ПОТОПЪТ В АСПАРУХОВО И ЦИНИЗМЪТ НА ПОЛИТИЦИТЕ

Докато "електоратът" праща смс-и, събира пари за спасяване на пострадалите от потопа, на място пак граждани спасяват жертвите на 2-метровите кални вълни, отнесли Аспарухово, онези, на които плащаме, за да вършат тази работа, втори ден обясняват кой на кого е звънял, и кой на кого не вдигнал, щото не си знаели номерата на телефоните. 
Докато хората спасяваха заклещените под десетките автомобили жертви на потопа и трупове плуваха около тях, политиците ни се надпреварваха да се обвиняват и да се пеняват пред камери и микрофони, вместо да помагат за спасяването на потопените българи.

И разбира се, отново блесна с прозрение божеството от Банкя:
"Имам до голяма степен разбиране, кметът на Варна е по-млад, емоционален. Трупове вижда за първи път, сигурно. Може да има такава реакция", каза още Борисов."
За да не си помисли някой, че това е градска легенда, цитирам в. Дневник и куп сайтове, пресъздали проблясъка на божеството:
http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/06/20/2327341_boiko_borisov_razbiram_kmeta_na_varna_m
http://vevesti.bg/politika/5998-borisov-kmetyt-na-varna-e-mlad-vijda-trupove-za-pyrvi-pyt

Този природен катаклизъм, отнел живота на невинни хора, ни накара да си задаваме куп въпроси дни наред. Има ли държава? И всъщност защо няма? Безотговорни кметове, депутати, министри - всичко лъсна за часове.
А символиката бе повече от крещяща - Преди 2 години Организацията на Обединените българи инициира 22 юни да бъде обявен за ден на Канасубиги (Цар от Бога) Аспарух. На този ден всяка година българите празнуваме имен ден на Аспаруховци.
В древнобългарската митология рибата Бойгала ражда първия българин Иджик с вид на змийче в деня на лятното слънцестоене - 22 юни. Тагмата на Атила е риба. Кан Аспарух е символизиран като амфибийно същество с мощна опашка в "Именник на българските канове".
Символиката на Аспарух от мястото на трагедията във Варна - където той се установява преди 13 века, датата също ни връща към Аспарух, а и всички ние осъзнаваме нуждата да имаме отново държава, така както Аспарух я създава от нищото, в райската земя, разграбвана и омърсявана от знайни и незнайни имперски инстереси... Бог да пази България!
  






Коментари