ЗА ГЪРЦИТЕ И КУЛТУРАТА - ОКСИМОРОН ДО ДУПКА

ИЗУМЕНА СЪМ, ЧЕ ИНТЕЛИГЕНТНИ БЪЛГАРИ НЕ СЕ СТРЕМЯТ ДА СЕ ОБРАЗОВАТ ЕЖЕДНЕВНО И СПОРЯТ С МЕН НА ТЕМА ГРЪЦКО КУЛТУРНО БОГАТСТВО??? ДА НЕ ГОВОРИМ, ЧЕ ВСИЧКО, КОЕТО ИМАТ Е КРАДЕНО, ДОРИ АЗБУКАТА ИМ!!!
И ЧЕ ЕДИНСТВЕНОТО, КОЕТО НОСЯТ НА БАЛКАНИТЕ Е МЪРЗЕЛЪТ, ИЗМАМАТА, РАЗВРАТ И КОРУПЦИЯ!!!
И НЕ ЗАБРАВЯТЕ - ТОЗИ НАРОД Е ГНИЛ, НЕ ЧЕТЕ И НИКОГА НЕ Е ИМАЛ КУЛТУРНА АМБИЦИЯ И РАЗВИТИЕ. И ДО ДНЕС - ВМЕСТО КНИГИ В БИБЛИОТЕКАТА ИМАТ ПЛАСТМАСОВИ ПОДОБИЯ НА КОРИЦИ!

Претенциите на старите гърци относно приноса им в наука и култура са възмутителни. По-сериозни са обаче претенциите към нашите земи. В началото на VII век гърците се домогват до престола в Константинопол. Не след дълго гръцкия език бива провъзгласен за официален в Източната Римска Империя. На Константинопол, а и на цяла Тракия се гледа като на гръцка собственост.
Нека видим как стоят нещата в действителност. По начало Византион е тракийско селище. Названието идва от името на основателя Byzas (то е древен вариант на българското Бузан). Това, че гърците се инфилтрират в тракийския град, не означава, че той е създаден от гърци, или, че името му е гръцко.

http://sparotok.blogspot.com/2013/04/blog-post_24.html

Коментари