понеделник, 4 август 2014 г.

БИТКАТА ДА ОСТАНЕМ БЪЛГАРИ

ПРЕДСТАВЯМЕ ВИ НАШЕТО ИЗИСКВАНЕ, КОЕТО ВНЕСОХМЕ В ПАРЛАМЕНТА И СЛЕД МЕСЕЦА ОТКАЗИ ДА НИ ЧУЯТ ЕДВА В РАЗГАРА НА ЛЯТОТО НИ ДАДОХА ДУМАТА. 
ИЗПРАВЕНИ СМЕ ПРЕД ЕДНО ГОЛЯМО ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО - БИТКАТА ДА ОСТАНЕМ БЪЛГАРИ В НАЧАЛОТО НА 21 ВЕК.
ХИЛЯДОЛЕТИЯ СЛЕД КАТО ПРЕДЦИТЕ НИ СА БИЛИ ВОДАЧИ НА ТАЗИ ЦИВИЛИЗАЦИЯ И СА ДАЛИ ПИСМЕНОСТ, ДУХОВНОСТ, КУЛТУРА И ИЗКУСТВО НА ЧОВЕЧЕСТВОТО...
ЕТО И СТЕНОГРАМА ОТ НАШАТА БИТКА В ПАРЛАМЕНТА:
http://www.parliament.bg/bg/parliamentarycommittees/members/2255/steno/ID/3359

Има думата госпожа Патриция Кирилова.
Г-ЖА ПАТРИЦИЯ КИРИЛОВА: Ние месеци наред идваме тук с една единствена цел. Тъй като ние се занимаваме с култура, имахме едно предложение да се гласува също на Обществен съвет, но не ни се даде думата месеци наред. Даже чух, че сте искали да напусна Обществения съвет.
Имаме според нас и според хората, с които сме се срещали в цялата страна необходимост да се промени това, което децата ни учат в учебниците по история и българска литература, тъй като знаете, че там промени постоянно се правят като се ползва финансиране от чужда фондация. До такава степен вече е променено всичко, че ясно се вижда как децата ни са подготвяни за емигранти от 1-ви до 11-ти клас и нищо повече.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

КАК АРХЕОЛОГЪТ КРАСИМИРА ЛУКА СПЕЧЕЛИ ПРОЕКТ НА ЮНЕСКО И СЕ ОКАЗА НЕУДОБНА

   Археологът Красира Лука е заръвшила  археология в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. От 2000 г. е председател на Българско...