КАК ЩАТСКИ ФИЛМ НИ РАЗКРИВА ЗАСЕЛВАНЕТО НА ТРАКИ ПО БРИТАНСКИТЕ ОСТРОВИ


Добрата новина е: 
И руснаците, барабар с турците, вече напират да стават траки (разделяйки чисто антропологично населяващите днес руските републики можем да се съгласим, че 50 % от тях приличат на нас. Другите 50 - високите руси кранти, са от дивите северни племена, които нахлуват по земите ни 4-5 век от новата ера. Освен антропологично, се различават по много други качества и манталитет от нас .
50 % от европейците също с основание могат да се наричат келто-траки, защото са мигрирали именно от нашите земи, бягайки от робството на Римската империя 1 век преди Хр.
Тази империя, както и много други, е създадена от българи, но превзета от онзи жаден за кръв и власт сектантски кръг, който няма да назовавам по име, за да не си цапам перото.
Най-странното е, че ние българите нямаме ясна представа за тези факти от историята ни, а уж глуповатите американци преди дни ни показаха с новия си филм "Помпей" една възхваляваща сага за главния герой - тракът Келт.
Странно защо той е от Тракия, но народът му е населявал Британските острови - действието се развива 79 г. от новата ера :))) Изведнъж по Британските острови нахлуват римските войски и избиват този смел и със силен дух народ, а живите ги заробват.
После по-силните от тях - сред които и нашият трак Келт, ги връзват със синджири (как само историята се повтаря с трите синджира роби) и ги стоварват на гладиаторската арена в Помпей.
Нашият хубавец-трак побеждава и най-силните в битките, а на финала освобождава робите.
Та и Британските острови носят българско име - старият ни глагол Брити, тоест бръснати, а Англия просто е Онгъла им :))))
Дори английският език по изписване на думите, с нищо не се различава от българския, освен по изкривеното му произношение....


Ето и как създателите на този филм стигат до историческите факти: "Историята на този метрополис, който е унищожен за по-малко от ден, прави силно впечатление на Пол Андерсън, още когато режисьорът е бил любопитен ученик. «Oт малък се интересувам от Римската империя, - казва Андерсън. - Израснал съм в северната част на Англия, където имаше много археологически разкопки. Изпитвах любопитство към римската цивилизация и по-специално Помпей. Идеята, че цял град и хората, които са живели в него, са застинали във времето, все още ме очарова.»  
Андерсън и неговият дългогодишен професионален партньор Джеръми Болт, известни най-вече с поредицата Заразно зло, прекарват повече от шест години в изследване и проучване на Помпей.










Коментари