ДРУГАРИ НЕГРАМОТНИ, КАКВА ВРЪЗКА ИМА 24 МАЙ С ГЛАГОЛИЦАТА НА КИРИЛ И МЕТОДИЙ?

Появиха се заглавия в българските медии:
​В САЩ преподават, че ,,кирилицата“, създадена от Кирил и Методий е …руска
"Водената от управляващите политика за подмяна на историята вече дава резултати в световен мащаб. В училищата на САЩ учат. че родната ни азбука ,,кирилицата “ е руска. Няма ги Кирил и Методий, няма българска азбука. Има руска азбука, създадена в Русия.
За това алармира българка живееща в САЩ, ovarna.bg. Ето какво написа Сиана Стефанова, която е варненка и активен участник в протестите през 2013 г., чиято дъщеря учи в американско училище: ,,Възмутена съм! В училищата в САЩ се преподава, че нашата Кирилица била Руска?!? Кой е виновен за това безхаберие? Как може толкова важни, световно и исторически признати факти да бъдат пренебрегнати и заменени с лека ръка?
Пратих днес дъщеря ми с доказателства за произхода на Азбуката, но в отговор са й казали, че на теста просто вместо България трябва да напише Русия! Това, според мен, е много сериозен проблем засягащ народно ни достойнство! Какво да кажа на дъщеря ми? Тя днес е спорила с учителя и му е казала, че не може да напише това, защото не е вярно. А той й казал, че това е по учебна програма и край! Не знам, но на тестовете през юни трябва да напише Русия, а не България. Как да съградя българско самочувствие на това дете?“

Друга живееща в САЩ майка допълни: ,,За съжаление не е само в това училище. Аз даже съм учудена, че въобще учат за кирилица. И аз имах същия проблем, когато моите деца бяха в тая образователна система. За хубавите неща с които България трябва да се гордее не се споменаваше, но на някои лоши неща се обръщаше специално внимание.“ Българката е задала въпрос на страницата на Консулството ни в САЩ, но въпроса и бил изтрит. За управляващите в важно да не се говори за това, да няма проблем. Но има."

КРАЙ НА ЦИТАТА. СЕГА ЩЕ ДОПЪЛНЯ СЛЕДНОТО:

В САЩ може да учат, че е руска нашата азбука, но в Русия учат, че е гръцка?!? А новата им манипулация, която надминава сталинистката, е че всъщност те са дали азбука на гърците?!?

Аз пък се питам при толкова уж евроатланти в управлението ни, докога ще се търпи малоумието, че Кирил и Методий са създали азбука, при това кирилица??? Те са разпространявали глаголицата, но тъй като са родени в Солун (внушавайки че са гърци, въпреки че там винаги са живеели българи), сталинистите и въобще руската имперска манипулация налага това и на нас!!! И ние търпим?!?
АЗБУКАТА, НА КОЯТО ДНЕС ПИШАТ 300 МИЛИОНА НАСЕЛЕНИЕ В ЦЯЛ СВЯТ, ДОРИ В МОНГОЛИЯ, НЯМА НИЩО ОБЩО С КИРИЛ И МЕТОДИЙ, ДРУГАРИ НЕГРАМОТНИ!!!
АЗБУКАТА НИ Е ВЪЗНИКНАЛА ПРЕДИ ПОВЕЧЕ ОТ 6 ХИЛЯДОЛЕТИЯ ПО ЗЕМИТЕ НИ, ПРЕДЦИТЕ НИ СА Я СЪЗДАЛИ ПО ОБРАЗ И ПОДОБИЕ НА СЪЗВЕЗДИЯТА. А БЪЛГАРСКИТЕ ЦАРЕ БОРИС И СИМЕОН, КАКТО И  КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ, СА ПОЕЛИ ПРОСВЕТИТЕЛСКАТА МИСИЯ Е ДА ОГРАМОТЯТ С БЪЛГАРИЦАТА НЕГРАМОТНОТО НАСЕЛЕНИЕ НА ЗАПАД ОТ ДРАГОМАН И ОХРИД!!! ЧАК ДО ВЕЛИКОМОРАВИЯ.

РУСНАЦИТЕ МАНИПУЛИРАТ ВСИЧКИ НАС С КИРИЛ И МЕТОДИЙ, НО НИКОГА НЕ СА ПИСАЛИ НА ГЛАГОЛИЦАТА ИМ!!! КАК ДА КАЖАТ, ЧЕ ТЕХНИТЕ БУКВИ СА СТИГНАЛИ ДО ТЯХ БЛАГОДАРНИЕ НА БЪЛГАРСКИТЕ ЦАРЕ?
ТОВА Е СЛЕДВАЩОТО ИЗИСКВАНЕ НА СДРУЖЕНИЕ ВЕЛИКА БОЛГАРИА - 24 МАЙ ДА БЪДЕ ПРАЗНИК НА БЪЛГАРСКАТА!!! НЕ НА СЛАВЯНСКАТА ПИСМЕНОСТ! И ПРАЗНИК НЕ НА КИРИЛ И МЕТОДИЙ, А НА ЦАРЕТЕ БОРИС, СИМЕОН И НА ИЗДИГНАТИЯ В КУЛТ ОТ ТЯХ УЧИТЕЛ НА ЗАПАДНИТЕ ПЛЕМЕНА КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ!!!



И още едно допълнение - има една огромна манипулация заради руските имперски амбиции, пряко засягащи този период от българската история. В тази връзка пак логиката показва, че българите не веднъж са управлявали източната римска империя, пак объркващо наложена с име Византия. Борис-Михаил (наш цар) и Михаил (византийски император) по едно и също време? Що се отнася до азбуката - кирилицата е доста древна и нашите предци са писали с тези точно букви много преди Х век.

Неграмотни са били склавите - заробените от римската империя племена, които Аспарух идва и освобождава 7 век. И по родово право, дадено ни от папата, ние си връщаме заграбеното и заробеното от братята-романи, както всъщност е истинското име на римляните. Освен това - папата ясно казва на Калоян през 12 век, че той е наследник на древен царски род, създател на Рим - Рома (никъде, освен в Русия, този град не се нарича Рим и познайте защо). Като наследници на този древен царски род, създател на Рим, папите в Рим винаги са на страната на българите когато се стигне до войни за територия. Защото тази земя тук ни принадлежи по родово право.

В централната част на земите ни не е имало нужда от разпространение на тази писменост. Само в пограничните райони. Българите винаги са били четящи и пишешещи, но заради руската имперска идеология учим, че траките са нямали писменост. И никой историк днес не оспорва това.


Още по темата виж тук: 
https://patriciakirilova.blogspot.com/2014/05/blog-post_24.html

Коментари