ЗА ТРИТЕ ПАПИ, ГАЛИЛИ ГЛАВАТА НА ББ И ВРЪЗКАТА НА БРИТАНЦИТЕ С БРИТИТЕ БЪЛГАРИ

С едно голямо извинение за закъснението, с което предоставям безплатно на партийните активисти, които четат под лупа постовете ми, та да предадат на Бойко Борисов този урок по БЪЛГАРЩИНА, който трябваше да споделя във фейсбук преди посещението на британския премиер с българско име Камерън (знаете, че сме наричани българи-кимерийци, наред с другите ни имена). Освен това през последните години всички британски исторически филми показват, как първите поселници на британските острови, които носят пак българско име, са от нашите предци трако-българите - 5 века преди Христа. Те бягат от робството на Римската империя чак до тези британски острови, окупирани от дивите северни племена 1000 години след трако-българите. Та докато премиерът се хвалеше на Камерън за трите папи, галили главата му и докато го возеше на джипката си, аз ако бях на негово място, щях да разкажа на британския гост и нещо, което той вероятно знае донякъде:
Преди около сто години, когато българите започват да търсят скритата си древна история, историкът и журналист Стоян Шенгов пише в том I на неговата Българска история, озаглавена "Болг - Кубрат" - 1923 г.:
"Понеже нам се падна трудната задача да прозрем през тия мъгли, вземама за свои помощници Етимологията, периплуса и топонимията.
Никифор казва, че българите на своя език наричали мястото, на което първоначално били населени, Агъл, Англ, Онгл. Григорий Турский в V век ни казва, че част от Брити-те се казвали Англи и ги сравнява с Ангели. Маколей казва, че самите Англи изваждали своето име от Ongli, място ъгловато, в което били населени някога. Съществува цяла литература за етимологията на думата Брити, която вадят от Берит - обрезан и от Брит - бръснат. Исперих водил покрай другите народи в Ongi`а и някакво си племе"бритими головами", както го намираме в царственика на българските царе.".
В днешно време проф. Иво Кремески доказа, че гените на нашите балкански предци стигат до британските острови, което доказва и горните теории.

Защо думите на премиера Борисов за три папи, които са го галили по главата, предизвикаха такъв отклик, няма нужда да коментирам.
Цитирам новинарските сайтове по този повод: "Премиерът Бойко Борисов показва колекцията си от снимки на своя британски колега Дейвид Камерън. Някъде в този момент е произнесена най-коментираната фраза днес. Тя не е свързана с ЕС или с борбата срещу тероризма, а с вълнуващи моменти от биографията на нашия министър председател: "Три папи са ме галили по главата".
Само ще допълня - препоръчвам на Бойко Борисов да прочете писмата на великия ни цар Калоян, духовно посветен и просветен преди да поеме държавническия пост, до папа Инокентий, един от най-влиятелните човеци през 12 век, оставил трайна следа в развитието на Европа. Цар Калоян не би се хвалил с подобно нещо, напротив. Той диктува правилата на папата по отношение на независимостта на империя България. В историята на света не съществува подобно отношение на равнопоставеност между цар и папа!!! Калоян влиза в учебниците по световна история с тези писма.



В официалната страница на премиера Борисов във "Фейсбук" бяха публикувани снимки от вечерята
Британският премиер и българският Бойко Борисов.
"Тази вечер премиерът Дейвид Камерън опита от традиционната българска кухня. За първи път той и неговият екип видяха на живо ходене върху жар с боси крака. Разказах му, че нестинарството е един от най-старите български обичаи, който в миналото е бил практикуван и в Беломорска Тракия, а днес е запазен само в няколко села в планината Странджа. През 2009 г. ритуалът е включен в Списъка на ЮНЕСКО за нематериалното културно наследство", разказа премиерът.



Коментари