ЛЕКАРСТВО ЗА РАК ИМА - ЗДРАВЕТО НИ Е В АЛКАЛНИТЕ ХРАНИ

Казват, че това е най-коварната болест на века. 
Милиони човеци страдат от тази болест, лечението струва стотици хиляди евро. 
Колкото е стара тази болест, толкова са стари и методите, които природата е дала, за да я изчистим от организма си. 
Киселинността в тялото е виновник за всички болести. Да, така е. Но природата ни е дала продукти, които алкализират и за няколко дни или седмици може да възвърнем чистотата в организма, така както майка го е родила...
В България често цитират Дънов, който дава един прост метод за алкализиране на тялото - сода за хляб смесена с лимонов сок. 
Доктор Емилова, на базата на диетите на Лидия Ковачева, лекува десетки болни с най-простата диета за алкализиране на тялото - плодове и чай. 
Грижата за здравето ни идва все по-често от изток, където създават вече и серия от продукти за ежедневно ползване, които алкализират и дават здраве на тялото ни.
Едни от тях за Winalite - пасти за зъби, памперси, дамски превръзки, които вече много мои близки ползват.
През последните месеци все по-често на наши събития присъства  японската машина Канген - която структурира и алкализира водата.

Ето и мнението на световни специалисти, които обвиняват бялата мафия - фармацевтичните компании, за вредните методи при лечение на рак.

Алкалната диета: Лекарството за рак от 1923 г.


warburg

Oсновната причина за рак е открита още през 1923 г., но  много малко хора знаят за това, защото тази истина е скрита от фармацевтичните  индустрии
През 1931 г. немският учен Ото Хайнрих Варбург получил Нобелова награда за откриване на основната причина за появата на рак.
Д-р Ото Варбург открил, че ракът е резултат от антифизиологични сили и антифизиологичния начин на живот.
С  антифизиологичен начин на хранене и липса на физическа активност тялото създава кисела среда. Клетъчната киселинност е причина за изхвърляне на кислорода.
Липсата на кислород в клетките създава кисела среда
Д-р Варбург заявил: Намаляването на кислорода и увеличаване на киселинността в организма са две страни на един и същи медал: ако някой има едното, има и другото. Реално  киселата среда е среда без кислород.
Всички нормални клетки се нуждаят от кислород, но туморните могат да живеят без него.
Туморните тъкани са киселинни, докато здравите тъкани са алкални
В своето произведение “Метаболизмът на тумора” Ото Варбург казва, че всички ракови форми се характеризират с две фундаментални условия: кръвна киселинност и хипоксия.
Ученият открил и че туморните клетки са анаеробни (не поемат кислород) и не могат да оцелеят в присъствието на високи концентрации на кислород. Туморните клетки могат да издържат само с глюкоза и в среда без кислород.
Здрави клетки без  35 % кислород могат да се трансформират в клетка с рак само за два дни. Всички нормални клетки имат нужда от кислород, но клетките с тумор могат да живеят без кислород. Това е характерно правило, обобщава  д-р  Варбург.
Според него, ракът не е нищо друго, освен защитен механизъм, който имат някои телесни клетки, които са оцелели в кисела среда без наличие на кислород.
ВАЖНО:  Храната в зависимост от  протеините, въглехидратите, мазнините, витамините и минералите гарантира и създава условия на киселинност или алкалност в тялото. С други думи … всичко зависи от това, което се яде.
Киселинното или алкалното състояние се измерват с PH, чиито стойности преминават от 0-14, където 7 е неутрална зона. От 0-7 е кисела среда, а от  7 до 14 алкална.
Важно е да се знае как киселинната или алкалната храна се отразяват на здравето, тъй като клетките, за да функционират успешно би трябвало да се намират в PH зоната малко над 7
Здрав човек има PH в кръвта между 7,4 и 7,45.
Ако PH стойността при някого е под 7, този човек изпада в кома.
kiseli_alkalni_hrani
Храна, която увеличава киселинността на организма:
  • рaфинирана захар и всички нейни производни,
  • продукти от животински произход (мляко и сирене),
  • сол,
  • рaфинирано брашно и всички негови производни (тестени изделия, торти, бисквити),
  • хляб,
  • маргарин,
  • кофеин (кафе, черен чай, шоколад),
  • алкохол,
  • цигари,
  • всяка варена храна (храносмилането унищожава кислорода и повишава киселинността на храната),
  • цялата промишлено преработена храна в консерви, която съдържа консерванти, изкуствени оцветители, аромати, стабилизатори и други.
Храна, която алкализира организма:
  • Всички сурови зеленчуци. Суровите зеленчуци произвеждат кислород за разлика от термично обработените.
  • Плодовете. Плодовете произвеждат много кислород.
  • Водата е важна за производството на кислород. Хроничното напрежение е много важно и е причина за по-голямата част от всички дегенеративни заболявания.
  • Движението дава кислород на цялото тяло. Заседналият начин на живот съсипва здравето.
За здравословен начин на живот е подходящо храната да е  60% алкална. Трябва да се избягват продукти, които са предимно кисели, като газираните промишлени напитки, рафинираните захари, както и всички подсладители.
Не злоупотребявайте със солта,  използвайте я възможно най-малко.
За болни хора е идеално 80% от храната да е алкална и да се избягват всички вредни продукти.
При заболяване от рак, съветът е алкализиране на тялото колкото е възможно повече
Химиотерапията не лекува рака, напротив увеличава киселинността на организма.
Химиотерапията увеличава киселинността на организма до такава степен, че  организмът трябва да започне да харчи резервите на кислород и за да неутрализира киселинността  жертва минералите, които се намират в костите, зъбите, в ноктите и косата.
Поради тази причина на пациентите, които са подложени на химиотерапия им пада косата, установил д-р Варбург.
Д-р Джордж Криле Кливиленд, един от световно известните хирурзи открито заявява: “Всички видове смърт, наречени “естествени” не са нищо друго освен крайна точка на киселинно наситено тяло”.
Ракът не се наследява, това, което се наследява са хранителните навици т.е. начинът на живот. Лошите хранителни навици могат да доведат  до рак.


