ЗА УЖ ПРАВОСЛАВНАТА НИ ЦЪРКВА И ГАВРАТА С ХРИСТОС

Скъпи приятели,
много ме "бОли", че БПЦ - в превод православната църква, уж Християнска, е обявила в сайта си, че моя милост, заедно с Асен Асенов - Хермес, и другите партньори на Международния събор на Богомилите от 8 до 10 април, за псевдобългари, лъжедуховни и антихристияни.
БОЛИ ме обаче, че в БПЦ няма БЪЛГАРИ, които да пазят БЪЛГАРЩИНАТА И БЪЛГАСКОТО ДРЕВНО УЧЕНИЕ, НАЙ-БЛИЗКО ДО БОГ!!!!
Боли ме, че в БПЦ говорят за СЛАВЯНСТВО и СЛАВЯНСКА ПИСМЕНОСТ, за ПОКРЪСТВАНЕ ПРИ БОРИС ПЪРВИ, ЗА ВСИЧКИ ЩУРОТИИ, ПРОМЕНИЛИ БЪЛГАРСКАТА ИСТОРИЯ ЗАРАДИ ИНТЕРЕСИТЕ НА СССР, КГБ И ДРУГИ ЧУЖДИ ИНТЕРЕСИ!!! А НЕ ГОВОРЯТ ЗА БЪЛГАРСКИТЕ ЦАРЕ БОРИС ПЪРВИ И СИМЕОН, ПРОСВЕТИЛИ ЦЕЛИЯ ЕВРОПЕЙСКИ СВЯТ! С БЪЛГАРСКА АЗБУКА, НЕ СЪС СЛАВЯНСКА!!!
Боли ме, че хора като АСЕН АСЕНОВ - ХЕРМЕС, просвещават днес заспалия БЪЛГАРСКИ ДУХ, че хора като ХРИСТО МАДЖАРОВ говорят за древното духовно българско учение от Орфей до Христос, до Богомилите и Петър Дънов, а "великите" попове от синода парадират с ролекси и лимузини за десетки и стотици хиляди евро. Говорят за бедните и гадните, но нищо не правят за тях. Крадат по 7 милирада на година от имотите на БПЦ в цял свят, а тормозят ОТЕЦ ИВАН, защото е приютил бедните и гладните. КАКТО НИ Е ДАДЕНО ЗА ПРИМЕР ОТ ХРИСТОС.
БОЛИ МЕ, ЧЕ БЪЛГАРСКАТА ПРАВОСЛАВНА ЦЪРКВА ПЛЮВА ВЪРХУ ПРИМЕРА НА ХРИСТОС, КОЙТО ГОНИ ТЪРГАШИТЕ И ЛИХВАРИТЕ ОТ ХРАМА!!!!? А ТЕ КАТО ИСТИНСКИ ФАРИСЕИ СА ДНЕШНИТЕ ТЪРГАШИ В ХРАМА!!!! СРАМ И ПОЗОР!!!
БОЛИ МЕ, ЧЕ В БПЦ Е СЪВСЕМ НОРМАЛНО ДА ИМА ПЕДОФИЛИ И ПЕДАЛИ!!!
АКО ДНЕС ИМАШЕ БЪЛГАРСКИ ЦАРЕ КАТО ТЕРВЕЛ, КРУМ и КАЛОЯН, ВАС НЯМАШЕ ДА ВИ ИМА!!!!
ЕТО И ЛИНК КЪМ ПОЗОРНОТО ИЗЯВЛЕНИЕ НА ТЕЗИ ЧЕНГЕТА ОТ ДС, КОИТО НЯМАТ ПОНЯТИЕ ОТ ХРИСТИЯНСТВО. ТЕ ИМАТ ЕДИН БОГ: ПАРИТЕ:

