюирани при идването си в България, тези световни звезди не ме набиха и не счупиха фотоапарата на колегата. Напротив - отговориха на всичките ми въпроси, а Спайпс дори ми подари букета, който беше взел за жена си. Както се вижда на снимката.



Морган Фрийман пък интервюирах на частно парти в хотел Карлтън в Кан, по време на фестивала, където нямаше нито един допуснат журналист от над 2000 командировани колеги от цял свят.
Това е първото  интервю на Фрийман за БГ медия -  2005 година. 
Охраната като видя, че правим интервюта и снимаме, любезно ни помоли да напуснем залата - без бой :) 




Независимо дали сме златни или сребърни топки, световни или регионални звезди, журналисти или миньори, на първо място нека сме човеци, г-н Стоичков!
Аресията ражда агресия, казва нашият мъдър народ. Който вади нож, от нож.... - пак мъдростта на народа ни, от който сме част и ние. 
А казват, че Бог е любов! Нека сме по-близо до Божието начало, колкото и да ни е трудно. В тези размирни времена, само човещината ще ни съхрани.







Коментари