КАК МАЙКИТЕ ВРЕДЯТ НА ДЕЦАТА СИ КАТО РАЖДАТ СЪС СЕКЦИО


Заглавието - Жена на 45 г. роди по нормален път прекрасно момиченце

и текстът: "На 23 август в 21:50 ч. в болница Надежда се роди красивата и дълго чакана Аннабел - София. Малката принцеса на мама Антония, с перфектни мерки от 51 см. и тегло 3 500 гр. проплака в неделната вечер във вещите ръце на д-р Петър Игнатов, акушерка Миглена Ангелова и анестезиолог д-р Иван Трайков.Бебето се роди по нормален път, което е поредното доказателство от нашата практика, че възрастта не винаги е предпоставка за оперативно раждане. Майката, 45-годишната Антония се чувства прекрасно и е истинско вдъхновение за целия ни екип.", ме провокираха да напиша следното:
Браво на тази майка!
По морето се нагледах на жени, рязани по касапски начин при секцио - така не само вредят на себе си, а и на детето, чиято съдба коренно се променя от намесата срещу свободния избор на ден и час, на планетна подредба спрямо начертания житейски път!!! 
А и природата е съвършена - в нея няма касапски ножове при раждане на нито едно друго живо същество...
На всички мои познати им казвам това, защото явно вече всичко толкова е сбъркано в системата, че подобно престъпление към бебето се счита за огромно постижение на медицината. И слушам опрадвания, че лекарите така казали, заради тесен таз и възможни усложения. Но лекарите не казват, какви са вредите за бебето от това преждевременно раждане, защото получават за всяко касапско рязане пари от здравната каса.
При мен също се опитаха да минат с лъжите за тесния таз, но родих за 10 минути, дори без упойка. Просто лекарят беше добър и не ме остави да раждам два дни, както при някои се случва.


Това, че майките вредят на себе си е тяхно право. Но нямат право да се намесват в съдбата на детето, което само избира кога да се роди. Моя колежка роди 5-килограмово момче и само даради големината на бебето от естествено раждане са наложи да премине към секцио. Но колко жени у нас раждат 5-килограмови деца? Броят се на пръсти. Дори да има усложнения, в 21 век както виждаме лекарите имат възможност да решават всякакви проблеми. Но не искат. Станаха бизнесмени - само парите ги интересуват.
Не ми се коментира  какви са глобаните цели за масовото раждане със секцио у нас - но който може да предпази детето си от това, заслужава поздравления! Все пак е важно да знаем, че това е замислен ход с цел объркване на събдите на децата ни, които имат мисия да сменят днешната сбъркана система и да я превърнат в човешка.

Тук ще цитирам моя приятелка, която роди в Испания и тя споделя как лекарите там са я убедили колко е вредно цезаровото сечение за нея и за детето й: 
Tanya Ivanova Stranno... V chuzbina ne e taka! Mene licno mnogo me beshe strax i iskax tzezaria, no lekaria sam me ubedi, che ne triabva,zastoto e zle za mene: rezat se niakolko plasta i zazdraviava za okolo 6 mesetza (osven che ostavia beleg). Taka che, az dobrovolno se otkazax sled lekarsite obiasnenia... No iavno tova se slucva v Evropa, ne i v Balgaria...

И още един цитат от моя позната, която също е атакувана от лекарите да ражда със секцио, въпреки че не е имало никакви причини за това:
Diana Grigorova И моят таз "беше" тесен, но се оказа тамън. Племенникът ми беше роден със секцио по същата причина преди 19 г. Аз обаче не се дадох на тези касапи! И съм много щастлива от този факт. Винаги съветвам познати бъдещи майки да се борят за правото си да родят по естествен път. Ако, разбира се, няма причина за операция.   Що се отнася за раждането, синът ми нямаше 3 кг., когато се роди. Още ми идва да ходя да й пръсна цайсите на лекарката, която ми каза, че не мога да родя, нямало как да стане...


















Коментари