Кое му е Християнско на времето ни днес?

Един въпрос ме мъчи докато пиша новата си книга: 

Да приемем, че живеем 2 хиляди лета след Христа... 
Кое му е Християнското на времето ни днес? 

Живеем в система, издигнала на пиедестал парите и алчността. Система, която поощрява посредствените, алчните и безочливите. Липсата на човещина.  

Не се ли отдалечихме от древното българско учение за Свобода, Равенство, Братство и не възприе ли Божият народ юдейската система на живот, притиснат от геноциди, робства и нечовешка матрица.  

Срещу която са били Богомилите? Срещу която е бил и Христос?
И защо в манастира в Атон  не се допускат жени днес? Нали е издигнат в чест на жената - Божията майка? Нали най-близки до Христос и единствени, които не се съмняват в него са  жени - Дева Мария и Мария Магдалена. Нали при Богомилите, както и при Христос, няма деление между жени и мъже. И двата пола мотат да Богослужат. Защо приехме дискриминацията, наложена от Стария Завет - нали Христос идва на Земята, за да ни покаже колко е сбъркан този свят...   


Благодаря за този цитат на Boryana Ivanova Bekirska от групата History Studio

Магическият кръг - цитат

— Как не разбираш, Иакове — въздъхна Иоан. — Петър за всичко обвинява Мириам. — Тя се уедини със семейството си във Витания през всичките тези месеци и никой не я е виждал. Петър мрази нея повече и от мен, заради това, че беше толкова близка с Учителя. Всичко обърна заради нея — жените вече нямат право да проповядват или да лекуват, не могат да ходят на мисии извън страната, освен ако не ги придружава апостол мъж. Освен това са длъжни да покриват косите си, защото тази откритост и свобода са прекалено изкушение, разрешавано по времето на Учителя, и имало опасност да се превърнат в блудници.
— Да не искаш да кажеш, че той е взел всичките тези решения на своя глава? — прекъсна го Иаков.
— Останалите го подкрепиха, макар че, уверявам те, аз не бях сред тях. Трябва да знаеш, Иакове, че докато ти и Иосиф търсите истината, другите вече са сигурни, че са я постигнали. Разказват се какви ли не неща, за да бъдат обяснени всички слова и деяния на Учителя, и това го правят най-вече хора, които никога не са го разбирали или дори не са го виждали. Историите са противоречиви, объркани и често пъти откровени лъжи!

Коментари