"Фармацевтичната промишленост защитава своите трилиони долари от раковата промишленост. Те „карат политиците да издават закони, които убиват хора, или поне ги разболяват, и закони, които не им позволяват да се възстановят. Те могат само да ви направят още по-болни и в крайна сметка да предизвикат смъртта ви, предлагайки ви токсично, опасно и жестоко лечение“, твърдят американски  доктори. Един от тях също е създал система за лечение от рак. 
 Ето и системата на д-р Колдуел.
 - Доктор Колдуел, Вие твърдите, че ракът се лекува за 2-16 седмици – можете ли да ни кажете нещо по-подробно за това?
Нашият опитът показва, че всеки рак се лекува за 2 до 16 седмици; има видове рак, които се лекуват за няколко минути – всеки лекар по света, практикувал поне 20 години, знае случаи на спонтанно изцеление – написана е книга за това: „Спонтанно изцеление”. Щом това е възможно, трябва да намерим начин за постигането му. Често поклонници отиват на дадено място за изцеление, но не мястото ги излекува, а надеждата и водещият до там път ги изцеляват.
Преди всичко трябва да се освободим от киселинността и токсикозата. Тялото ни трябва да се обогати с кислород, затова когато ядем зелени храни, тоест хлорофил, в тялото постъпва много кислород, достатъчно калций, с правилно хранене с хранителни добавки съдържащи микроелементи алкализираме организма.
Щом се алкализираме – ракът веднага спира. Този процес може да продължи няколко дни, няколко седмици, но ще се прекрати. Организмът трябва да бъде доведен до изцеляващо ниво на рН. Нивото на рН може да е от 0 до 14. Седмото ниво е неутралното трябва да станем по-алкални от него. Нивото 7,36 е добро, но по време на лечението трябва да достигнем рН 7,5 и още по-високо от това ниво.
Доктор Мартин, мой добър приятел от Германия, прилага многостепенна кислородна терапия - извежда кръв, обогатява я с йонизиран кислород и я въвежда обратно и така – 12 пъти; в резултат организмът получава абсолютно нова кръв – като в новородено; така се ликвидира хипоксията; когато кръвта се извежда, тя е едва ли не черна, въвежданата обратно кръв става розова, това е като природен допинг; когато човекът я получава, той се изпълва с енергия и жизнена сила. Инжектирането на витамин С, което аз и моите европейски колеги използваме, и ние по принцип познаваме вътревенозното инжектиране на витамин С. Сто кубика на ден, три пъти седмично, а в някои случаи сме прилагали и по-често. И много често, вярвате или не, ракът или тумора за няколко дни практически изчезва, защото витамин С е дотолкова високоефективен, това е едно от чудодейните лекарства.
Почти всички сърдечно-съдови проблеми могат да се излекуват с витамин С - искат да го изземат от употреба. Да го получим можем само с рецепта и в синтетичен вид, който вече не действа, както и витамин Е.
Витамин Е основно помага за проблеми, свързани с кръвното налягане - то се лекува много бързо и лесно във всяка форма, по всеки начин, всеки вид, затова беше проведено изследване с изкуствен витамин Е, създаден по химически път и видяхме, че той абсолютно не действа - химикалите не действат, само вредят; природата е това, което наистина действа – болестите възникват в природата – именно тя дава решението на проблемите – дотолкова просто е всичко. Ако нещо не е съществувало преди 100 години, от него няма нужда и днес. Ако искаме да разберем как да се излекуваме от рак, веднага започваме с вегетарианска храна и суровоядство. Мой приятел-кулинар има книга за суровата храна, която струва само няколко долара, на неговия сайт има филми как да ги приготвите;
Аз веднага бих предложил сурова храна, ежедневно да се пият 4 литра вода, (освен в случаите, когато пациентът страда от рядка бъбречна болест), с половин чаена лъжичка морска сол във водата - нуждаем се от сол за всички функции на организма, нуждаем се от електронизация, а тя се създава само от достатъчно количество сол. Поради недостиг на сол възниква проблем с кръвното налягане.
Казват, че не трябва да употребяваме много сол, ако имаме високо кръвно – така са ни учили, но точно обратното е вярно. Проблемът е в това, че в такива случаи те имат предвид трапезната сол – тя много често съдържа една трета стъкло, една трета пясък и една трета сол. Стъклото и пясъка драскат артериите, които започват да кървят. Затова към тях се насочва холестерол, за да спре кръвотечението, за да не умрете от вътрешно кървене.
Поради това ни казват, че холестеролът предизвиква високо кръвно, защото стеснявал артериите. Това е пълен абсурд, защото ние не можем да умрем от голямо количество холестерол, а от недостиг. Има хора холестерол 60 и са напълно здрави и не са боледували никога в живота си. Какво правят с болните в отделенията за изгаряния – ежедневно дават на пациентите варени яйца по 20-25 броя, защото знаят, че само холестеролът може много бързо да създаде нови здрави клетки; около 87 процента от нашите клетки се строят на холестерол; при ниско ниво на холестерола нашият организъм не може да създава нови клетки.
Говорят за добър и лош холестерол – HDL и LDL; даже не става въпрос за холестерола – белтъкът е носител на холестерола – започваме да разбираме думите на доктор Гари Нил, д-р Уолък и други, които казват, че по статистика лекарите имат най-кратък живот – 56 години, най-високо ниво на алкохолизъм и употреба на наркотици,  както и най-високо ниво на самоубийства – то е по-високо само при психиатрите – а ние отиваме да питаме тях как да живеем дълъг, здрав и щастлив живот. 
Препоръчвани храни с високо съдържание на витамин С: люти чушки, зеле, броколи, папая, ягоди, карфиол, брюкселско зеле, ананас, киви, портокал, лимон. 

