РАЗВЯВАНЕТО НА ЧУЖДОТО ЗНАМЕ ИЛИ ВОПИЮЩАТА НЕГРАМОТНОСТ НА БЪЛГАРИНА

Ако Франция, Германия, Щатите и Русия искаха да спрат тероризма, за колко минути биха го направили? 
Сателитите на НАТО и другите всесилни чуват дори нашето дишане... Те не са засекли досега нито един опит за атентат?!? Чудо невиждано... 
Но засичат това, което им е важно от финансова гледна точка. 
Кой печели от световния тероризъм? Международният престъпен синдикат, който управлява света днес - тук цитирам проф. Сачев, експерт по национална сигурност. 
 Щом силните на деня не искат да спрат тероризма, а жертват населението на целия континент, за да вдигнат от 2016 още военните си бюджети - не знам дали знаете в какви цифри се изразяват те, щом не го правят, значи парите са им по-важни от хората.
И така - за да стане по-ясно на хората, които не успяха да разберат написаното от мен за знамето като символ на националната сигурност и идентичност - знаете ли защо в Сърбия и в Гърция български патриоти щяхме да бъдем арестувани заради внасяне на българското знаме в тези държави? 
При това по време на годишнини на българските светини Васил Левски и Цар Самуил - сърбите ни върнаха на границата заради нашето знаме, като отивахме на паметника на Левски в Босилеград, а гръцка полиция ни скочи при развяване на знамето на гроба на цар Самуил на остров свети Ахил в днешна Гърция. А знамето беше малко, то се вижда на снимките, за да не ни атакуват. Но и това не помогна - стояха до нас на гроба на Самуил. После тръгнахме към границата с Албания, за да се видим с представители на над 200-хилядното българско население там - на границата ни задържаха гърците, започнаха разпити къде сме били, къде отиваме, в кой хотел сме спали, звъняха в хотела да питат за нас, с каква цел сме в Гърция - като истински терористи ни третираха заради знамето.
И двете места обаче са били български, но заради политиците ни, които се бият в гърдите че не са националисти, а междуконтинентални и междукосмически, тези земи вече не са български... Има план още български земи да се откъснат в полза на Турция и Гърция и до април този план ще го озъснаем, дано да не е късно.
Според всички държавнически закони в нормалните държави развяването на чуждо знаме е проява на заплаха срещу националната сигурност. В тази връзка - ако имаме държава и тук някой развее чужд флаг, трябва да бъде завържан. Светът е измислил безброй други начини за изразяване на съпричастност. Това, че не са модерни като френккото знаме, е друг въпрос. Има ли някой неразбрал?
Едната снимка е от остров Свети Ахил, гробът на Самуил, другата от българския град в Сърбия - Босилеград, паметникът на Васил Левски. 




По повод френското знаме след атентата в Париж на 13 ноември 2015 в мрежата съвсем логично запитахме - като има атентат в Кения или в Бургас, или другаде, независимо къде, убиват в случая в Кения 217 невинни - няма знамена на Кения във фейса. 
Ето снимка от атентата в Кения няколко месеца преди Париж: 


Защо бре, българино, като си толкова съпричастен към другите??? Питам аз съпричастното население с френските знамена... Ами не било никак имиджово, не било и модерно, пък и те са в третия свят. И дали са хора изобщо?
Обаче с френското знаме сме № 1. Париж бил център на Европа?! Там хората са други, не като в Кения?!... И друго си е да сме в крак с модата във фейса...
Ето за това двуличие и двоен стандарт говоря. Защото, ако това зад позьорство имаше и доза сърдечност, нямаше да имаме  майки и бащи, които получават пенсии под социалния минимум, нужен за живеене. Тоест - те са живи погребани и за тях не ни пука... 
Този мой коментар дълбоко нарани "политически" ангажирани дами като Бетина Жотева и Бойка Атанасова. Ето какво написаха възмутено по повод думите ми, преди да премахнат уж приятелство ни във фейсбук. Това че има обидени е добре, но те не са обидени на моите думи. След като разбраха какво им написах, се обидиха на себе си. И като проява на его и защитна реакция, ме блокираха... Както въпросната политическа въртележка Бетина.





И тук ще цитирам един велик българин, който преди повече от 100 години е видял същото позьорство и същото двуличие -  Каравелов го е написал още през 1873:.
"На света съществуват и такива личности, които обичат да плачат по чуждите гробища, когато техните собствени родители лежат в земята не прелеяни, не оплакани и не поменени. Тая човеколюбива черта е най-много свойствена на българите, които в това отношение заслужават и похвала, и орден "османие", и китка босилек, и недоварена мамалига. И наистина, на чий гроб не плачат благочестивите българи? За коя народност се те не грижат? В кое царство и в кое господарство не кърпят чуждите дупки? Ако хвърлите окото си от Диарбекир и до Пеща, от Адриатическо море и до Орембург, от Йоаническите острови и до архангелската губерния, то ще да намерите българин, който от всичкото си сърце се старае да поправи чуждите недостатъци и който с голямо душевно напрежение се мъчи да закърпи чуждата дреха."

Затова ще допълня - ако нямате грамотност как се изразява съпричастност - това е друго. Но развяване на чужд флаг не е съпричастност към нищо, единствено удар срещу предците ни, които са умирали за да запязат нашето знаме от плен. Прадядо ми като се е бил с четата си - все българи, за Сърбия и Крим, защо не е развял чуждо знаме, а само българското? Защото е изразил съпричастност с действията си и саможертвата, без да погази българския национален символ и без позьорството да се покаже с чуждо знаме. Това е изява на съпричастие, правете разлика с лицемерието и чуждото знаме...

 По повод вопиющата неграмотност с "огромната помощ" към френския народ - развяването на тяхното знаме, това "уникално" модно явление, което някак липсваше при жертвите на бесарабските българи в Украина, при жертвите на атентата в Бургас и т.н. 
Пак се аргументирам - моят прадядо, за разлика от позьорите с чуждите знамена, е обикалял с четата си да се бие във всички войни на Балканите и в Крим. Но винаги е развявал българското знаме - не сръбско, и не друго... Това е съпричастност - да отидеш, да помогнеш, да жертваш живота си, но да вееш българското знаме...
С дви думи - Знамето е елемент на националната идентичност и националната сигурност. Затова нашите предци нямат нито едно пленено знаме. Въпрос на елементарна грамотност, която ни липсва. Не разбрах с какво помагат на Франция като проявят тази неграмотност? Но пък вредят на всичко българско, срам за предците ни, които явно са знаели какво е значението на българсото знаме и никога не са развявали чужди знамена по същата причина!!! 



















Коментари