АТАТЮРК, ПО МАЙКА БЪЛГАРИН, СЪЗДАТЕЛ НА ТУРЦИЯ: Който е против България, той е и против Турция

Добрата новина е, че след преврата в Турция  стана ясно, че в България всеки втори има много ясни виждания за стратегия при подготвяне и реализиране на преврат. Така че следващия път, за да не се излагат военните в южната ни съседка, първо да се допитат до нашенските експерти във фейсбук. :))))
Аз само ще припомня, че сме по-напред от всички не само с военни и стратегически познания. Европа да не ни баламосва, че сме малки и бедни. Бедни са те, дори за служебни коли нямат пари :))) Я ни вижте нас:


И кратко допълнение - във ВРЪЗКА С НЕГРАМОТНОСТТА НА БЪЛГАРИТЕ ПО ОТНОШЕНИЕ НА СЪЗДАДЕНАТА ПРЕДИ 90 ГОДИНИ ТУРЦИЯ ОТ ТОЗИ КРАСИВ ЧОВЕК АТАТЮРК, НАПОЛОВИНА БЪЛГАРИН, ПРЕПОРЪЧВАМ ДА СЕ ЧЕТАТ ДУМИТЕ МУ И ДА СЕ МИСЛИ. 
ТОЙ КАЗВА: ТУРЦИЯ Е ПОСЛЕДНАТА ДЪРЖАВА, ОСВОБОДИЛА СЕ ОТ ОСМАНСКАТА ИМПЕРИЯ. ДНЕШНИЯТ ИМ ПРЕЗИДЕНТ ОБАЧЕ ОТНОВО ИСКА ДА Е СУЛТАН. 
ПО ТРАДИЦИЯ БЕЛИТЕ ТУРЦИ УПРАВЛЯВАТ СЪСЕДКАТА НИ, ЧЕРНИТЕ СА ПРИСЛУГА. ЕРДОГАН Е ОТ ЧЕРНИТЕ ТУРЦИ: 
Десетилетия наред никой изобщо не можеше да си представи човек като него във властта. Подобни лица по–скоро бяха предвидени за прислужници, които чистят къщите на елита, на "белите турци". Никой не предвиждаше навремето, че такъв човек някога ще е във властта.http://m.dw.com/…/%D0%B5%D1%80%D0%B4%D0%BE%D0%B3…/a-19223938

ЕТО И ДУМИТЕ МУ ЗА БЪЛГАРИЯ:
"Бил съм и винаги ще бъда приятел на българския народ. Всяко българско нещастие ми причинява невъобразима болка. Турция и България трябва да бъдат приятели. Който е против България, той е и против Турция".

"Турция не е наследник на Османската империя, Турция е последната освободила се държава от Османската империя.
Ще бутам минарета на джамии, защото вдигат шум и ми пречат на Виенските валсове, които искам да се чуват в Турция.
Турция вече ще бъде приятел на Русия и никога повече няма да воюваме с нея.
Всеки, който се мисли за султан или е свързан със султанското семейство, да бъде изгонен завинаги от Турция!"
Мустафа Кемал Ататюрк






Коментари