НЕ СМЕ ОТ РАЗЛИЧНИ ПЛАНЕТИ, ОТ РАЗЛИЧНИ ЦИВИЛИЗАЦИИ СМЕ

Жените ежедневно повтарят: Няма мъже вече! 
Мъжете реват: Жените станаха меркантилни smile emoticon
А истината е, че каквото си посял, това жънеш smile emoticon И че бедните духом обивняват жените или мъжете за собствените си несгоди....
А бедността на духа не се компенсира с нищо материално, уви! 
Ето и една сърцераздирателна мъжка гледна точка за жените - чета, тъпея и пак чета... При толкова жени, които работят повече от мъжете, изкарват повече от тях и само безделници срещат, които се чудят как да им се залепят заради.... парите:
МЪЖКАТА ГЛЕДНА ТОЧКА: "Къде изчезнаха истинските мъже в България? Истинските мъже не късат салфетки под ритмите на Галена в нощните клубове. По това време те отиват да спят, защото на сутринта ги чакат далеч по-важни дела от твоите вафли в косите. Истинските мъже ги срещаш всеки Божи ден, но не ги забелязваш, защото не карат кабриолети и не висят в лъскавите сладкарнички. Всъщност може и да не ги срещаш толкова често, защото истинските мъже излизат поне 3 часа преди ти още да си махнала гурелите от засъхналата си спирала. Не виждаш и парите им, защото те не са върху барабаните на оркестъра в кръчмата, в която ходиш всеки петък. Техните пари са в банката, на влог. Истински мъже има и ти ги срещаш всеки ден, но не ги забелязваш! А не ги забелязваш, защото те не искат да срещат теб!".


Само ще допълня за всички мъже, които мислят по горния начин - Да му мислим ние, жените, които сме имали в семействата истински мъже, смели, достойни и всяващи респект във всеки. Изграждаме мъжки типажи, които почти не срещаме после в реалността. А ако все пак срещнем, че е един-двама за целия ни житейски път. И вероятно ще се разминем с него - я е женен, я прекалено млад или прекалено стар...
Лошото е, че децата нямат добър модел за мъже - като гледат бащите си разпищолени вечер пред телевизора, как с усилия  преместват дистанционното от едната ръка в другата. Пример за мъжко поведение и чест -нула!




Както често казвам: Ако ги нямаше жените, заради които мъжете се къпят, бръснат и обличат добре, дори вече се епилират, още щяха да живеят в каменната ера...




Коментари

  1. А бедността на духа не се компенсира с нищо материално, уви!