ДРУГА РЕЦЕПТА - С ТРИ ПОДПРАВКИ ОТ ЕЖЕДНЕВИЕТО
Американската лекарка Каролин Андерсън пък предоставя рецепта на базата  на 2000 годишна стара традиция от Източна Индия, които са потвърдени с най-новите западни медицински изследвания . Андерсън казва, че ако използвате тези 3 съставки ежедневно, почти сигурно няма шанс да получите рак.
 Рецептата е:
 Смесете ¼ чаена лъжичка куркума с ½ чаена лъжичка зехтин. В това добавете щипка прясно смлян черен пипер . Трите съставки се смесват в чаша. Тази смес може да използвате като подправка за различни ястия и салати. Само внимавайте, не трябва сместа да добавяте в храната, докато се вари или пече, за да не губи хранителните си вещества, можете да я добавите в самия край на готвенето.



Ето я диетата на Лидия Ковачева, която лекува всичко Лакомник

Пълно описание на уникалния режим за гладолечение

Ето я диетата на Лидия Ковачева, която лекува всичко
Автор:Лакомник
Гладолечението на легeндарната Лидия Ковачева е един от най-невероятните и успешни методи за пречистване, излекуване, подмладяване на тялото и помага при абсолютно всички болест. С лечебния глад не само ще свалите качествено и трайно килограми, но и ще излекувате тялото си, ще подмладите организма си и ще си възобновите имунните и жизнени сили. Хиляди хора правят това в последните години в клиниката на д-р Емилова, но може да го направите и сами у дома. Запознайте се с пълния режим и го спазвайте стриктно, за да не постигнете обратен ефект и да навредите на здравето си.

