понеделник, 27 юни 2016 г.

ДА УСТОИШ НА ДЯВОЛА ИЛИ НА ЗЛОТО В ТЕБПравото на свободен избор - Божествен закон, който всячески искаме да нарушаваме по време на земния си път. С рамки, модели, решетки, стени, ограничения и определения. 
Уж нарушаваме правото на другите да са свободни, а всъщност ограничаваме само себе си. 
Зазиждаме себе си в рамки, правила, норми, които в повечето случаи служат на нашия поробител - сатанаилчо....
Освен правото на свободен избор, ни е дадена и Божествената способност да живеем свободно, но с това да се стараем да не пречим на другите. Защото без това морално осъзнаване, свободата се превръща в нещо различно, от Човешкото разбиране за свободен избор.
Много често трудностите ни карат да променяме себе си и много често не се променяме към добро. Променяме се, като се опитваме да ставаме лоши към другите. С цел да се защитим от следващи трудности. И така заиграваме в цирка на дявола, който само чака удобен момент, да ни сграбчи душите в жадните си зло ръчички.
И именно в труден момент ни се дава шанс да разберем докъде е съзрял за Човещината, тоест за Божественото, нашият дух.
Ако устоим на изкушението да скочим в капана на дявола, уж за да се защитим, значи сме се доближили до Божествения промисъл, който ни е дал Любовта и Доброто. 

От които винаги можем да се откажем, ако решим... 
И така да се откажем от себе си и от Божественото в нас!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

НАШ ИЗСЛЕДОВАТЕЛСКИ ЕКИП ДОКАЗА: ПРЕДЦИТЕ НИ СА ИМАЛИ ЛЕК ЗА ВСИЧКИ БОЛЕСТИ

Екипът "РУНИТЕ ГОВОРЯТ" направи серия от изследвания на базата на древни български руни, които дават нов прочит на древната н...