По повод предстоящия "Събор на богомилите" в България

05 април 2016 16:20д-р Десислава Панайотова
Църквата от Велики Преслав на св. цар Борис-Михаил Покръстител
Уважаеми читатели,
Във връзка с предстоящия през този месец "Събор на богомилите" в гр. Шумен и местността "Омуртагов мост" /близо до гр. Велики Преслав, 8-10 април 2016 г./, както и във връзка с Обръщението на Варненския и Великопреславски митрополит Йоан по този повод, ви уведомяваме за следното:
Във водеща по темата интернет страница http://videlei.com сред организаторите на тази лъжедуховна, псевдобългарска и антихристиянска проява са посочени:
- Фондация "Виделей"
- сдружение Велика БОЛГАРИА
- вестник Велика БОЛГАРИА
- ВИП Комюникейшън ПР
- Магнум Опус
- вестник Посоки +
- Богомило - катарски център и др.
Най-общият анализ на анонса, публикуван за събитието, показва, че става дума за пропаганда на окултно-езотерични и Ню Ейдж идеи и практики със синкретичен характер. Напр. фондация "ВИДЕЛЕЙ" развива религиозна дейност под прикритието на (според нейното собствено представяне) "популяризиране, разпространение и съхранение на българския дух и култура в България, Европа и света. Изграждане на морално - духовни ценности в младото поколение за запазване идентичността, съхранение на българския род, бит, традиции, култура и интеграцията ни с европейската. Нашата дейност се осъществява чрез събеседване с млади хора, симпозиуми, семинари, научни конференции, видео предавания, телевизии, лекции,пътуващи семинари в България и чужбина, публикации в медиите, комуникация с български центрове в Европа и света, университети, училища, неправителствени организации, писатели, музеи, музиканти и различни други културни институции по света."
Фондация "Виделей" анонсира предстоящия "Събор на богомилите" по следния начин: "Поради огромния интерес към събитията на Виделей, организираме отново в гр. ШУМЕН и ОКОЛО гр.Велики Преслав МЕСТНОСТТА ОМУРТАГОВ ХАН (ОКОЛО ПРЕСЛАВ, А НЕ В ГРАДА) честване създаването на богомилското Учение, дало културата, ренесанса на Европа, 2-рия златен век на България, демокрацията, болниците, училищата за деца в света и много други неща. Може да се смята, че това са датите 12-13.04.928г. Когато от Сирия идва жреца Вотан и предоставя специална информация, прави посвещение на 12 апостоли във гр. Велики Преслав."
В програмата на синкретично-еретическия "събор" са предвидени лекции за богомилството, шемситите, алианите, гностиците и др. религиозни общности, както и занимания по паневритмия (религиозните танци на Бялото братство / Петър Дънов), китайска гимнастика, Фалунг дафа, йога, тай - чи, енергийни упражнения.
Сред лекторите са хора, занимаващи се с езотерика и окултизъм (вкл. розенкройцерство), тракийски и орфически вярвания, индиански и тибетски учения, йога, медитация, научна фантастика и др.
Абсурдно, но е факт, че отричащите св. Православие организатори на "богомилския събор" привличат гостите за своята проява и с това, че той ще се провежда в близост до Златната църква на Велики Преслав - светинята от времето на св. цар Борис-Михаил, Покръстителя на българския народ в светата православна вяра.
Със сигурност предстоящият "събор на богомилите" не ще бъде нито християнски, нито дори богомилски, а ще бъде събрание на хора с нееднородни и богоборчески идеи в духа на "Ерата на Водолея", за които св. ап. Павел ни предупреждава още през 1 век: "Ще дойде време, когато човеците не ще търпят здравото учение, но, водени от своите похоти, ще си насъберат учители да им гъделичкат слуха; те ще отвърнат слуха си от истината и към басни ще се обърнат" (2 Тим. 4:3-4).
За Ню Ейдж "духовността" йеромонах Серафим Роуз пише, че когато убедените в духовния си напредък съвременни хора "говорят спокойно за Бога и за своите религиозни задължения, без да споменават Христос, човек може без съмнение да разбере, че „постхристиянската“ епоха е настъпила. /.../ Съблазнителната сила на „новото религиозно съзнание“ днес е толкова голяма, че може да завладее даден човек и той да продължава да се смята за християнин. Това става не само с онези, които се увличат от повърхностния синкретизъм или комбинират християнството с източни религии..., но и с все повече и повече хора".
В Официалния сайт на БПЦ сме публикували задълбочената критика на презвитер Козма (10 в.) върху богомилското учение, както и решенията на Бориловия събор (13 в.) относно богомилската ерес:
http://bg-patriarshia.bg/reflections.php?id=573 - БЕСЕДА ПРОТИВ БОГОМИЛИТЕ
http://bg-patriarshia.bg/reflections.php?id=574 - решенията на БОРИЛОВИЯ СЪБОР


http://www.bg-patriarshia.bg/news.php?id=200303

А ТЕЗИ ДУМИ НА МАРАДОНА КЪМ ПАПАТА КРАТКО И ЯСНО ДОПЪЛВАТ НАПИСАНОТО ОТ МЕН111



Коментари