    ДА БЪДЕМ ЧЕСТНИ - БИВА ЛИ ?!
    ИЛИ ДА НЕ ГОВОРЯ ЗА МАТЕРИАЛНОТО,КОЕТО В СЪЩНОСТ АБСОЛЮТНО НИЩО НЕ ДАВА НА ДУШАТА И СЪРЦЕТО! РАЗБИРА СЕ ПРАВЯ ЕДНО УТОЧНЕНИЕ - НЕ ДАВА НА ЧОВЕШКИТЕ ДУШИ И СЪРЦА,НО НЕ И НА ТЕЗИ,КОИТО ВСЪЩНОСТ НЕ ПРИТЕЖАВАТ ЧОВЕШКИТЕ СВОЙСТВА ,А ОТ ТАМ И КАЧЕСТВА!ИМЕННО ТЕЗИ,БЕДНИТЕ,ЗА КОИТО ПИШЕШ.
    АЗ СЪМ МУЖКО-РАЗБИРА СЕ ВЕЧЕ,И ИМАМ КОНКРЕТНО МНЕНИЕ ЗА ГОЛЯМАТА ЧАСТ ОТ ЖЕНИТЕ.И ТОВА СЪЩО СЕ РАЗБИРА САМО,НО...
    МИСЛЯ,ЧЕ МАЛКА ЧАСТ ПЛИТКОУМНИ(ДУМАТА СЪДЪРЖА В СЕБЕ СИ И УМ,НО...)МЪЖЕ ИЗМЕНИХА ОГРОМНАТА ЧАСТ ОТ ЖЕНИТЕ НИ! ЗАЩО , И КОИ ? СМЯТАМ ГО ЗА ЯСНО , НО ЩЕ ГО ОБЯСНА.
    ЯСНО Е,НАДЯВАМ СЕ,КОИ СА МАЛКАТА ГРУПА ПЛИТКИ "МЪЖЕ" ,А ЗАЩО ОГРОМНАТА ЧАСТ ОТ ЖЕНИТЕ ИМАМ РАЗЯСНЕНИЕ , НО НЕ И ОБЯСНЕНИЕ.
    ВСИЧКИ МъЖЕ ЗНАЯТ И ПОМНЯТ,ЧЕ БЪЛГАРКИТЕ НИ БЯХА ОСВЕН ЛЕПИ И... И ЖЕНИ. ИСТИНСКИ И В ГОЛЯМАТА СИ ЧАСТ... ЧЕСТНИ ;)
    НО... ВИДИТЕ ЛИ,ПОЯВИХА СЕ В ЕДИН СКРЪБЕН ПЕРИОД ЕДНИ "БЕДНЯЦИ" , КОИТО ЗАПОЧНАХА ДА ПЛАЩАТ НА ЖЕНИТЕ! КОЙТО ИСКА ДА ПРИЕМА,КОЙТО НЕ - НЕ. НО ВСЕКИ ЗНАЕ , ЧЕ ИМЕННО В "МУТРЕНСКИЯ ПЕРИОД" ЖЕНИТЕ НИ - С ИЗВИНЕНИЕ , НО ПОЛУДЯХТЕ!! СЕГА МАЛКО ОТ ВАС ПОМНЯТ,ЩО Е ТО ДА СИ ИСТИНСКА ЧЕСТНА(ЗА ТЕЯ, БЕДНИТЕ Е ПОЗВОЛЕН НЕСКРИТ КИКОТ)НЕЖНА,КРЕХКА,Т.Е. ЖЕНА!!
    ЖЕНИТЕ ЛИ СА ПО- , МЪЖЕТЕ ЛИ ,ВЕЧЕ НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА КАЖЕ,НО КАКТО КАЗАХ ВЕЧЕ БЕДНОСТТА НА ДУХА Я ИИМА,НО СЕ И ПРИДОБИВА! ВСЕКИ ВРАЗУМИЛ СЕ ПОСТРАДАЛ ОТ ТАЯ ЯЗВА ЗНАЕ , ЧЕ ТОВА Е ЧИСТА ИСТИНА!!
    НО АЗ,КАТО МЪЖКО,ЩЕМ ДА СИ ЗАЩИТАВАМ СВОИТЕ.
    ЖЕНИ,ЕТО ВИ ИСТИНАТА. НЯМА МЪЖ,КОЙТО ДА ПРИЕМА ДА НЕ БЪДЕ МЪЖ В ДОМА. КОЙТО ДА УМИРА ОТ РАДОСТ ЖЕНАТА ДА МУ СЕ КАТЕРИ ПО ГЛАВАТА,ДА СЕ НОСИ , КАТО НА ПИАЦАТА,ДА Я ОГЛЕЖДАТ И ЗЯПАТ "БЕДНЯЦИТЕ",ДА Й ОПРЕДЕЛЯТ ЦЕНА ЕДВА ЛИ НЕ ПРЕД ОЧИТЕ МУ,ДАВЗЕМЕ ЖЕНА,А ДА СЕ ОКАЖЕ,ЧЕ ТЯ НЕ ПРИТЕЖАВА НИТО ЕДНО ОТ ЖЕНСКИТЕ СВОЙСТВА И СЪОТВЕТНИТЕ ИМ КАЧЕСТВА!... И , НАЙ-СЕТНЕ ДА НЕ БЪДЕ КРЕХКАТА,НЕЖНА,ИЗИСКВАЩА БЕЗ ДОРИ ДА ГО ИЗРИЧА НА ГЛАС...МЪЖКА ЗАКРИЛА И ОБИЧ!! НА ТАКИВА ЖЕНИ,МИЛИЧКИ БЪЛГАРКИ,СЕ НАГЛЕДАХ..МЕ!!! КЪДЕ СА ЖЕНИТЕ ОТ РОМАНИТЕ НА АЛЕКСАНДЪР ДЮМА?! КЪДЕ Е АННА КАРЕНИНА?! КЪДЕ СА ЖЕНИТЕ ОТ ПЪЛНАТА С НЕЖНА РОМАНТИКА АНГЛИЙСКА КЛАСИКА?! КЪДЕ Е ДАМАТА С КУЧЕНЦЕТО НА ЧЕХОВ?!...
    БЯХА,А ОТВЕДНЪЖ ИЗЧЕЗНАХА НЕЙДЕ... БЕЗ СЛЕДА!... МЪЖЕТЕ , МИЛИ БЪЛГАРКИ СА ТУКА,ПОВЕЧЕТО,НО ДЕ СТЕ ВИЕ?! КЪДЕ СТЕ НЕ ВИЕ ТЪРСЕЩИТЕ РОМАНТИКАТА,НА СКЪП ХОТЕ3Л С ШАМПАНСКО И ЯГОДИ,НА СКЪПИТЕ ПАЛТА И ОБУВКИ НА ЛАБОТЕН?...
    НО ТЕЗИ,КОИТО ТЪРСЯТ ИСТИНСКА РОМАНТИКА - ГОТОВИ СЪС ТЕБ ДА БЪДАТ И ПОД ОТКРИТОТО ЗВЕЗДНО НЕБЕ БЕЗ ПАРИ ВЪВ ДЖОБОВЕТЕ ДОРИ! КОИТО СА ГОТОВИ С ТЕБ ДА ДОЧАКАТ ЗВЕЗДНИЯТ ТИ МОМЕНТ,МОМЕНТА НА ЩАСТИЕТО, ИЛИ НЕ, АКО ТОВА НЕ СЕ СЛУЧВА!
    ТЕЗИ ЖЕНИ,КОИТО БЕДУВАТ И ГЛАДУВАТ С ТЕБ,КАКТО БИХА И ДЕЛИЛИ С ТЕБ РАДОСТ И БОГАТСТВО.
    ПОВЯРВАЙТЕ МИ,ПРЕДИ СЪВСЕМ КРАТКО ВРЕМЕ ЖЕНИТЕ БЯХА ТАКИВА!
    МОЖЕТЕ ДА СЕ ВСЛУШАТЕ...ИЛИ НЕ!!!
    НО ТОГАВА НЕ ЧАКАЙТЕ ЩАСТИЕТО,ЗАЩОТО ТО СЕ РАЖДА,НО НЕ СЕ ДАВА ДАРОМ НИ КО ГА!!!
    ЗАПОВЯДАЙТЕ МНЕНИЕТО НА ЕДИН НЕСЪМНЕНО БОЛЕН РОМАНТИК ОТ ДРУГ ЕДИН СВЯТ ;)

    ОтговорИзтриване
  2. СТИХОВЕТЕ СА ХУБАВИ МЕЖДУ ДРУГОТО!

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар