неделя, 28 юни 2015 г.

ЗА НЕГРАМОТНИЯ РОД БЪЛГАРСКИ И ЗА ИМЕТО БОЛГАРИЙСКО

От вчера в моя профил хора, които не знаят нито значението на името на етноса, нито силата на духа, който носят, се опитват да налагат идеята, че българите са крадливи, измамници, глупаци и т.н. Причината е, че след десетилетия на сърдечна и духовна кома те все още не са чули гласа на кръвта, която тече в тях. А там е кодирана цялата истина за българите. Тук давам само част от нея.
И едно допълнение - Българин не е просто етническо понятие. Това е състояние на духа. Не всеки роден в България има правото да се нарече българин. Навремето предците ни са имали списък с изисквания, на които ако не отговаряш, не можеш да бъдеш българин. Така е и днес.
Всеки ден се срещам с хора от цялата страна, говоря с тях и се радвам, че кръвта им проговорила и те се връщат към силата на българщината.
"БЪЛГАРИТЕ - са единственият народ на земята,който има законно и морално право да се нарича Богари (Бог-Ари,Бог-Ора) т.е. Божиите хора (Синовете на Бога,
Синовете Божии,Синовете на Слънцето,Богоизбраните) е Българският,а всички останали народи от Британия и Тарим до Сахара до Сибир са негови деца!"


Името Българин има много разнообразни говорни имена - по цял свят името Българин се произнася различно, но означава едно и също име. Получава се заради това че:
- Българският етноним съществува прекалено дълго време на земята, още преди 7 хиляди години, а може би от преди 25 000 години, когато седем племена се събрали и създали държавата ИДЕЛ. /всяка буква има свое значение/. И всички имена -етноними носят в началото си буквата Б. / (Бурогари), Балти (Балхи,Балги), Келти (Белти,Белги), Белуджи (Бълъджи),Пелазги (Бълъзци,Бълъджи, Българи,Бугари,Бугри,Болгари,Волгари,Бургари,Вургари,Балгаръй, Балакрии,Бългери,Бюльгари,Бугури/.

Истината е,че няма нито един друг народ освен нашия,който да може да се похвали с толкова много синоними на своето народностно име,а това определено говори в полза на становището,че Българите са най-древния народ на земята,както е казал през XV век византийският книжовник Лаоник Халкокондил.
Всеки народ наричал българите с различни имена,но значението било едно, а в зоните около Алтай казват,че "Булгар" означавало "Човек,който оцелява". И това е вярно, колко са годините,които Българите са били под чужда власт/робство/? И...пак са оцеляли.
Народностното име "Българи" е толкова старо,че няма народ на земята,който да помни неговото истинско значение!
То е много по-старо от народностните имена на гърци,римляни и египтяни,китайци,келти и германи,индуси,евреи и шумери.
Голямото преселение на народа Богари започва преди третия потоп, от тогава са и изворите запазени дълбоко в Историята / в Русия и Ватикана в последствие,след Вт.св.война/.
Хиляди години пр.Хр. от Балканите на изток тръгва огромна преселническа вълна. Първоначалното й име очевидно е било Богари (Богарати),понеже част от тях пристигат в Египет вече под името Бохари,а в Индия- под името Бхарати (Бохарати). Векове след това от Памир на изток тръгва голяма вълна от преселници-Бохари,а народът пристигнал в Тарим вече носи името Тохари. А след още векове част от Тохарите тръгва на изток и североизток,те се установяват из новите си места под името Тотари (Татари) и т.н.
Болги,Волки,Белги,Балхи,Бахли,Бугри,Бурги и пр.,при които е пропусната пояснителната наставка "Ари" (Ора,Хора,Гури,Гали и пр.),но това не променя особено тяхното значение на Боги (Божи),Велки (Велики),Белки (Белци,Бели- ще рече "От Белия"),Горни (От онзи горе) и т.н. Част от тези названия означават също Челяци -човеци.
БЪЛГАРИТЕ - са единственият народ на земята,който има законно и морално право да се нарича Богари (Бог-Ари,Бог-Ора) т.е. Божиите хора (Синовете на Бога,
Синовете Божии,Синовете на Слънцето,Богоизбраните) е Българският,а всички останали народи от Британия и Тарим до Сахара до Сибир са негови деца!

КАРТА НА ЕВРОПА ОТ 1584 Г.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

НАШИ ИЗСЛЕДОВАТЕЛИ СЪС СЕНЗАЦИОННИ РАЗКРИТИЯ ЗА ДРЕВНАТА БЪЛГАРСКА ИСТОРИЯ

Интердисциплинарният изследователски екип „Руните говорят 2“ с ново откритие, което показва какви вреди нанася иманярството върху бълга...