Без Любовта към всички и всичко сме обречени

В древните писания на юдеите (в Стария завет) и на исляма не случайно жената е представена като рептил за мъжа и тези две религии й определят да е създадена я от единственото ребро на мъжа без костен мозък, я да е поставена по стойност на 18-то място след редица животински видове като крави, кози, кобили и т.н.
В Библията жената не само е унижена да е от ненужното за мъжа ребро без костен мозък, което трябва да ни внуши, че и тя е без мозък. Но се получава странно противоречие - точно жената Ева дава на безхаберния мъж Адам ябълката на познанието... Тоест - съгрешава заради нея.
Какво всъщност ни казват древните - Адам без амбициите и любознанието на жената не би опитал от познанието? И би си останал примат? Не се ли сблъскваме ние, жените, ежедневно с това? Не ни ли повтарят от хилядолетия мъдреците, че до всеки успял мъж стои една умна жена?
 През последните години учените все по-често си позволяват да разкриват една дълго пазена истина - разликата в еволюцията на двата мозъка - мъжки и женски. Доказаха, че при жената работят едновременно и двете полукълба, а при мъжа - едното спира да работи, ако работи другото.. Не случайно казват, че всеки мъж оглупява като види хубава жена.
И докато нашите мъже все пак видимо са еволюирали, поне за пред хората, вижте какво става с приматите от Азия и Африка, които попаднаха в Европа. Вижте какво сътвориха в Кьолн? Маймуните имат повече мозък от тях. И докато в Европа все пак имат някакви ограничения да покажат всичките си маймунски номера, какво се случва когато са по родните си места? А какво се случва с жените им, които не се броят изобщо за човешки същества?
Както знаем при Христос и при древните българи, както и при Богомилите, никога не е имало разделение на половете и потъпкване на жените. Напротив! Нашите предци - от Варненския некропол преди 8 хилядолетия до въвеждането на Християнството, са почитали Майката Земя и Жената-Майка, за разлика от мъжките религии след нашата.   Жените и при Богомилите са служили в храмовете наравно с мъжете!!! Днес виждате ли в църквите жени? Не. Защо? Защото не сме Християни, нито пазим древните духовни знания на предците ни, довели до днешното духовно развитие на цивилизацията. А именно Христос дава водещо място на жените в Новия завет - защото само жените Дева Мария и  Мария от Магдала, не подлагат на съмнение думите и делата му. Двете жени често са изобразявани в по-старите стенописи от двете му страни  като стълбовете, които сме виждали в древния знак на българите IYI - символизиращи вярата в един БОГ.
 Без равенство между нас човеците, без Любовта към всички и всичко, ние сме обречени!!!
Дискриминацията  я има само в сатанинските секти и учения. Независимо за какво на разделят - дали заради вярата ни, заради половете или заради расата ни! При БОГ няма разделение. Слънцето, което ни е от Бог, свети еднакво за всички - казва отец Иван. А ние какво делим??? Освен рогата на Сатаната...
Из книгата: УЧЕБНИК ЗА МЪЖЕ 2016
Патриция Кирилова





Коментари