петък, 26 август 2016 г.

МЪДРЕЦИТЕ КАЗВАТ: ЗА ДА СИ БОГАТ - УЧИ!

Мъдреците казват: За да си богат, трябва да учиш. Но не само ти - и баща ти, и дядо ти да са учили!!! Да са работили върху развитието на гените си!!!
За всички цървули, които от камбанарията на сбърканото 45-годишно соцпромиване да се получават заплати, без да се работи, и да крадат, защото е държавно днес - 2016-та година живеят и мислят, все едно е 1986-та!!! Уви, другари комсоМОЛЦИ, КОМУНИЗМЪТ СВЪРШИ И С НЕГО СВЪРШИ МЪРЗЕЛЪТ! ВРЕМЕ Е ДА РАБОТИТЕ! ЗАЩОТО РАБОТА ИМА И ТО ВИСОКОПЛАТЕНА. ТЪРСЯТ СЕ 50 000 БЪЛГАРИ САМО В АЙ ТИ СЕКТОРА, КЪДЕТО ЗАПЛАТИТЕ СА КОСМИЧЕСКИ. И НИКОЙ НЕ ИСКА ДА РАБОТИ!!!
Не да ми говорите за патриции и плебеи, защото аз започнах да работя като журналист през лятото на 1995-та без заплата и така работих 2 години. Само с хонорар, тоест ако работя, получавам пари. И така работих по 18 часа на ден, за да изкарам хонорари колкото заплата. И на година изкарвах за един апартамент. С интелектуален труд, с писане. Защото и баща ми, и дядо ми бяха хора на словото. А аз започнах да пиша стихове едва 5-годишна. Защото ТЕ се бяха погрижили за моя интелект преди да се родя!!
А за вас работа няма!!!! ТЪРТЕИ!
Всеки ден получавам в бизнес мрежите апели, че се търсят специалисти и фирмите предлагат работа за специалисти - заплати от 5 хиляди лева за старт, плюс 1000 лева бонуси. И никой не иска да отиде и да работи за тези пари. Значи българите имат пари, без да работят. Близо 1 милион здрави и прави българи нито работят, нито си търсят работа. От нас 2 милиона са пенсионери, 1 милион в работна възраст цял ден са в чата и не работят, 500 хиляди са на държавна служба и нищо не правят, и 1 милион българи само работят. А вие ми обяснявате как няма работа и кои са плебеи, кои патриции. СРАМ сте за българския род!!! СРАМ! 


Ето и едно заглавие, което дава яснота за какви ТРУДОЛЮБИВИ българи говорим:Шок! 690 000 българи не искат да работят - Блиц

www.blitz.bg › Новини › Икономика

17.05.2016 г. - За сметка на това тази година намаляват обезкуражените безработни - тези, коитоне търсят работа, защото не вярват, че ще ...

и още:

http://www.blitz.bg/news/article/411913

До къде се докарахме: Младите не възприемат труда като ценност, разчитат на родителите на гурбет

Голямото предизвикателство е кой и как ще успее да активизира хората, извън пазара на труда
Смолянски работодател измисли интересен начин да мотивира младите си работници да ходят редовно на работа. Всеки, който има пълен месец без отсъствия, получава по 100 лв. бонус върху заплатата. Работодателят бил принуден да въведе поощрението заради липсата на трудова дисциплина и нехайно отношение, въпреки че организирал за своя сметка транспорта на работниците до фирмата. С този пример бяха илюстрирани трудностите на бизнеса не само да намери кадри, но и да ги задържи, на дискусия "Демографското развитие на България - изчезващ вид ли са младите предприемачи"."Трудът не се възприема като някаква ценност и източник на богатство сред младото поколение", показва проучване на Института за изследване на населението и човека към БАН. Този факт, наред с намаляване на броя на младите хора у нас, задълбочава още повече проблема на бизнеса с намирането на подходяща работна ръка.

"Значителен резерв за повишаване на заетостта има сред икономически неактивното население", смята проф. Катя Владимирова от БАН. Това са хората, които не работят, но и не търсят работа и техният брой е почти колкото този на регистрираните в бюрата по труда безработни. "Не става дума за хора, които са на социални помощи и вероятно част от тях са в сивата икономика, което означава, че не плащат данъци и осигуровки. Затова са необходими сериозни мерки за ограничаване на сивата и престъпна икономика", казва проф. Катя Владимирова. Висок е и процентът на младите българи, които не учат и не работят, но и не желаят да работят. Издържат ги родителите им, обикновено заминали на гурбет в чужбина. "Тези млади хора смятат, че ако се хванат на работа, ще получават по-малко пари, отколкото им изпращат родителите", казва проф. Владимирова.
По тази тема ще цитирам и екстрасенса Александър Шепс - той изброи  навиците, които водят хората до бедността и не им позволяват да подобрят материалното си положение. Както винаги, всичко гениално се оказва просто. Ако изкорените у себе си седем навика, според него скоро ще усетите положителни промени по отношение на своите финанси.
Навикът да се оплакваме
Ако човек постоянно се оплаква – например от недостиг на пари или от нещастния си живот, в съзнанието му се изграждат негативнинастройки, които го водят към проблеми и безпаричие. Разказвайки на някого за своите нещастия, човек сам се настройва за негатив. А отдавна е известно, че думите и мислите се материализират. Оплаквайки се от живота си, ставаме още по-нещастни, тъй като мислим за лошото и излъчваме негатив. А според Александър Шепс парите никога не отиват при мрънкачите.
Навикът да искаме всичко на момента
За да спечелим пари и да живеем безгрижно, са необходими усилия. А на бедния човек му е нужен мигновен резултат. Човек никога не може да забогатее, ако се страхува да работи, да положи повече усилия, бяга от риска и се притеснява постоянно да не сгреши. Помнете, че нищо не се дава просто.
Навикът да работим работа, която не ни харесва
Александър Шепс твърди, че не може да постигнем успех в онази сфера на дейност, която не ни носи радост и не ни интересува. За да привлечем парите, трябва да се занимаваме с нещо, което радва душата ни. Само в този случай човекът истински ще се стреми към висока заплата и ще може да забогатее.
Навикът да завиждаме
Завистта не само няма да доведе до богатство, но и разяжда човека отвътре, води до болести и пълна самота. Завиждайки на чуждия успех, човек постоянно се намира в негативно настроение, което не му позволява да действа и да върви към реализирането на своите планове.
Навикът да икономисваме
Има неща, от които категорично не бива да се икономисва: това са здравето, децата и образованието. Освен това трябва да се избавите от навика си да купувате само най-евтиното. Треперейки над всяка стотинка, човек никога няма да привлече парите към себе си.
Навикът да убиваме времето
Човек трябва сам да управлява времето си, а не времето да го управлява. Парите няма да се изсипят върху главата на онзи, който безцелно пилее минутите и часовете от своя живот. Александър Шепс препоръчва да не губим време и да не отлагаме това, което можем да свършим на момента.
Навикът да чакаме
Съществува определена група хора, които постоянно чакат подходящото време и търсят причина, за да не реализират плановете си именно сега. Например човек с такъв навик, мечтаещ да започне собствен бизнес, постоянно чака момента, който трябва всеки момент да настъпи. А междувременно той бездейства, тъй като или не е сезонът, или ремонтът у дома не е довършен, или не му дават кредит. Но благоприятният момент никога няма да настъпи. Ако имате цел, трябва да се стремите и да действате за осъществяването й именно сега, иначе тя никога няма да бъде постигната.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

НАШ ИЗСЛЕДОВАТЕЛСКИ ЕКИП ДОКАЗА: ПРЕДЦИТЕ НИ СА ИМАЛИ ЛЕК ЗА ВСИЧКИ БОЛЕСТИ

Екипът "РУНИТЕ ГОВОРЯТ" направи серия от изследвания на базата на древни български руни, които дават нов прочит на древната н...