ИМА ЛИ ВРЪЗКА УЧЕНИЕТО НА ХРИСТОС С ЦЪРКВАТА


По повод постинга на моя приятел Иво Пенев на тема църковна институция и връзката й с Християнството: "Ще призная Православната църква когато видя първата болница и първото светско училище с пансион за деца на пълна издръжка от Светия Синод. Един отец Иван е сред народа и мазните владици от Светия Синод не щат да му помогнат да му поемат поне тока за приюта. Лицемерието тръгва от главата на рибата" - не само ще подкрепя тези думи, но и ще ги допълня:
С приходи от 7 милиарда лв. на година, БПЦ е по-богата от държавата! Може да е църква, но не е Християнска  Добре че има един служещ Християнин като отец Иван, че да я отсрамва... За да следваме примера на Христос, а не на тези, които го разпънаха и бяха превърнали църквата в бизнес....

 Христос къде е казал, че църквата трябва да е по-богата от хората и да ламти за власт и пари? Защо само отец Иван следва примера на Христос? Дядо Добри събира пари и ги дава пак на църквата, а ние не виждаме тези пари да отиват до бедните и болни деца, нали? Къде отиват тогава?
 Самият Христос прави истинска революция, като гони търгашите от храма. И точно заради това го разпъват. 
И Той не е бил съгласен с това, с което и ние, и Богомилите също не са приемали- юдейството в храма ни. Само юдеите превръщат църквата в бизнес. Затова отново давам за пример отец Иван - от служител в УБО той приема риска да стане свещеник още през 80-те години, за да промени църквата. 
И вместо църквата да му помага, се чуди как да му вземе имота от 500 декара в Нови хан.


Коментари