Гладуването за определен период от време е по принцип много стар и отдавна известен метод за лекуване на всякакви болести. Във времето, в което ние живеем, е умишлено позабравен, поради маркетинговата кампания на фармацевтиката, аптекарския и „докторския“ бизнес. Съществуват много начини за гладуване и всеки може да ги прави стига да има малко повече от едно зрънце воля. Тук ще опишем най-приятния и най-лесния метод на Лидия Ковачева – гладуване с плодове и билков чай.

Какво се яде
Спира се всякакъв вид храна, като се приема единствено до 800 г плодове (общо за деня) и билков чай (може да е овкусен с мед и лимон). Чаят и плодовете се редуват през 2 часа, като не се приемат заедно, поради ферментацията, която би се образувала в такъв случай. По-малко от тези количества може, но не и повече. Ако се храните с повече от 800 г на ден, лечебния ефект би бил много бавен.

Как действа
При всяко едно гладуване организмът включва механизма за „автоизхранване“. Какво означава това? Когато спрем да приемаме огромните количества храна, а започнем да приемаме съвсем малко плодове, сок или чай или въобще нищо, организма започва да разгражда собствени вредни тъкани, шлаки и болни клетки, т.е. той започва да се самопочиства като ги разгражда и унищожава и едновременно с това си набавя енергия. Всеки от нас с години трупа токсини, вредни вещества, тлъстини и като не сме дали шанс на тялото ни да си почине от непрекъснатото разграждане на храна, то трупа вредните вещества от храната къде ли не (с идеята, че по-късно ще се занимае с тях, но това по-късно така и не идва). По време на гладуването в нашето тяло стават 2 процеса – разграждане на вредните тъкани и клетки и изграждане на нови, здрави такива.

Колко време се спазва
Колко дълго - всеки сам определя продължителността, като за да има пълен лечебен ефект, тя е 20 дена 2 до 4 пъти в годината. Но дори и за по-кратко време резултатите са невероятни. Още от втория ден на гладуването започват да се разграждат мастните натрупвания около талията и ханша, от 8-ия ден започват да се разграждат токсичните натрупвания във вътрешните органи, налепите в дебелото черво изчезват, разграждат се лошите тъкани в черния дроб и далака, бъбреците се изчистват, натрупванията по стените на кръвоносните съдове, натрупванията по ставите и прешлените, и така всички органи и клетки един по един се изчистват и възобновяват. След 15-16 ден на гладуването идва ред и на очите и ушите. Затова срокът за най-пълноценно гладуване е около 20 дена, за да се даде шанс на тялото успешно да изчисти всички системи и органи.

Какъв е ефектът
Резултатът – всеки ден от режима осезаемо ще започнете да сваляте килограми. Ако сте с голямо наднормено тегло свалянето на килограми ще е по-видимо. А ако сте в норма за целия период на провеждане ще свалите общо 3-5 кг. Но не това е най-важното. Най-грандиозния резултат от този режим е, че ще се излекувате физически, психически и емоционално. Здравословното ви състояние ще се подобри многократно, сетивата ви ще се изострят, жизнеността и младостта ще се възвърнат, кожата ще засияе, имунната система ще се повиши, всякакви нервни разтройства ще изчезнат (депресия, апатия, черногледство), дори забележете младите кариеси изчезват. В практиката на гладолечението по каквито и да е методи са лекувани всякакви болести. Във всяка част от вашето тяло ще усетите видимо подобрение.

Има ли рискове
Какво да очаквате по време на режима – в началото може да ви е трудно, ще изпитвате постоянен глад, но глада всъщност е от мозъка ви. Във вашето тяло има достатъчно храна (дори си имате достатъчно за 20 дни пълно гладуване ако не и повече). Мозъка е този, който е свикнал с навика постоянно да пъхате храна в устата си. Дори може да възникнат „болки“ от глад, но това се случва рядко. Режима по принцип е най-лекия и приятен от всички видове гладолечения. Към средата на периода може да почувствате разколебаване и вътрешна борба (мозъка ще ви казва „недей да продължаваш“, „веднага си хапни едно сиренце или едно саламче“), ако издържите на тези атаки след това ще сте много благодарни и доволни от себе си. Друго, което може да очаквате, е кожата да се обрине силно, акнето или екземите ви да пламнат още повече или да започнете да усещате болните си органи. Това само показва колко отчайваща нужда сте имали от такъв режим. Защо се случва така? Кожата е най-големия отделителен орган и когато провеждаме гладуване се извършва екстремно отделяне на токсини чрез нея и чрез дебелото черво. Затова в първата половина на периода всички проблеми ще се изострят, но след това един по един ще затихват и оздравяват. Също очаквайте езика да започне силно да се облага, ще се покрие с бял, жълт налеп, което е още едно доказателство, че тялото ви е пълно с токсини. Към края на гладуването той ще стане розов и ще спре да се облага.

