сряда, 6 юли 2016 г.

КОГАТО НЕ СИ ЗНАЕМ ПРАВАТА НА СУВЕРЕН, ЩЕ НИ КРАДАТКогато един собственик не е доволен от мениджърите си - или ги уволнява, или спира да им плаща. Същото е и с държавата - когато суверенът не е доволен от управлението, го сменя или спира да му плаща за работата, която изобщо не е свършена. 
По всичко си личи, че 23 години ни управляват крадци, на които плащаме, за да ни крадат. 
23 години уж ги сменяме, за да спре краденето, а то всъщност расте лавинообразно. 
23 години се надяваме следващите да са по-малкото зло, а днес смемного по-бедни, по-яростни, по-близо до предела на оцеляването на българите и България. И защо?
Ако и следващите крадци са сигурни, че ще крадат безлимитно и безпроблемно като предходниците им, нищо добро не ни чака. Крадат, защото им плащаме.
А какво ще крадат, като спрем да им плащаме?
В Китай имат добри традиции с лекарите - ако семейството е здраво, си плаща за добре свършената работа на лекаря. Но ако някой се разболее - спират да му плащат, защото се е провалил в работата си.
Ако в България българите живеят по-бедно от тези, които ги управляват (а както виждаме управниците не са се лишили от нито една екстра и живеят със стандарта да петролни шейхове) значи не заслужават да им даваме заплати.
Ще им плащаме когато българите заживеят толкова охолно, колкото политиците.
Няма коментари:

Публикуване на коментар

КАЦАЛ ЛИ Е ХРИСТОС С КОСМИЧЕСКИ КОРАБ И КАКВО КРИЯТ УНИКАЛНИТЕ ИКОНОПИСИ В БЪЛГАРИЯ

Преди няколко дни черквата в село Добърско , в която Христос е изобразен с приличащата на космически кораб сияеща аура - меркаба, официал...