Захраването е задължително

Ако смятате да правите какъвто и да е вид гладуване, без да направите старателно и качествено захранване, въобще не го започвайте. Захранването е изключително важно. Ако не го направите както трябва ще си навредите още повече.

Ден 1 от захранването – протича стандартно както дните от режима, но този път заменяме плодовете в едното хранене със сезонен зеленчук. Най-добре да консумираме зеленчуците рендосани или на много ситно нарязани, трябва много старателно да сдъвкваме. Не бива да се добавят никакви овкусители – сол, оцет, подправки.
Ден 2 – същия като ден 1, количествата леко се увеличават.
Ден 3 – към хапванията се добавя 1 сварен картоф или някакъв зеленчук, приготвен на пара.
Ден 4 – може да се премине на следния режим
сутрин – чай и след това плод
обед – малка салатка без сол, може да се добавят пресни подправки (магданоз, копър, 1 скилидка чесън)
следобед – чай или плод
вечеря – отново салата
Ден 5 – като ден 4
Ден 6 – към храненията може да се добавят и зърнени храни (покълнало жито, пълнозърнест хляб и др.)
Ден 7 – към храненията може да се включат и малко ядки.
Ден 8 – ако държите да ядете млечни продукти чак сега може да ги включите, но съвсем малки количества.
Ден 9 – сега може да хапнете и малко бобови и варива (леща, грах, фасул).
Ден 10 – започнете да се храните така:
до обяд – хапвайте нищо друго освен билков чай, прясно изцеден сок, лимонов сок или някакъв плод. Сутрешната обилна закуска не позволява на тялото да се изчисти от токсините и отново започва да ги складира. С плода, сока или чая му помагаме в процеса на изхвърляне на токсините
обедно хранене – хапвайте лека жива храна и никога не преяждайте
вечеря – и вечерята нека бъде лека и приятна и не много късна, защото храната поета в късни часове остава цяла нощ в стомаха ни без да се разгради, започва да ферментира, отделят се токсични газове, които се абсорбират през стените на стомаха и червата и преминават в кръвоносната ни мрежа и затова сутрин като станем сме без енергия, гади ни се, търсим двойното кафе, чувстваме се така сякаш сме бити цяла нощ, събуждаме се с лошо настроение и света ни е крив. Ако сте гладни вечер, не е защото „организма си иска своето“, а защото вие сте му създали този навик. Всичко се свежда до вредни навици. Ако го привикнете на обратното след време ще се чудите как сте живяли така въобще.
Ако държите да ядете месо, включете го в менюто си постепенно след 10-ия ден.
Ако правите 15-20 дневно гладуване захранването трябва да е най-малко 10 дни. Ако правите 10 дневно гладуване захранването трябва да е минимум 5 дни.

Какво лекува
Гладолечението гладува абсолютно всички болести, освен в крайна фаза на развитието им понеже тялото няма да има достатъчно време, за да се самоизлекува, но има и много случаи, въпреки безнадеждността, здравето се е възстановявало. Ето кратък списък на многократно излекувани болести – хипертония, анемия, гастрит, колит, язва, запек, хемороиди, астма, синузит, кожни заболявания (акне, екземи, псориазис, алергични дерматити), болести на бъбреците, черния дроб и далака, артрит, генитални смущения, импотентност, затлъстяване, разширени вени, неврози и депресии и още много, много други.

Колко често да го правите
Ако имаме тежки здравословни проблеми е необходимо да се направят няколко курса от по 20 дена, като си правите почивка от 1-2 месеца. Ако ви е трудно може да започнете гладуване с 5 дена, след няколко седмици да направите 10 дневно и така постепенно да увеличите до 20 дена. Когато през годината направите няколко курса, следващите години е достатъчно профилактично да гладувате веднъж на пролет и ще сте здрави дълго време след това (всичко зависи какво ви е менюто през останалото време). Добре е всяка седмица да гладувате за 1 ден, е то тогава наистина ще постигнете неочаквано добро здраве, младост и дълголетие.

Коментари

  1. ПРОКЛЕТ И ДА СА КОИТО СА КРИЛИ ПРОДЪЛЖАВАТ ДА КРИЯТ ТЪЗИ ПОДРОБНОСТ ОТ ХОРАТА ПО СВЕТЪТ, АНАТЕМА НА ТЕЗИ ЧОВЕШКИ И ЖИВОТОМРАЗЦИ

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар